Drogmentes Magyarországért Maraton

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Drogmentes Magyarországért Maraton egy Magyarországon 2002 óta minden tavasszal megrendezett, a Magyarországi Szcientológia Egyház által szervezett országos drogmegelőzési kampány. Budapestről indulva és végül oda visszaérkezve, néhány önkéntes futó, egymást váltva, 42 nap alatt kb. 2100 kilométert megtéve, körbefutja az országot. A Drogmentes Magyarországért Alapítványt szcientológusok hozták létre a Drogmentes Világért Alapítvány részeként, amelynek célja egy nagyszabású kampány indítása a fiatalok megnyerése érdekében. Az úgynevezett Drogmentes Maraton kampányhoz több tízezer fiatal csatlakozott, akik együtt futnak a drogmentes Magyarországért, és együtt írják alá a kötelességvállalásukat. Az aktivisták drogprevenció ürügyén L. Ron Hubbard tanításait tartalmazó röpcédulákat osztogatnak, és ezenközben tagokat próbálnak toborozni, és kapcsolatokat építeni iskolákkal, hírességekkel, sportolókkal, üzletemberekkel és politikusokkal.

A TASZ által a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz (KLIK) benyújtott információs szabadság kérvény szerint számos iskola hívott meg szcientológusokat előadást tartani a tanulóknak a kábítószerek veszélyeiről. miközben Igen valószínű, hogy a legtöbb iskolai körzetnek fogalmuk sincs az előadók hátsó szándékairól.

A futás[szerkesztés]

Alapítója Kunfalvy Ákos kardvívó és költő.[1] A maraton fő célja a drogok használatának veszélyére történő, fiatalokat megszólító felhívás.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2007. október 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. április 17.)
  2. Archivált másolat. [2016. április 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. április 17.)

További információk[szerkesztés]