Dér Tamás (politikus)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dér Tamás
Kaposvár alpolgármestere
Hivatali idő
2014 – hivatalban

Született1966május 15. (58 éves)
Kaposvár
PártFidesz

Foglalkozásvárospolitikus

Dér Tamás (Kaposvár, 1966. május 15.) a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, 2014-től Kaposvár város alpolgármestere.[1][2]

Életrajz[szerkesztés]

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumi érettségi után a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem tanárképző szakán földrajz – testnevelés szakos diplomát szerzett 1991-ben. Ugyanebben az évben edzői végzettséget szerzett kosárlabda sportágban. 1996-ban barátaival megalapította a Zöldpont Életmódklubot, melynek alapításakor elnöke, majd később tagja lett. Az egyesület ma is szerves része Kaposvár szabadidősportjának.

1998-tól az Eötvös Loránd Műszaki Középiskola tanáraként dolgozott, majd igazgató helyettese lett. 2002. július 1-jétől a Városi Sportcsarnok és Létesítményei igazgatója (ma Kaposvári Sportközpont és Sportiskola),[3] illetve 2011 óta a sportiskolát is ő igazgatja. Alelnöke a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének, valamint elnökségi tagja a Sportiskolák Országos Szövetségének. 2006 októberétől választott képviselője Kaposvár közgyűlésének. 1998-ban a Területfejlesztési Tanács megbízásából a Regionális Ifjúsági Tanács munkájában vett részt, 1999-től 2002-ig elnöke volt. Fidesz-tag, 2007-től a városi elnök volt, egészen 2017-ig.[4] A Fidesz Országos Választmányának tagja. 2014-ben Kaposvár alpolgármesterévé választották. Dér Tamás a Kaposvári Rákóczi FC elnöki tisztét is betöltötte a klub előző kft.-jének megszűnéséig.[5][6] és tagja a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége elnökségének. Egyik kidolgozója volt a Nemzeti Sportlétesítmény-fejlesztési Stratégiának.

Két gyermeke van, Orsolya és Ádám.

Pályafutása[szerkesztés]

2002-től a Városi Sportcsarnok és létesítményei igazgatója lett. Igazgatósága alatt építették meg a jégcsarnokot, felújították a sportcsarnokot és megépítették a Kaposvár Arénát. A létesítmények ma a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolához tartoznak. 2014-től lett alpolgármester Kaposváron, mely pozíció betöltésére Szita Károly polgármester kérte fel. A Németh István program számos beruházását személyesen felügyelte.

Díja, elismerései[szerkesztés]

  • Takács Tamás-emlékdíj, 2014

A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének szakmai díját olyan vezetők kaphatják meg, akik lelkesen, nagy szakmai hozzáértéssel vesznek részt a szövetségi munkában és a sportélet szervezésében.[7]

Jegyzetek[szerkesztés]