Képzeletfölde 2.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Képzeletfölde 2.
South Park
11. évad, 11. epizód
Eredeti címImaginationland Episode II.
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1111
Első sugárzás2007. október 24.
Első sugárzás Magyarországon2008. július 11.
Kronológia
ElőzőKépzeletfölde
KövetkezőKépzeletfölde 3.
A South Park epizódjainak listája

A Képzeletfölde 2. (Imaginationland Episode II.) a South Park animációs rajzfilmsorozat 164. része (a 11. évad 11. epizódja), a 2007-ben Emmy-díjat nyert (!) Képzeletfölde-trilógia második része. 2007. október 24-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban. Magyarországon 2008. július 11-én mutatta be az MTV.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Butters Képzeletföldén ébred, egy rakás sérült meselény között, akik rémülten várják a gonosz lények előjöttét az előzetesen lerombolt barikád mögül. Ez néhány másodpercen belül be is következik, és a gonosz meseszereplők hatalmas pusztítást okoznak a jók tehetetlen körében.

Eközben Stant és Kyle-t a Pentagonban vallatják arról, miképp jutottak el Képzeletföldére, de a fiúk nem tudják a választ, viszont véletlenül nagyon súlyos „államtitkokat” fecseg ki nekik az egyik ott dolgozó. Emiatt meg kell mutatniuk a fiúknak a saját átjárójukat Képzeletföldére. Ez az átjáró viszont nem működik, de a tudósok gyanítják, hogy valamiféle rezonancia-kód nyitja a kaput. Ekkor a fiúk rájönnek arra, hogy valószínűleg a rémes „Képzeletes-dallal” jutottak be Képzeletföldére. A fiúk elkezdik énekelni a dalt, aminek van is hatása, de nem tudják végig, így a kapu nem nyílik meg.

Butters Képzeletföldén ragad a polgármester halála miatt, így kénytelen ő is a Gumimaci-erdőbe menekülni a Nyalókakirállyal és Hörivel. Amíg ők megpróbálnak eljutni a Napsugárkastélyba, a gonosz képzeletföldiek tanácskoznak egész Képzeletfölde elfoglalásáról. A tanácskozásba beleavatkoznak a Cartman által kitalált karácsonyi állatok is, (Erdei karácsony), és előadják részletes, kínzással teli tervüket.

Mindeközben Cartman elmegy Washingtonba, és megpróbálja kinyomozni, hogy mi van Kyle-lal. Őt és Stant tovább vallatják, amíg fáradságos munkával sikerül elénekelniük a Képzeletes-dalt, és így megnyitniuk az átjárót.

Butters, a Nyalókakirály és Höri a Gumimaci-erdőben mendegélnek, és rátalálnak a gonosz kitalált lényekre, akik (az erdei állatokkal az élen) Eper Pannit kínozzák, de gyorsan elfutnak a helyszínről.

A Pentagon elnöke beküldi Kurt Russelt és csapatát, hogy szorítsák vissza a gonosz lények támadását, de nem járnak sikerrel, mert megerőszakolják őket a karácsonyi állatok. Cartman betör a Pentagonba, és kényszeríti Kyle-t, hogy teljesítse a szerződésben foglaltakat, de Cartman túl sokáig húzza az időt, ezért nem kerül sor az orális kielégítésre, mert a Pentagon emberei rájuk törnek, és elrángatják őket a szobából. Az átjárón át a medvedisznóember jön a valódi világba, és megöl néhány embert, köztük Kyle-t is, Stant pedig beszippantja a kapu.

Butters és társai sikeresen eljutnak a Napsugárkastélyhoz, de a bölcsek tanácsa elé viszik őket, mert azt hiszik, hogy Butters kém. A bölcsek tanácsa szerint Butters lehet a „megoldás kulcsa”, aki mindent rendbe tud hozni.

Cartman keservesen próbálja újraéleszteni Kyle-t, ami hosszas és kemény munkával sikerül is. Az epizód végén a Pentagonban úgy határoznak, hogy le kell bombázni Képzeletföldét, Kyle pedig egy kórházban magához tér.

Utalások[szerkesztés]

  • Cartman álmában Kyle bevarrt szája utalás a Mátrix című filmre.
  • A Képzeletföldére vezető átjáró hasonlít a Csillagkapu című sorozat kapujára.
  • Kurt Russel beküldése az átjáróba szintén utalás a Csillagkapura, amelyben Russel játszotta az egyik főszereplőt.
  • A kezdet, amikor a kamera végigmegy a hegyek között, utalás a A Gyűrűk Ura: A két torony filmváltozatának kezdetére.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A gonoszok közül egy Mario gonosz is szerepel Wario South Park-osítva
  • Képzeletföldén megjelennek Cartman karácsonyi meséjének szereplői is, akiket a Télapó megölt az Erdei Karácsony epizódban
  • A portálon a medvedisznóember jön át, akiről Al Gore folyton beszél a medvedisznóember epizódban.

Külső hivatkozások[szerkesztés]