Az új negyed

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az új negyed
South Park
19. évad, 3. epizód
Eredeti címThe City Part of Town
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1903
Első sugárzás2015. szeptember 30.
Első sugárzás Magyarországon2015. december 17.
Kronológia
ElőzőHová lett a hazám?
KövetkezőKritikusok lázadása
A South Park epizódjainak listája

Az új negyed (The City Part of Town) a South Park című amerikai animációs sorozat 260. része (a 19. évad 3. epizódja). Elsőként 2015. szeptember 30-án sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2015. december 17-én mutatta be a magyar Comedy Central.

Ez az epizód, akárcsak az évad többi része is, a politikai korrektséget tárgyalja, illetve a dzsentrifikációval foglalkozik.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Mr. Garrison bevándorlásellenes kampányát követően Jimmy Fallon alaposan lehúzza South Parkot a műsorában. Hogy a rossz hírnevükön javítsanak, elhatározzák, hogy meggyőzik a Whole Foods Marketet, hogy nyisson egy üzletet a városukban. Azonban a cég nem épít akárhol boltot, hanem előtte egy alapos vizsgálatot végeznek, hogy a város alkalmas-e rá. A polgármester és Randy Marsh elhatározzák, hogy elindítják a SoDoSoPa-tervet, amelynek során a város leglepusztultabb lakónegyedét alakítják át. Ezen a területen történetesen Kennyék élnek, azonban mivel az építész szerint a hipszterek szeretik, ha a lepukkant épületek adják a környék báját, ezért a házuk megmarad. Reklámfilmeket forgatnak a SoDoSoPa népszerűsítése céljából, azt állítva, hogy az új üzletek és éttermek segíteni fogják az ott élő szegényeket - ezzel szemben Kennyék semmi előnyét nem látják az egésznek. Hamarosan elkezdenek luxusapartmanokat is felhúzni a területen, miközben továbbra is azt állítják, hogy ez a szegényeknek lesz jó. Az új negyed elszipkázza a vendégeket a City Woktól is, amelynek tulajdonosa, Tuong Lu Kim gyerekmunkásokat vesz fel költségcsökkentési céllal, és Kenny is beáll közéjük, hogy keressen egy kis pénzt.

Ezalatt megérkezik a Whole Foods Market képviselője, aki előtt megpróbálnak jó képet vágni. A képviselő azonban azt mondja, hogy ő a város mindennapi életét szeretné látni. Miután beszélt PC igazgatóval, úgy tűnik, jó benyomásokat szerez. Ám ekkor Randyék megtudják, hogy Mr. Kim a saját negyedét akarja létrehozni Si Ti Pa Town néven (ebben az epizódban még CtPa Town-ként írják). Odamennek és hatalmas verekedés tör ki, amit végignéz a képviselő is. Meglepő módon azt állítja, hogy még nem látott olyan várost, ami ennyi energiát fektetett volna a társadalmi tudatosság-felfogás megjelenítésébe, és beleegyezik, hogy South Parkban is megnyílhasson egy Whole Foods. Mindenki örül, kivéve Kennyt és Kimet, aki kifizeti Kennynek a "gyerekmunkabérét". A kevés pénzből, amit keresett, mindenesetre vesz egy babát a húgának. Az epizód végén felépül a Whole Foods üzlete, csak éppen Si Ti Pa Town-ban, SoDoSoPa pedig kiürül.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a The City Part of Town című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.