CricksyDog

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
CricksyDog
CricksyDog logo
CricksyDog logo
CricksyDog kutyatáp
CricksyDog kutyatáp
JelmondatBoldog kutya, boldog gazdi!
Alapítva2017
SzékhelyKapuvár
AlapítóAlmási Zsuzsanna, Vargyas Imre, Vargyas András
Iparágkisállateledel
Termékekkutyatápok

A CricksyDog weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz CricksyDog témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A CricksyDog a magyar Vargyas Petfood Kft. állateledelre szakosodott cége, amelynek raktára Kapuváron, Győr-Moson-Sopron vármegyében van, míg az irodája Budapesten található.

Cégtörténet[szerkesztés]

A CricksyDogot három testvér alapította (Almási Zsuzsanna, Vargyas Imre és Vargyas András) és 2017. március 1-én nyitotta meg a weboldalát. Az első időszakban még csak kiegészítő termékek (pórázok, világítós nyakörvek) voltak vásárolhatóak, azonban az évek során folyamatosan bővült a márka termékkínálata saját kutyatápokkal. A hirtelen növekedésükről, és nagy sikerükről 2020-ban még a magyar Forbes is írt.[1] Az indulásuk során részt vettek a Climate KIC innovációs startup programjában[2] is. A családi vállalkozás az idő során már kinőtte magát. A cég 2021 végén 9 alkalmazottat tartott számon. 2021-es éves nettó árbevétele már meghaladta az 500 millió forintot.

A CricksyDog a kezdeti időszakban a magyar piacot szolgálta ki, azonban az idő múlásával folyamatosan bővült a márka földrajzi terjeszkedése is. Jelenleg 8 európai országban érhetőek el a termékeik.

Marketing[szerkesztés]

A termékkínálat négy fő kategóriára van osztva:

  • Nagyobb testű kutyáknak készült száraztápokat Ted néven találják a vásárlók.
  • Kisebb termetű kutyáknak készült száraztápok Juliet néven találhatóak.
  • Kölyökkutyáknak készült száraztápok Chucky néven találhatóak.
  • Senior, idősödő kutyáknak készült száraztápok Oscar néven találhatóak.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Pórázzal kezdték, tavaly 85 milliót csináltak rovarlisztes kutyatápból (magyar nyelven). Forbes.hu, 2020. július 27. [2022. december 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. december 5.)
  2. Rovar Alapú Kutyaeledel az EIT Climate-KIC Accelerator Programban (magyar nyelven). Klímainnováció - KIK, 2019. augusztus 13. (Hozzáférés: 2023. június 25.)

Források[szerkesztés]