Cassandra Nova

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cassandra Nova
Megjelenési információk
KiadóMarvel Comics
Eredeti neveCassandra Nova
Első megjelenésNew X-Men #114
2001. júliusa
MegalkottaGrant Morrison
Frank Quitely
Cassandra Nova adatai
Valódi neveCassandra Nova
Születési helyeasztrálsík
Fajamummudrai
Képességeitelepátia, telekinézis, DNS duplikáció, gyorsított öngyógyító képesség

Cassandra Nova egy kitalált szereplő a Marvel Comics képregényekben. Első megjelenése New X-Men #114 (2001 júliusa). Megalkotói az író Grant Morrison és a művész Frank Quitely.

Cassandra egy mummudrai, egy élősködő létforma, ami testetlenül született az asztrálsíkon és telepatikusan összekapcsolódott Charles Xavierrel, aki hatalmas mentális képességek bortokosa. Ez a kötelék Cassandrát is felruházta hasonló típusú szellemi erőkkel, így jutott ki a méhből és testet teremtett magának.

Cassandra maga Xavier professzor ideológiájának sötét árnyéka, amit a népirtás és a rombolás vágya motivál. Leghírhedtebb tette volt, mikor egy Őr robotokból álló seregnek megparancsolta, hogy írtsa ki Genosha mutáns lakosságát.

A szereplő története[szerkesztés]

Cassandra élete Charles-éval egy időben indult, habár test nélkül fogant, lemásolta Xavier DNS-ét és így teremtett testet magának, amivel ikertestvérekké váltak. Idővel a professzor megérezte Cassandra gondolatait, és megpróbálta megsemmisíteni a teremtményt, ami azt eredményezte, hogy a fizikai teste halva született. Ennek ellenére Cassandra kaotikus sejtes életformaként évtizedeken át tovább vegetált a szennyvízcsatorna falán, miközben újraépítette testi alakját és tökéletesítette az emberi jellemvonásokat utánzó képességét.

A meggyőződésévé vált, hogy a méh, amiben ő és Charles megküzdöttek maga a világ, melyben csak ők ketten valóságosak és céljává vált megsemmisíteni minden illúziót- Charles Xavier minden dédelgetett álmát, így az X-Ment és Lilandrát is.

Jean Grey fedezte fel később Cassandra mummudrai természetét a Siár legendákból, ami szerint mindenki szembenéz születése előtt a saját személyes mummudrai-ával.

A genoshai népirtás[szerkesztés]

Miután újrateremtette magát Cassandra meggyőzte Bolivar Trask utolsó élő rokonát Donald Trask-et, hogy aktiváljon egy Őrökből álló párt és Genosha földjére küldte őket, hogy öljenek, akik 16 millió mutánst gyilkoltak le.

Cassandra, Bolivar testébe nyúlva megszerezte a Trask DNS-t, így már ő is tudott parancsolni a robotoknak, akik eredeti programozásuk szellemében óvták alkotójuk vérvonalát. Ezt követően megölte Donaldot, mivel már nem volt rá szüksége. Ekkor fogta el Küklopsz és Rozsomák.

Cassandrát az X-birtokra szállították, ahol azonban elszabadult és az X-ek nagyobb részét könnyedén kiiktatta. A fejére helyezte a Cerebra sisakját (ami a Cerebro egy fejlesztett változata), és kicserélte Xavier elméjét a sajátjával. Ekkor érkezett vissza (saját bevallása szerint csak az itt felejtett márkás táskájáért) Emma Frost, aki új gyémánt alakjában lekapta Cassandráról a Cerebrát, hogy megmentse az X-Ment. Xavier képtelen volt figyelmeztetni az X-eket, hogy valójában mi is történt, és ellenfele a másik tesben lelőtte őt.

További információk[szerkesztés]