Szerkesztővita:Szennyai

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szasza 13 évvel ezelőtt a(z) Tábor témában
Wikipédia
Üdv a Magyar Wikipédiában, Szennyai! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Egy segítőtársat, mentort keresel? Akkor Kattints ide! Ez megnyitja szerkesztésre a „felhasználói lapodat” és a megnyíló szerkesztőablak fölött elolvashatod, hogy mit kell tenned. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.(Alt+126)

A kezdetek
Böngészés
Beállítások
A Wikipédia közösség
Még több a Wikipédiáról
Kapcsolat

A Wikipédia szerkesztése – alapok
Szerkesztés haladóknak
Mintaszócikkek
A szócikkek karbantartása
Az adminisztrátorok munkája
Irányelvek és útmutatók

Gyakran Ismétlődő Kérdések
Technikai információk
Humor és jókedv
Wikifogalmak szójegyzéke
Kategória:Segítség

|}

Tartalmas szórakozást, és jó szerkesztést, kellemes időtöltést, sok sikert kívánok, a Wikipédia szerkesztőinek nevében is! A Wikipédiát bárki szerkesztheti, de a rólad szóló cikket is bátran javíthatod, ha ehhez kérsz segítséget írd a vitalapomra, hogy miben segítsek.


Mentorálás[szerkesztés]

Segítséget kértél a szerkesztői lapodon, egy szócikk bővítéséhez, amiben szívesen segítek. Az egyetlen problémát az jelenti, hogy nem találom a cikket sem a magyar, sem az angol wikipédián. Ha egy hivatkozást kapok rá, akkor tudok segíteni bedolgozni, a megadott adatokat. Stewe Feedback 2009. február 25., 20:05 (CET)Válasz

Szennyai vita 2009. március 4., 14:05 (CET)KeFe! Megnéztem, mi jelenik meg, nagyon köszi, a másodok kattintásra a színházi működésem nagy része megjelent, a filmek nem, és az egyéb dolgok sem. Amit nem tudok eldönteni: a születési dátumom megjelenjen-e? -- Nem hiúsági kérdés, a nők esetében nem szokták nyilvánosságra hozni, mert plusz-mínusz li év különbséggel játszhatnak.Válasz

Az szerepeljen a szócikkben, ami szerinted fontos! Bár a Wikipédia elég szabad műfaj, saját szócikk nem létezik, a produktív szerkesztés mindenkinek joga, és ha valaki megtalálja a lexikonban például a születési évet, akkor úgyis bele fog bővíteni.
Példa: néhány szerkesztőtárs - valószínűleg figyelte a változásokat - már létrehozta a Szennyai Mária szócikket a Fő névtérben. Ez nem probléma, ha az allapodon lévő User:Szennyai/Szennyai Mária szócikket majd késznek ítéled, akkor annak a tartalmával kell majd helyettesíteni a mostani - hiányos - adatokat. Valószínűleg a frissen létrehozott szócikket találtad meg, azért nem találtál meg benne mindent, amiről beszéltem. Stewe Feedback 2009. március 4., 16:10 (CET)Válasz

Első szócikked[szerkesztés]

Szia!

Először is had kezdjem azzal, hogy élemedett korom ellenére tegeződjünk!

Tettem néhány okos dolgot a felhasználói lapodra: 1. Aki meglátogatja a lapodat az üzenetet is írhat az első hivatkozásra kattintva 2. Közreműködéseim. - Ezt majd neked kell/lehet kitölteni ha több cikket is írtál itt mindegyikre tehetsz egy linket=hivatkozást 3. Majd ha több szerkesztésed is lesz akkor itt is megnézheted őket

Keretes doboz: Jelenleg csak az Allapjaim tartalmaz egy hivatkozást, de ha gondolod értelemszerűen ide helyezheted a képeket és egyéb hasznos dolgokat, így mindig könnyen gyorsan eléred.

Az allapodat úgy hoztam létre, hogy az allap létrehozása mezőjébe beírta: Szennyei Mária és az alatta lévő gombra kattintottam, majd a felhasnálói lapodon lévő adatokat bemásoltam.

