Misztikus név

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A nomen mysticum (azaz misztikus név, vagy titkos név) misztikus szervezet egy tagjának neve, melyet beavatás során kapott.[1][2]

Beavatás[szerkesztés]

Titkos nevet általában nem adományoznak neofitáknak, hanem bizonyos beavatás sikeres teljesítése után lehet elnyerni, melynek rituáléja szervezetenként különböző lehet. Feltételezések szerint a folyamat a reinkarnáció (születés - halál - újjászületés) misztériumának felfedését jelenti a jelölt számára.[2]

Ismert misztikus nevek[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The Magical name – The Arcane Gate : Arnaud THULY's Occultist Blog – Occultism website – Magick Blog (amerikai angol nyelven). www.thearcanegate.com . [2018. július 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. december 21.)
  2. a b c Nomen Mysticum (angol nyelven). Academic Kids. (Hozzáférés: 2020. július 10.)
  3. a b c d Marcel Roggemans; Milko Bogaard: History of Martinism and the F.U.D.O.S.I. (angol nyelven), 2009. (Hozzáférés: 2020. július 10.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Nomen Mysticum című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.