Bahri Ben Saïd

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bahri Ben Saïd
Személyes adatok
Teljes névBahri Ben Saïd
Születési dátum1923. augusztus 18. (100 éves)
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
?–1970Ligue Professionelle 1játékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19571970FIFAjátékvezető
SablonWikidataSegítség

Bahri Ben Saïd (1923. augusztus 18. –) tunéziai nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Játékvezetésből 1960-ban vizsgázott. Lakókörzetének labdarúgó-szövetsége által üzemeltetett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A Tunéziai Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottságának (JB) minősítésével a Ligue Professionelle 1 játékvezetője. Küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot is végzett. A nemzeti játékvezetéstől 1970-ben visszavonult.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Tunéziai labdarúgó-szövetség JB terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 1957-től tartotta nyilván bírói keretében. A FIFA JB központi nyelvei közül a franciát beszéli. Több nemzetek közötti válogatott, és klubmérkőzést vezetett, vagy működő társának partbíróként segített. A nemzetközi játékvezetéstől 1970-ben búcsúzott.

Olimpiai játékok[szerkesztés]

Az 1960. évi nyári olimpiai játékok olimpiai labdarúgó torna döntő mérkőzéseinek, ahol a FIFA JB bírói szolgálatra alkalmazta. Ha nem vezetett mérkőzést, akkor működő társának partbíróként segített. A kor elvárása szerint az egyes számú partbíró játékvezetői sérülésnél átvette a mérkőzés vezetését. Partbíróként egy mérkőzésre egyes, kettő találkozóra 2. pozícióban kapott küldést.

Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Eredmény Nézők száma
1960. augusztus 20. Városi Stadion, L’Aquila csoportmérkőzés (C. csoport) Magyarország az 1960. évi nyári olimpiai játékokonIndia az olimpiai játékokon 2 – 1 4118

Források[szerkesztés]