A formázást segítik a szerkesztőablak feletti gombok.

Ezek segítségével lehet:

  • B - bold, vastagított betűket írni kijelőlöd és rákattintasz a B gombra
  • I - döltbetűket eredményez
  • Ab - belső hivatkozást Belső hivatkozás
  • A következő gomb egy földgömb ezzel külső hivatkozást hozhatsz létre
  • A - Alcímeket készíthetsz vele

A többit majd később...

Ha az Allapjaim felíratra kattintasz, az megnyílik és láthatod a leendő cikked linkjét. Kattints rá és ahogy én elkezdtem * -al a sor elején, te is formázd tovább...

Az elején találsz olyan bejegyzést amit csak szerkesztésre megnyitott állapotban lehet olvasni - ez egy neked szánt üzenet, ha elolvastad töröld ki.

Ráérő idődben olvasd el a Wikipédia:Segítség/A Wikipédia szerkesztése – alapok, ez a lap sokat segíthet az önálló szerkesztés elsajátításában. Ha bármilyen gondod van, csak nyugodtan írd a vitalapomra és próbálok segíteni, ha nem tudok, akkor keresek valakit aki abban a kérdésben járatosabb nálam. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 2., 15:36 (CET)Válasz


Aláírás[szerkesztés]

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb.
A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Szócikk[szerkesztés]

Ha jól értem, akkor nem a felhasználói lapodon a bemutatkozód szerkesztéséhez kérsz segítséget, hanem egy szócikket szeretnél megalkotni Magadról. KeFe egy nagyon jó nyers változatot állított össze a User:Szennyai/Szennyai Mária nevű allapodon, formázását tovább folytattam, már csak a benne szereplő adatokat kell ellenőrizned, itt főleg a filmekre gondolok... elég vegyes válogatásnak tűnik. Ha késznek ítéled, akkor a szócikkbe kellene egy szabad kép is, ha van egy használható (célszerűen színházi) akkor ennek a feltöltésében is segítek. Amennyiben alkalmasnak találod majd a Fő névtérbe kerülésre, akkor akkor megcsináljuk az átnevezést is.

Az egyszerűség kedvéért: ha legközelebb üzenetet kívánsz hagyni, akkor ezt a vitalapomon egyszerűen megteheted. Stewe Feedback 2009. március 2., 18:54 (CET)Válasz


Aláírásod[szerkesztés]

A képernyő baloldalán keresd meg a Beállításaim menüpontot, A megjelenő lapon sok mindent be lehet állítani, pl.: az aláírásodat is itt lehet megváltoztatni:

[[user:Szennyai|Szennyai]] [[user vita:Szennyai| <small><font color="#0000cd">Vita</font></small>]]

  1. A fenti sort (a lap megnyitása nélkül) jelöld ki és másold le. (jobb egérgomb)
  2. Ez után nyisd meg a Beállításaim menüpontot és a "A beceneved (aláírásokhoz):" menüpontba illeszd be. (A benne lévő képet bármire lecserélheted.)
  3. Mentsd le a lapot, majd nyomj egy F5 -ös gombot, vagy a böngésződ "frissítés" gombját használd.

Ezek után így fog kinézni az aláírásod: Szennyai Vita

Vagy így: Szennyai * Vita Természetesen bármit megváltoztathatsz, a beillesztett képet, a színezést, vagy a "vita" szót.

Például így: [[user:Szennyai|Szennyai]] * [[user vita:Szennyai| <small><font color="#0000cd">Postaláda</font></small>]]

Szennyai * Postaláda

A doboz alatti négyzetbe tegyél egy pipát (kattints rá), mentsd el, frissitsd a lapot és az üzeneteidet írd alá. Sok sikert! - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 2., 20:46 (CET)Válasz


Bővítés[szerkesztés]

Szia Moira! Ritkán jelensz meg a wikiben, így csak azt tudom javasolni, hogy ha segítségre van szükséged a szerkesztéshez, kattints a friss változásokra (a baloldali menüben megtalálod), és a megjelenő listából válasz ki valakit, akitől segítséget kaphatsz. Kérhetsz segítséget a Kocsmafalon is, ha leírod miben vársz segítséget, valaki mindíg segíteni fog.

