Észak-plzeňi járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Észak-plzeňi járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületPlzeňi kerület
RendszámPS
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Észak-plzeňi járás (Csehország)
Észak-plzeňi járás
Észak-plzeňi járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 44′ 51″, k. h. 13° 22′ 39″Koordináták: é. sz. 49° 44′ 51″, k. h. 13° 22′ 39″
A Wikimédia Commons tartalmaz Észak-plzeňi járás témájú médiaállományokat.
Észak-plzeňi járás

Az Észak-plzeňi járás (csehül: Okres Plzeň-sever) közigazgatási egység Csehország Plzeňi kerületében. Székhelye Plzeň. Lakosainak száma 75 153 fő (2009). Területe 1286,79 km².

Városai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BdeněvesBezvěrovBílovBlatniceBlažimBohyBrodeslavyBučíČeminyČerníkoviceČerňoviceČeská BřízaChotíkovChříčDobříčDolanyDolní BěláDolní HradištěDražeňDruztováHeřmanova HuťHlinceHněvniceHolovousyHorní BěláHorní BřízaHromniceHvozdJarovKaceřovKaznějovKbelanyKočínKopidloKorytaKožlanyKozojedyKozolupyKraloviceKrašoviceKřeloviceKrsyKunějoviceLedceLíněLíšťanyLítéLochousiceLozaManětínMěsto TouškovMladoticeMrtníkMyslinkaNadrybyNečtinyNekmířNevřeňNýřanyOboraOstrov u BezdružicPastuchovicePernarecPláněPlasyPlešnicePňovanyPotvorovPřehýšovPříšovRochlovRybniceSedlecSlatinaŠtichoviceStudenáTatináTis u BlatnaTlučnáTřemošnáTrnováÚherceÚjezd nade MžíÚliceÚněšovÚterýVejprniceVelečínVochovVšehrdyVšerubyVýrovVysoká LibyněZahrádkaZbůchŽihleŽilovZruč-Senec

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Plzeň-North District
A Wikimédia Commons tartalmaz Észak-plzeňi járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Plzeň-North District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Plzeň-sever című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.