Christa Lehmann

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Christa Lehmann
Született?
Worms
Bűncselekmények részletei
Modus operandimegmérgezés
Büntetésháromszor életfogytig tartó

Christa Lehmann (szül. Ambros; Worms 1922. – ?) német sorozatgyilkos.

Élete[szerkesztés]

1944 -ben Franz Lehmann felesége lett. Évek később voltak viták és veszekedések alkoholista férjével és erőszakos viták a mostohaszülőkkel és megmérgezte férjét és apósát parathionnal.

Christa Lehmann összebarátkozott Annie Hamannal, a háborús özvegyasszonnyal, aki anyjával, Ruh Évával, Walter testvérével, és kilencéves lányával egy háztartásban élt.

Meg akart mérgezni Annie Hamann anyját mérgezett csokoládevel, de Anni megette a csokoládét és belehalt. Hosszas vizsgálatok után mérget találtak Anni holttestében. Christa Lehmannt letartóztatták és kihallgatták. Február 23-án beismerő vallomást tett.

A neuwiedi börtönben Lehmann többször megpróbálta kioltani az életét. 1971-ben átszállították a frankfurti női börtönbe. 23 év börtön után szabadult, majd megváltozott identitással, szabadságban élt.

Áldozatok[szerkesztés]

  • 1952. szeptember 27.: Franz Lehmann
  • 1953. október 14.: Valentin Lehmann
  • 1954. február 14./15.: Annie Hamann

Irodalom[szerkesztés]

  • Jürgen Thorwald: Das Jahrhundert der Detektive. Weg und Abenteuer der Kriminalistik. Band 3: Handbuch für Giftmörder. Droemer Knaur, München u. a. 1968, (mehrere Auflagen).
  • Ernst Klee: Christa Lehmann. Das Geständnis der Giftmörderin. Krüger, Frankfurt am Main 1977, ISBN 3-8105-1002-5
  • Stephan Harbort: Das Serienmörder-Prinzip. Was zwingt Menschen zum Bösen? Droste Verlag, Düsseldorf 2006, ISBN 3-7700-1221-6
  • Walter Landin: Wormser Gift. Die Geschichte der Christa Lehmann. Worms Verlag, Worms 2020, ISBN 978-3-947884-28-5.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Christa Lehmann (Serienmörderin) című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.