Kanizsai Silka Ágnes

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kanizsai Silka Ágnes
Kanizsai Silka Ágnes
Kanizsai Silka Ágnes
SzületettSápi Ágnes
1963. május 31.
Komló
Nemzetiségemagyar
Gyermekeikét gyermek:
Kanizsai Roland, Kanizsai Tibor
Foglalkozásaüzletasszony, életvezetési tanácsadó, coach

SablonWikidataSegítség

Kanizsai Silka Ágnes (Komló, 1963. május 31. –) magyar üzletasszony, az Agnes Silka brand alapító tulajdonosa, életvezetési tanácsadó, coach.

Élete[szerkesztés]

Sápi Ágnes néven, egy bányászcsalád legkisebb gyermekeként látta meg a napvilágot Komlón. Szüleivel és két testvérével egy kis baranyai faluban, Magyarszéken élt rendkívül szerény körülmények között. Édesapja a komlói bányáknál dolgozott villanyszerelőként, édesanyja háztartásbeli volt. Édesapja alkoholfüggősége nyomot hagyott a családján és az ő gyermekkorán is.

A kitörést, a családtól való elszakadást szakmunkástanulói évei hozták el számára. A pécsi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolát jeles eredménnyel végezte el. Szakmunkástanulóként a város híres szállodájában, a Nádor Hotelben dolgozott. 1981-ben a balatonboglári Platán Étteremben kezdett el dolgozni, majd egy évvel később a fonyódi Delta Étterem és Bárban helyezkedett el. 1983-ban férjhez ment, egy évvel később megszületett első fia, Kanizsai Roland, 1990-ben pedig második fia, Kanizsai Tibor. 1993-ban megnyitotta saját éttermét a Paprika Csárdát, majd öt év elteltével Balatonkeresztúron megnyitotta az Ági Steak House-t is.

A vendéglátás után, 2012-ben másodmagával megnyitotta első divatszalonját, az eltérő koncepciók miatt azonban fél év után már teljesen egyedül vitte a vállalkozást. Idővel bővítette portfólióját, a női mellé behozta a férfi kollekciókat is. Az elegáns divatot követő hévízi Silka Szalon az első perctől kezdve dübörgött, ami új tervekre sarkallta. Budapesten, az Andrássy út 7. szám alatt 2013-ban nyitotta meg fővárosi szalonját, ahonnan egy évvel később átköltözött az Andrássy út 9-be. Ebben az évben elvált férjétől, és 2015-től kisebbik fiával, Tiborral építik társtulajdonosként az Agnes Silka márkát.

Két fia eddig[mikor?] két unokával, Katinkával és Mirával ajándékozta meg.

A Pannon Egyetemen szerzett diplomát közgazdász turizmus–vendéglátás szakon. Ma az Agnes Silka brand mellett életvezetési tanácsadóként és coachként dolgozik. 2022-ben jelent meg önéletrajzi könyve Szavamat adtam címmel.

Könyve[szerkesztés]

Szavamat adtam. Értékeskönyvek könyvkiadó, 2022

Források[szerkesztés]