Mount Hood Express

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mount Hood Express
Adatok
Ország Amerikai Egyesült Államok
HelyszínClackamas megye
Típusautóbuszvonal
Átadás2004
Állomások/megállók száma12
Napi forgalom1800/hó[1]
Éves forgalom1800
Üzemeltető
A Mount Hood Express weboldala
SablonWikidataSegítség
Útvonaldiagram
Forestry Center/SE 362nd
Sandy Transit Center
Shorty's Corner/SE Firwood Road
Kirkwood Road/Alder Creek Road
Hoodland Senior Center
Welches Road
Dorman Center/Salmon Road
Rhododendron
Mount Hood Skibowl West
Government Camp Loop/Collins Lake
Government Camp/Summit Chevron
Timberline Lodge

Jelmagyarázat
Mount Hood Express (mindennap)
Villages Shuttle (hétköznapokon)

A Mount Hood Express (korábban Mount Express Bus) egy buszjárat, amely az Oregon állambeli Clackamas megye kistelepüléseit szolgálja ki.

A járat Sandytől a 26-os úton keletre haladva Government Camp, Rhododendron, Zigzag, Welches, Wemme és Brightwood településeket, valamint több sípályát kiszolgálva a Timberline Lodge-hoz érkezik.

Működés[szerkesztés]

A busznak naponta öt-, a december 1-jétől március 31-éig tartó időszakban pedig napi hét indulása van.[2] A vonalat kiegészíti a Villages Shuttle betétjárat, amely Sandy és Rhododendron között jár naponta háromszor, csak hétköznapokon. Sandyben át lehet szállni a helyi- és helyközi buszokra.

A hegyláb mentén számos P+R parkoló található, amivel a hegyi utak kihasználtságát szeretnék csökkenteni.

Finanszírozás[szerkesztés]

2004 és 2013 között az akkor Mountain Expres Bus nevet viselő járat Sandy és Rhododendron között közlekedett, ekkor még az állam finanszírozta az energiaszektor bevételein keresztül.

2013-ban a Mount Hood Express névre átkeresztelt vonalat a sípályák üzemeltetőivel kötött megállapodásnak köszönhetően meghosszabbították.[3][4] Ugyanezen évben a Paul Sarbanes Transit In Parks pályázatával új, kerékpárokat, síléceket és hódeszkákat is szállítani képes buszokhoz jutottak.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Mount Hood Express című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Robert Reeves: Letter from the Villages at Mt. Hood Transit Steering Committee (angol nyelven). The Villages at Mount Hood, 2013. március 14. [2016. április 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. június 30.)
  2. Mountain Express expanding services to Government Camp (angol nyelven). Clackamas County Social Services, 2013. augusztus. (Hozzáférés: 2017. június 30.)
  3. How is this service funded? (angol nyelven). Clackamas County Social Services. (Hozzáférés: 2017. június 30.)
  4. Aaron Abrams: New grant funding expands transportation on Mt. Hood (angol nyelven). Clackamas County, 2013. július 29. [2017. július 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. június 30.)

További információk[szerkesztés]