Kategóriavita:Győr-Moson-Sopron megye települései

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 17 évvel ezelőtt

S.O.S.

Átvizsgálva a lapot a következőket észleltem és mivel javítási lehetőséget nem találtam kénytelen vagyok észrevételeimet ily módon jelezni.

Nem Győr_Moson_Sopron megyében található: Gánt, Géderlak,' :Balf' Sopron város településrésze, Nem egyértelmű a felsorolás. Ha a megye településeit soroljuk fel abban a városok is szerepelnek, ha községeit abban a városok nem szerepelnek.

Hiányzanak a következő települések: Darnozseli, Dunaremete, Dunaszeg, Dunaszentpál, Dunasziget, Feketeerdő, Felpéc, Fenyőfő, Győrladamér, GYőrszemere, Gyrújbarát, Halászi, Hegyeshalom, Hédervár, Ikrény, Jobaháza, Kajárpéc, Károlyháza (ez új település) Kimle (ebből vált ki) Kisbajcs, Kisbodak, Koroncó, Kópháza, Kunsziget, Lázi, Levél, Lébény, Máriakálnok, Mecsér, Mérges,Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Nyalka, Pázmándfalu, Püski, Rajka, Rábacsécsény, Rábapatona, Rábaszentmihály, Répceszemere, Répcevis, Románd, Sikátor, Sobor, Sokorópátka, Szerecseny, Tarjánpuszta, Táp, Tápszentmiklós, Újrónafő, Várbalog, Veszkény Veszprémvarsány.

köszi, hogy kijegyzetelted, mindjárt csinálok vele valamit. sajnos nem minden település van bekategorizálva, a saját megyémet már megcsináltam, most kerül sor a többire. Alensha (írjá má • műveim) 2006. május 28., 16:22 (CEST)Válasz

Alensha, VillanyGabi Ismét végignéztem a megyei településeket. Ez most már tényleg tuti! Tudomásom szerint 182 település létezik a megyében. Javaslom a városokat kiemelni (vastag/v. dölt) ha ez nem megy pl.(v) kijelölni. Csináltam korábban minden megyéhez településjegyzéket. 98%-ban pontos. Ha kell drótpostán (emailben) meg tudom küldeni. Most lássuk a medvét.

Kell még: Bezenye, Bodonhely, Csikvánd, Dunakiliti, Dunasziget, Fenyőfő, Gyarmat, Gyömöre, Lázi, Lipót, Nagyszentjános, Rábacsanak,

NEM KELL: Brennbergbánya (Sopron része) Pér (új) kettő van belőle. Másik kérésem ha lehet egy gyors módszert, hogy a településekhez a feltöltött képekhez (um. Töltéstavánál)le tudjam csalogatni. Ez a winwordnál kicsit könnyebben megy. Dolgoztam a Worddal is annak idején, ott is egyszerűbb volt. Az eddig feltett megyei képekben kellene segitség és Újvidék, Óbecsénél is. Nekem nem egyértelmű, hogy milyen hieroglifákat kell leirni a szerkesztésnél, hogy a kép megjelenjen. Betűről betűre. A legtöbb helyen csináltam Képtár nevű részt és abban aláirással jelentetném meg a települési képeket. Segitségedet vagy valaki másét előre is megköszönöm. BáD_(sóhivatal) 2006. május 30., 09:03 (CEST)

Megkerestem a hiányzó falvakat. Brennbergbányával nem tudok mit kezdeni, én se szeretem, ha településrészeket keverünk a településk közé, de valahová be kell kategorizálni, és Sopronnak nincs még külön kategóriája. (arra nem találtam adatot, hogy valaha is különálló település lett volna, mert akkor mehetne a Történelmi települések kategóriába.

A kategóriában nem tudjuk kiemelni a városokat, de a megyék cikkeiben külön vannak.

A településjegyzékeidben mikori adatok vannak? El tudnád küldeni e-mailben? Köszi.

Képeket így lehet beszúrni: [[Kép:képneve.jpg|200px|thumb|Képaláírás]]. A px előtti számmal lehet méretezni őket.

Alensha (írjá má • műveim) 2006. május 30., 14:34 (CEST)Válasz


Fejlécet takar

Feladó: sohivatal <sohivatal@vipmail.hu> Címzett: (Hozzáadás a címjegyzékhez) Tárgy: Településnevek Érkezett: 16:05 Csatolt állományok: Vas megye települései.doc (389 Kb) Lemezre mentés Megtekintés CEBA névmutató.exe (449 Kb) Lemezre mentés Megtekintés


Kedves Alensha! Remélem megkapod a drótpostát, mert még ilyen zárójeles cimmel nem találkoztam. A településmutatók a CEBA által kiadott Magyarország megyei kézikönyveinek első kiadásához készültek. 1998-as állapot. Tudomásom szerint a legnagyobb mozgás Gy-M-S megyében történt. Az utóbbi idöben 11 területátcsatolás történt. Ezek Veszprém megyéből Győrbe. Magyarország megyéiben egy-egy változás volt.A kiadó azt igérte, hogy egy Magyarországról szóló összefoglaló is megjelenik a könyvsorozathoz. Ez nem történt meg. Helyette egy 10 kötetes külön sorozat készült. Azt kértem a kiadótól, hogy a megyei regiszter helyett adják ki az összes megyéhez szólót, mert nem mindenki tudja, hogy melyik település melyik megyében van. Ez nem valósult meg. Ehhez csináltam az "opuszt". Egy önkicsomagolós exe és Vas külön, mert a könyv később jelent meg és lusta voltam beledolgozni. Javasolnám az összes település mutatóját is elkészíteni ugyanezen okból. Nem vagyok informatikus. A megküldött formulába a zárójelek is kellenek és hány, A függőleges vonalakat hogyan tudom elállítani. a képnevejpg közé kell-e pont? Köszönöm. Tisztelettel: BáD BáD_(sóhivatal) 2006. május 30., 16:10 (CEST)

A megyeháza a Városház téren

Jajj… Az nem zárójeles cím volt, hanem a @ jelet helyettesítettem (a)-val, így szoktuk a wikiben, mert a netet spambotok járják, akik összeszedik az e-mailcímeket, és elárasztanak reklámmal. De 1998 óta rengeteg minden változott, inkább majd a KSH oldalát nézem, az 2001-es, illetve 2005-ös.

A jpg elé tényleg kell pont a kép nevébe, elnézést, azt én gépeltem el, mert sietnem kellett.

Itt egy kép, nyisd meg szerkesztésre az oldalt, és akkor látszik majd, hogy van beillesztve az oldalba. Függőleges vonal: Ctrl-Alt-W vagy AltGr-W. Alensha (írjá má • műveim) 2006. május 30., 21:36 (CEST)Válasz

Valószínű hamis címet adtál meg, mert mindig visszajön, hogy kézbesíthetetlen. A névjegyzék 1998 óta nem sokat változott. Mert települések nem szüntek meg. A legtőbb változás gy-s-m megyében volt. A legjobb és mérvadó a ksh állomány, de ez mindig változik. A jegyzék előnye, hogy nem kell bebillentyűzni, csak lemásolni. Nézd meg légyszi a címerekről adott véleményem is.BáD_(sóhivatal) 2006. május 31., 09:41 (CEST)