A tökéletes párosítás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A tökéletes párosítás
(A Perfect Pairing)
2022-es amerikai film
RendezőStuart McDonald
Producer
  • Deborah Evans
  • Hilary Galanoy
  • Deborah Glover
  • Elizabeth Hackett
  • Nathan Mayfield
  • Tracey Robertson
  • Robyn Snyder
  • Fernando Szew
  • Tracey Vieira
Műfajromantikus vígjáték
Forgatókönyvíró
  • Elizabeth Hackett
  • Hilary Galanoy
Főszerepben
ZeneNerida Tyson-Chew
OperatőrBen Nott
VágóMark Warner
Gyártás
Gyártó
  • DAE Light Media
  • Front Row Films
  • Hoodlum Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő101 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A tökéletes párosítás (eredeti cím: A Perfect Pairing) 2022-ben bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, amelyet Stuart McDonald rendezett. A főbb szerepekben Victoria Justice, Adam Demos, Luca Asta Sardelis, Samantha Tolj, Craig Horner és Antonio Alvarez látható.

Amerikában és Magyarországon 2022. május 19-én mutatták be a Netflixen.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

A Los Angelesben élő Lola úgy érzi, hogy a Mythosnál dolgozó főnöke, Calder nem értékeli eléggé az ötleteit. Egy séf, aki tud a csalódottságáról, megismerteti vele egy ausztrál cég kevéssé ismert borát, amely még nem vált nemzetközivé. Lola titokban mesél munkatársának, Audrának a Vaughn borászatról, aki aztán Lola háta mögött beajánlja őket a főnöküknek. Így hát saját céget alapít, és Ausztráliába repül, hogy megszerezze a potenciális ügyfelet.

Kezdetben bejelentkezik az AirBNB szállásukra, Lola azonnal megpróbálja befűzni Hazelt, aki gyorsan elutasítja. Mikor felfedezi, hogy hiányzik egy bérmunkás, önként jelentkezik az ügyfél birkafarmján dolgozni az állomásfőnök Max alatt, hogy bebizonyítsa a bátorságát. A kétkezi munkába vetve Lolát a munkatársai elkísérik, ő pedig túlzásba viszi a túl hosszú zuhanyzást. Megtanul kerítést javítani, nem keveri össze a másként megjelölt birkákat, trágyaszórót rakodni, de öt nap után feladja.

Max teherautója lerobban a városba menet. A farmra visszatérve Max azt mondja Lolának, hogy nem szabad feladnia. Mivel a lánynak van egy éjszakája, hogy átgondolja a dolgot, a farm matriarchájáról szóló könyvből merít ihletet. Lola megjavítja a melegvíz-bojlert, és fokozatosan elnyeri bérlőtársai bizalmát. Lola végül részt vesz a "kezek" esti összejövetelén, és megmutatja, hogy jó énekhangja van. Egy nap után végre segít a nyírásnál, este pedig Max meghívja a család medencéjébe. Később egy biliárdozás közben megbeszélik Hazellel Lola ajánlatát, hogy exportáljon a cégével, és kiderül, hogy Max Hazel bátyja.

Lola és Max meglátogatják a Vaughn szőlőbirtokot, majd ott éjszakáznak. Egy közös túra és kerítésjavítás után aznap este végre kimutatják egymásnak az érzéseiket. Másnap reggel Max elárulja a titkot, hogy ő egy Vaughn, a nővére csendes társa, ami felzaklatja Lolát. Elárulva érzi magát, visszatér a birkafarmra, és felfedezi egykori főnökét és Audrát, amint Hazellel tárgyalnak arról, hogy szerződést írjanak alá a Vaughn borok amerikai importjáról. Calder megpróbálja visszacsábítani a lányt, de ő hajthatatlan.

Hónapokkal később Lola újra Kaliforniában van, és ismét Audrával dolgozik együtt apró borforgalmazó cégénél. Max megjelenik Lola borkiállításának standjánál, kinyilvánítja érzéseit, és azt, hogy a borászata Calder cégét dobta az övé helyett, és hogy a nővel akar lenni. Kibékülnek, és visszatérnek Ausztráliába, hogy megünnepeljék Sam esküvőjét.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Lola Alvarez Victoria Justice Pánics Lilla
Max Vaughn Adam Demos Horváth Illés
Breeze Luca Asta Sardelis Mentes Júlia
Calder Craig Horner Dányi Krisztián
Carlos Alvarez Antonio Alvarez Harmath Imre
Audra Lucy Durack Kereki Anna
Sam Emily Havea Ungvári Gergely
Kylie Natalie Abbott Lamboni Anna
Henry Jayden Popik Bogdán Gergő
Hazel Vaughn Samantha Tolj Vadász Bea

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Direct Dub Studios készítette el.

A film készítése[szerkesztés]

A filmet Queenslandben forgatták, és a Hoodlum Entertainment gyártotta a Screen Australia-val együttműködésben. A producerek a stáblistán elismerik a jugambeh nyelvterület kombumerri népét, ahol a filmet forgatták.[4] A forgatókönyvírók, Hilary Galanoy és Elizabeth Hackett már korábban is dolgoztak együtt.[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 'A Perfect Pairing'”, Decider.com, NYP Holdings, Inc., 2022. május 29. (Hozzáférés: 2024. április 12.) 
  2. Betekintő 2022: Netflix májusi újdonságok. Műsoron. (Hozzáférés: 2024. április 12.)
  3. A tökéletes párosítás az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  4. Where was A Perfect Pairing filmed?”, netflixlife.com, FanSided, 2022. május 16. (Hozzáférés: 2024. április 12.) 
  5. Netflixable? "A Perfect Pairing" is Vintage Victoria Justice. Movie Nation , 2022. május 21. (Hozzáférés: 2024. április 12.)

További információk[szerkesztés]