Apostol Éva

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Apostol Éva
Martin Gábor fotója
Martin Gábor fotója
Életrajzi adatok
Születési névApostol Éva
Született20. század
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamodell, manöken, táncosnő
A Wikimédia Commons tartalmaz Apostol Éva témájú médiaállományokat.

Apostol Éva a 70-es évek fotómodellje, illetve manökenje, a Vígszínház tagja volt, táncosnő

Élete[szerkesztés]

A Kőbányai Gyógyszerárugyár (ma Richter Gedeon Nyrt.) Fabulon termékcsaládjának barna hajú reklámarca volt, Pataki Ági, Bakos Ilona, és Sütő Enikő mellett.

(A Fabulon-termékcsaládot a gyógyszergyártásban szerzett tapasztalatok felhasználásával az 1970-es évek elején fejlesztette ki az akkor Kőbányai Gyógyszerárugyárnak hívott Richter Gedeon Nyrt.)

Sok címlap készült Vele, például az Ország-világ című lapban, és egyéb kiadványokban jelentek meg a fotói. Több fotós modellje volt, így például Martin Gábor, Ács Irén, Dékán István, fotóművészeké. Divatbemutatókon is részt vett.

Egy véletlen folytán került a Vígszínházhoz, a Don Juan című produkcióhoz kerestek táncolni tudó, fiatal lányokat. Hosszas válogatás után, mint hivatásos táncosnőt, vették fel. Kiemelt statiszta lett, egyre több darabban szerepelt, például a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (musical)ben. Presser Gábor meghallgatta, döntése értelmében a karban énekelt is.

Ajándéktárgyakat is készített, dolgozott az Iparművészi Vállalatnak.

Munkái mellett több évig volt híres manöken.

Fia Ferenc, lánya Nikolette Noel, hollywoodi színésznő, aki egyebek mellett a The Expendables – A feláldozhatók 2. című Stallone-filmben szerepelt.

Források[szerkesztés]