Ha az allapodon beírod mind azokat amit a rólad szóló cikkben megakarsz jeleníteni, akkor tudok segíteni, mert én sem vagyok egész nap gépközelben. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 4., 15:55 (CET)Válasz

Válasz[szerkesztés]

Válaszolni a vitalapomon a legegyszerűbb, mert annak változásáról belépéskor azonnal kapok értesítést. Ezt nagyon egyszerűen el lehet érni az aláírásomban lévő Feedback feliratra kattintva. (Nekem ez van a "Vita" helyére írva, az irányítástechnikában így emlegetik a visszacsatolást) Az aláírásában ezt nagyon sok szerkesztő módosítja, egy kicsit magára alakítja. Neked stílszerűen el tudnám képzelni a "Virágokat az öltözőbe" kifejezést. :)

Az e-mailban pedig nem szükséges a ~~~~ aláírást használni, mert ez úgyis csak itt a Wikipédián működik, a levelezőprogram nem tud vele mit kezdeni. Stewe Feedback 2009. március 4., 18:41 (CET)Válasz

A képet pedig nem kell eljuttatni nekem, te is feltöltheted egyszerűen ezen a lapon, amit bármikor elérhetsz a baloldali menüben is, alulról a második menüpontban: Fájl feltöltése. A wikipédia minden szerkesztője tölthet föl médiaállományokat, akinek a regisztrációja négy napnál régebbi. Stewe Feedback 2009. március 4., 21:16 (CET)Válasz

Szia![szerkesztés]

Kedves Moíra! Üdvözöllek itt. KeFe tényleg egy nagyon kedves ember, nekem is sokat segített. Ha valamit akarsz tudni, megkérdezheted tőlem is, ha éppen itt vagyok. Ha tudok válaszolni, szívesen segítek. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. március 5., 10:52 (CET)Válasz

Meglepő[szerkesztés]

Ezt találtam a friss váltpztatásokban :

Ú 12:29 Szerkesztővita:84.3.87.103‎ (eltér; történet) . . (+68) . . 84.3.87.103 (vitalap) (Új oldal, tartalma: „ Köszönöm, hogy segítesz, minden jót kívánok: Moíra”)

Nem feltételezem, hogy bejelentkezés nélkül a saját IP-d vitalapjára írtál, ezért szólok, hogy ez azt jelentheti, hogy más is használja a Moíra nevet. Stewe Feedback 2009. március 9., 12:48 (CET) Belépés nélkül írtam a levelezésemről /citromail/, bocs, mert nem tudom, hogy kell innen levelezni? - Lehet, hogy így? Amiben segíthetnél - nem találok sehol Odry Hapburnról semmit, márpedig ezen a néven is játszottam, a címét sajnos nem tudom a filmnek. Valamikor l970 körül. Magyarországon is bemutatták. Szia Moíra - nem látom hol kellene az "aláírás" c. felitra kattintani?Válasz


Aláírás[szerkesztés]

Szívesen segítek (amiben tudok), csak írd le miben vársz segítséget. A fenti üzenetben olvasom, hogy nem tudod hogy kell aláírni. Kérlek olvad el az alábbiakat: Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb.
A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

- Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 9., 18:34 (CET)Válasz

Törlés[szerkesztés]

