Fargetta

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fargetta
Életrajzi adatok
Születési névMario Fargetta
ÁlnévFargetta, Get Far
Született1962július 19. (61 éves)
Milánó, Olaszország
HázastársaFederica Panicucci (2006–2015, válás)
Pályafutás
MűfajokHouse, electronica, acid house, trance
Aktív évek1988–napjainkig
Kapcsolódó előadó(k)The Tamperer featuring Maya, H-Boogie, Zeetah Massiah
TevékenységDJ, zenei producer, rádiós műsorvezető
KiadókDo It Yourself, Ultra Records, Jive Records, Sony Music, BMG, Robbins Entertainment

Fargetta weboldala
SablonWikidataSegítség

Mario Fargetta (született 1962. július 19-én) olasz house/elektronikus zenei DJ, producer, lemezkiadó, zeneszerző és remixer. Leginkább a The Tamperer featuring Maya együttesből ismert, és 2005 óta a Get Far (=juss messzire) nevű projektből, amely az utónevéből származik és abból, hogy az olasz dance hangzásvilágán túl más hangzások felé is szeretne mozdulni dalaival, amit egyébként az 1980-as évek vége óta folytat. Get Far-ként bejutott az amerikai Hot Dance Airplay élmezőnyébe 2010 augusztusában a "The Radio" klubslágerével.

Karrier[szerkesztés]

Fargetta a karrierjét DJ-ként kezdte 16 évesen. Ettől kezdve Európa-szerte felfigyeltek rá az előadóművészek. 1992-ben első kislemezét, a Music-ot a teljes nevét használva adta ki. Fargetta ezenkívül rádiós DJ-ként is dolgozik, az olasz Radio DeeJay-en van saját műsora.

1997-ben Fargetta először mixelt a Dancemania válogatás sorozatban, a Dancemania 4-en. Ezt követően a Dancemania 5-ön mint vezető DJ működött közre.[1]

2004-ben zenét szerzett a Karácsonyi ének olasz tévéfilm verziójához.[2]

2006-ban Fargetta feleségül vette Federica Panicucci olasz színésznőt.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Fargetta című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.