Grand Slam (videójáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Grand Slam
FejlesztőBurst Studios
KiadóVirgin Interactive
TervezőChris Rausch
MűvészCharlie Bloomer
PlatformokSony PlayStation, Sega Saturn, Windows
Kiadási dátumPlayStation
  • US 1997. április 30.
Sega SaturnWindows
  • US 1997. május 31.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
SablonWikidataSegítség

A Grand Slam baseball-videójáték, melyet a Burst Studios fejlesztett és a Virgin Interactive jelentetett meg. A játék 1997-ben jelent meg PlayStation, Sega Saturn és Microsoft Windows platformokra.

A játék borítóján Jeff Bagwell Houston Astros-egyesvédő és Scott Servais Chicago Cubs-elkapó szerepel.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Grand Slam megosztott kritikai fogadtatásban részesült. A kritikusok egyetértettek abban, hogy a dobó- és ütőjátékok irányítása innovatív és új mélységet ad a baseball-videójátékok műfajába.[4][5][6] Ezzel szemben viszont a grafikát és az animációt éles kritikával illették, és gyakran a 16 bites korszakara emlékeztetőnek írták le azokat.[4][5][6] A Next Generation magazin szerkesztői megjegyezték, hogy „A Grand Slamnél minden funkció és opció a helyén van, azonban a gyenge minőségű grafikáját és a lassú menetét semmivel sem tudja kárpótolni.”[5] A játék további funkciói és opciói is megosztott kritikai fogadtatásban részesültek; a GameSpot és a GamePro általánosságban bőségesnek találta ezeket, azonban a játékoszerkesztő és a csapatlicencek hiányát mindkét oldal szerkesztői negatívumként emelték ki, hiszen a játék legtöbb riválisában ezek mind megtalálhatóak.[4][6] A GameSpot mindezek ellenére azt írta, hogy „Meglehet, hogy nincsenek benne a csapatlicencek, ötven évnyi statisztika vagy lenyűgöző grafika, azonban valóban szórakoztató (és valódi MLB-játékosok szerepelnek benne). Elég csak annyit mondanom, hogy a baseballfanatikusok csalódni fognak ebben a címben, azonban azok a hétköznapi sportrajongók, akik egy élvezhető baseballszimulátort keresnek, lehet, hogy mégis figyelmen kívül tudják hagyni ezen hiányosságokat.”[4] A GamePro értékelése is hasonló volt, habár az összegzés kevésbé volt kedvező: „…ha figyelmen kívül tudod hagyni a játék hibáit, akkor egész jól fogod magad érezni. Azonban a piacon lévő olyan rendkívüli játékok mellett, mint a Triple Play ’98, miért is elégednél meg annál kevesebbel?”[6]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Grand Slam (video game) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. (1997. május 1.) „COMING SOON”. Electronic Gaming Monthly, 29. o, Kiadó: Ziff Davis.  
  2. https://web.archive.org/web/20191209013157/https://www.gamerankings.com/ps/197475-grand-slam/index.html
  3. https://web.archive.org/web/20191209013154/https://www.gamerankings.com/pc/197474-grand-slam/index.html
  4. a b c d e Grand Slam 97 Review (angol nyelven). GameSpot. CBS Interactive, 2000. április 28. (Hozzáférés: 2020. január 3.)
  5. a b c d (1997. július 1.) „Finals”. Next Generation (31), 157–158. o, Kiadó: Imagine Media.  
  6. a b c d Johnny Ballgame (1997. június 1.). „A Long Out Is Still Just an Out”. GamePro (105), 85. o, Kiadó: IDG.