A Vita:Cserhalmi György szócikkből a személyes adatokat töröltem, nehogy valami kellemetlen meglepetést szerezzen egy vicces szerkesztő. :)) Az a lap ugyanis nem Cserhalmi György vitalapja, hanem a Cserhalmi György szócikkhez tartozó vitalap, ahol a szerkesztők a szócikkel kapcsolatos kérdésket beszélhetik meg. Üdvözlettel:
Stewe Feedback 2009. március 17., 20:37 (CET) – Moíra vita 2009. május 20., 14:51 (CEST) ==Oscar-díj== Örülök a találkozásnak, Oscarokat sajnos csak régen kaptam. Pl. az Utolsó tangó Párizsban, A Postás kétszer csenget, /itt a Dobrev Klárával megosztvea, Bárányok hallgatnak, és még van néhány. A Szabóval is van némi vita, mer nála is van Oscarom - ott ezen a néven. Mindig más nevet adtak, és még az is előfordul, hogy nem minden országban azonos a szereplő. A lényege az, hogy mindig meg kell szerezned egy-egy újabb győzelmet, de sohasem az előző árán. Üdvözöllek: Szennyai Mari Olvasom az életrajzodat... Te tényleg kaptál Oscar díjakat, és mikor? – VadszederkeMágika 2009. május 20., 14:35 (CEST)Válasz

E-mail[szerkesztés]

Megkaptam, de a módosítást úgy látom lekéstem. :) Megtekintettnek jelöltem, így már mindenki a te változatodat látja. A szerkesztői üzenetet viszont kivettem az elejéről, nem mutat jól. Stewe Feedback 2009. május 20., 15:31 (CEST)Válasz


Kedves Szennyai Mária![szerkesztés]

Nem kell elnézést kérni, szívesen segítek! Nyugodtan tegeződjünk - ez itt így szokás, ráadásul én 5 évvel öregebb is vagyok! A neveddel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy Pécsett és Komlón is van Szennyai nevű ismerősöm (munkatársaim voltak, de ők sem rokonok.) A felesleges lapot töröltem, mert az a te felhasználói (user) lapod allapja volt. A cikkedhez úgy jutsz a leg egyszerűbben, ha a baloldali keresőbe beírod a nevedet és a Menj gombra kattintasz. Vagy ha ennek az üzenetnek a címében a nevedre kattintasz.

A cikkel kapcsolatban még szeretnélek megkérni, hogy NE írj nagybetűkkel, ez a netten kiabálásnak (udvariatlanságnak, illetlenségnek) számít. Jó lenne, ha megadnád azt is, hogy kitüntetéseidet, díjaidat mikor és hol adták át. Mert valamilyen forrást meg kellene adni. A netten sem találtam ezekről semmit. Kérlek, hogy írd be a lapodra, vagy akár az én vitalapomra is írhatod, akár itt, akár a Wikikönyvekben. - - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. június 10., 18:08 (CEST)Válasz

Kedves Szennyai Mária![szerkesztés]

Amit a cikkedből kivettek, azt azért tették, mert nincs megbízható forrás arra, hogy mikor kaptad és miért, hol adták át. Dörgedelmedet nekem címezted, de nem én távolítottam el a cikkedből.

Mi mindannyian szeretnénk, ha a törölt részek visszakerülnének a cikkedbe, de ehhez az kell, hogy megadd a szükséges információkat. Ez egy lexikon, ahol miden állítás mellé forrást kell adni, ha nincs forrás akkor az információt bárki kitörölheti. Többször is kértünk, hogy add meg a kitüntetéseid idejét, helyét és hogy miért kaptad. Ezt mind a mai napig nem tetted meg, ezért távolították el (én sem tudom ki), a díjaidat és egyéb információkat. Én is és mások is feltúrtuk az internetet, hogy rátaláljunk valamilyen forrásra, ez nem járt eredménnyel. Örülnék ha belátnád, hogy megbízható forrás nélkül nem maradhat a cikkben semmilyen információ. Várom szíves válaszod, amelyben a hiányzó adatokat is megadod. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. szeptember 20., 16:18 (CEST)Válasz

Válasz[szerkesztés]

Kedves Moíra!

Olvastam az üzeneted. Átnéztem a vitalapod is, amiről kiderült, hogy már többen próbáltak neked segíteni, és hogy forráshiányosnak, aggályosnak tartották az önmagadról szóló szócikket.

