A Zen ökle

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Zen ökle
(Fist Of Zen)
Műfajreality

AlkotóSimon George
FőszereplőPeter Law(Zen Mester)

OrszágEgyesült Királyság
Évadok1
Epizódok20
Gyártás
Részenkénti játékidő20-25 perc (epizódonként)
Sugárzás
Eredeti adóMTV
Eredeti sugárzás2007.július 15. (Nagy-Britanniában) – ?
További információk
SablonWikidataSegítség

A Zen ökle (eredeti cím: Fist Of Zen) egy brit szórakoztató műsor, amelyet az MTV hálózat tagja, az MTV Greenhouse Production készített 2007-ben. A műsor lényege, hogy a „Zen-mester” (akit Peter Law alakít) öt embert kilenc különböző feladat („rituálé”) végrehajtására kötelez, amelyeket hang kiadása nélkül kell végrehajtani.

A műsort Magyarországon magyar nyelven az MTV Hungary sugározza 2008 óta. A magyar szinkronban a narrátor Czvetkó Sándor, míg Peter Law-t (a Zen-mestert) Forgács Gábor szinkronizálja.

A rituálék[szerkesztés]

A rituálék próbára teszik az emberek fájdalomtűrő képességét (néha a gyomrukat is), éppen ezért, ha végrehajtják őket, minden egyes rituálé után 100 fontot nyernek a szereplők. Azt, hogy melyik játékosnak kell megcsinálni a rituálét, úgy döntik el, hogy az asztal közepére letesznek egy dobozt, amelyben négy piros és egy fekete golyó van. Aki a fekete golyót húzza ki, annak kell végrehajtania a rituálét. A tizedik rituáléban („60 másodperc kígyórángatás”) azonban mindezt kockára teszik. Ebben az utolsó alkalomban ügyességi feladatokat kell végrehajtani, de közben a férfiak péniszére a nőknek pedig mellbimbójukra kötél van kötve, amelyeket a feladat közben a Zen-mester erősen meg-meghúz. Ha ezt elbukják, az addig nyert összes pénzt elvesztik.

A műsor elején a készítők külön figyelmeztetnek az alábbiról: A feladatokat egészségügyi és biztonsági szakemberek felügyelete mellett hajtották végre, ezért otthon ezeket senki ne utánozza!

További információk[szerkesztés]