New Barnet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
New Barnet
Közigazgatás
TelepülésLondon
Népesség
Teljes népességismeretlen
Elhelyezkedése
New Barnet (London)
New Barnet
New Barnet
Pozíció London térképén
é. sz. 51° 38′ 38″, ny. h. 0° 10′ 15″Koordináták: é. sz. 51° 38′ 38″, ny. h. 0° 10′ 15″
A Wikimédia Commons tartalmaz New Barnet témájú médiaállományokat.

New Barnet London Barnet kerületnek egy része. A táj kertvárosi, lakóövezeti jellegű. Sok bolt és pub, s ezen felül számos szolgáltatás teszi otthonossá a környéket. A városrész közel fekszik az M25, az A1 és az M1 autópályákhoz.

Története[szerkesztés]

A terület benépesedéséet a Nagy Északi Vasúttársaság megalakulásának, és 1850-es beindulásának köszönheti. Ekkor építették meg a Barnetet kiszolgáló vasútállomást, de ez egy mérföldre volt a városközponttól. Az A10 főút, a Station Road és az East Barnet Road köti össze köti össze Barnetet Kelet-Barnettel, s ezen felül még sűrven közlekeő buszhálózata is van.

1894-től 1965-ig New Barnet Hertfordshire-hez tartozott. A régi városháza még mindig áll a Station Roadnál. A helyi önkormányzat az 1990-es évektől már nem használja, 2000-től étterem működik a helyén. 2006-ban átalakították lakásokká.

A városrész legnagyobb kereskedelmi területe az East Barnet Roadon , a vasútállomáshoz közel van. A hatalmas Sainsbury's bevásárló központot számos kisebb magánbolt öleli körbe. Az 1960-as 70-es évek során sok irodaház épült a Station Roadon. Párat azóta átalakítottak lakásokká.

Pubok New Barnetben: The Railway Tavern, The Railway Bell, The Builders Arms, The Lord Kitchener, The Alexandra és a The Buck & Bailey.

Tömegközlekedés[szerkesztés]

Buszok[szerkesztés]

Vasútállomás[szerkesztés]

Iskolák[szerkesztés]

Általános iskolák[szerkesztés]

  • Livingstone School
  • Cromer Road School
  • Trent School
  • Lyonsdown School

Középiskola[szerkesztés]

Legközelebbi helyek[szerkesztés]