Írtad, hogy nem találsz a képekre vonatkozó instrukciót. Nagyon sok van. Ajánlom figyelmedbe a Wikipédia:Képhasználati irányelvek lapot. Annak alján további lapok linkjeit is megtalálod, ha szükséges. Minthogy bő egy éve kezdtél foglalkozni a Wikipédiával, azt már bizonyára tudod, hogy a fényképek felhasználásához a fényképet készítőnek, élő személy esetén pedig a fényképen látható szmélynek is hivatalos engedélyt kell adnia.

"Annak is örülnék ha filmjeimet, és egyéb szerkesztéseimet nem szednék le." Én sem filmedet, sem szerkesztésedet nem szedtem le sehonnan.

"A névjegyemet sem tudom átszerkeszteni…" A műszaki dolgokhoz nem sokat értek, pl. a szerkesztői lapodhoz – ha azt érted a "névjegy"-en – hasonlót soha nem tudnék csinálni. Egyébként nem láttam rajta a születési helyed, azt biztosan el tudtam volna távolítani. Üdvözlettel: - Vadaro vita 2010. április 15., 23:34 (CEST)Válasz

Néhány info és egy kérés[szerkesztés]

Idekattintva: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Szerkesztő:Szennyai&action=history láthatod, hogy ki, mikor és mit változtatott a bemutatkozólapodon. A laptörténet egyes sorai egy-egy változtatáshoz tartoznak, és hogy akkor éppen mi változott, azt a laptörténet adott sorában arra kattintva láthatod, hogy „előző”.

Idekattintva: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Szennyai_M%C3%A1ria&action=history pedig azt láthatod, hogy ki, mikor és mit változtatott a Szennyai Mária cikken. A laptörténet egyes sorai itt is egy-egy változtatáshoz tartoznak, és hogy akkor éppen mi változott, azt a laptörténet adott sorában arra kattintva láthatod, hogy „előző”.

Kérlek, hogy amennyiben már nincs érvényben, akkor vedd le a segítségkérésedet a bemutatkozólap végéről, hiszen attól jelenleg az összes odafigyelő mentor üzenőlapján és az összes kocsmafalon újra meg újra feltűnik a neved.

Karmelaüzenőlap 2010. április 22., 16:12 (CEST)Válasz

Kedves Szennyai Mária![szerkesztés]

Az Önről szóló szócikkbe számos kétes vagy félretájékoztató információ került, ezért szeretném, ha mindezeket forrásokkal alátámasztva bizonyítaná. Először is szeretném megkérdezni, hogy a felsorolt filmekben milyen módon szerepelt: színészként vagy szinkronszínészként, mert nagyon nem mindegy. Ugyanakkor arra is kéne forrás, hogy készített George W. Bush-val interjút. Másrészt korábbi bejegyzéseiben arról ír, hogy Oscar-díjat kapott. Hol és mikor mivel az Oscar-adatbázis ilyenről nem tud. A beírt információknak megpróbáltam a google segítségével utánanézni, de sajnos szinte semmire nem kaptam forrást, úgyhogy az előállt helyzetet mihamarabb tisztázni kéne. Üdvözlettl– Istvánka posta 2010. április 21., 14:45 (CEST)Válasz

Kép, név, szerepek[szerkesztés]

Kedves Mária, azt írtad nekem, hogy egy képet is küldtél, amit meg szeretnél jeleníttetni. Ehhez tudni kéne, hogy hova „küldted” azt a képet. Feltöltötted a Wikpédiába vagy a Commonsba? Ha igen, akkor milyen néven? Vagy esetleg elkülted e-mail-ben az egyik Wikipédia-kapcsolat címre, a permissions-hu (kukac) wikimedia.org-ra?

Mivel a Szerkesztő:Szennyai néven regisztráltál a Wikipédiában és saját nevedben szerkeszted a Szennyai Mária cikket is, szükség lenne rá, hogy a permissions-hu (kukac) wikimedia.org e-mail címen keresztül igazoljad, hogy valóban te vagy te. Azért szoktunk ehhez ragaszkodni, hogy nehogy visszaéljen valaki a te neveddel.

Ha majd igazoltad, hogy valóban te vagy Szennyai Mária, akkor a szerkesztői bemutatkozólapodon, tehát a Szerkesztő:Szennyai lapon olyan információkat is közölhetsz magadról, amit nem bizonyítasz forrásokkal. KeFe sokat változtatott azon a lapon, remélem, hogy a te hozzájárulásoddal, mert a szerkesztői bemutatkozólap kialakítása az egyes szerkesztők saját belátása szerint történik.

A fő névtérben elhelyezett Szennyai Mária cikkel azonban továbbra is más marad a helyzet, egy cikk esetén nem elfogadhatóak egyszerű bemondásra a szerepekről, díjakról való adatok.

Szennyai Mária cikkel kapcsolatban Istvánka kérését a források megadásáról kérlek vedd komolyan, nem személyes kiváncsiskodásból kéri. A megadott adatok ellenőrizhetősége a Wikipédia egyik irányelve, és az ellenőrizhető forrásokat bizony annak kell megadnia, aki az adatokat közli. Egy olyan általánoságban tartott „forrásmegadás”, mint amit nekem írtál, miszerint az érdeklődő menjen moziba, rendőrségre, forduljon az Amerikai Filmakadémiához, nézze meg a hetvenes évek Munkaügyi Közlönyeit, nem elfogadható és nem kelt bizalmat a megadott adatok helyességét illetően sem. Ezért ha valaki felszólításra sem adja meg pontosabban, hogy konkrétan hol ellenőrizhetőek a kétségbevont adatok, akkor törölni szoktuk a cikkből az illető helyeket. Ha szükségenek mutatkozna, hogy a te birtokodban levő papirok fénymásolatát mutasd meg ehhez, és azokat nem akarod a Wikipédiába vagy a Commonsba feltöltve nyilvánosságra hozni, akkor elküldheted a permissions-hu (kukac) wikimedia.org címre.

Azt írod, hogy más néven is szerepeltél, nem csak Szennyai Máriaként. Ha ezeken a más művészneveken játszott szerepeidet és az így kapott díjaidat is fel szeretnéd tüntetni a Szennyai Mária cikkben, akkor a többi művészneved megadására is szükség van a cikkben, kérlek írjad bele.

Ha kérdésed lenne, akkor az aláírásomban az üzenőlap szövegre kattintva tudsz üzenetet hagyni nekem.

Üdözlettel Karmelaüzenőlap 2010. április 24., 21:42 (CEST)Válasz

Amerikai Filmakadémia, rendőrség[szerkesztés]

Azt írod az e-mail-edben, hogy Vadaronak küldted el az általad keresett képet. Vele a Wikipédiában a Szerkesztővita:Vadaro lapon veheted fel a kapcsolatot, ott érdemes megkérdezned, hogy a leveledet megkapta-e. Úgy látom, hogy ő azt tanácsolta neked, hogy a képet töltsd föl a Wikipédiába, ehhez itt találsz segítséget: Wikipédia:Kocsmafal (képek)

Azt is írod, hogy az Amerikai Filmakadémia és a rendőrség tudják az általad a cikkbe írt információkat igazolni. Ezek természetesen megfelelő források, feltéve, hogy bárki számára hozzáférhető módon, például a honlapjukon közzéteszik a szükséges információkat. A legegyszerűbb, ha meg tudod adni a linket a megfelelő oldalra, de egy másmilyen forrásmegadás is jó, feltéve, hogy a megadás nem általánosságban mozgó, hanem konkrét, és hogy az ellenőrzése bárki számára hozzáférhető.

Azt egyébként, hogy te vagy te, csak akkor szükséges igazolnod a permissions-hu (kukac) wikimedia.org címen, ha a saját neveden akarsz szerkeszteni. Alternativ módon lehetőség van a szerkesztői neved átváltoztatására valamilyen fantázianévre is, ezt pedig itt kérheted: WP:BÜRÜ.

Kérlek, hogy gondoskodj a sokadszorra is kért információforrások megadásáról, máskülönben nem csak töröljük a forrással alá nem támasztott információkat a rólad szóló cikkből, de a Szennyai néven való szerkesztést is „blokkolni” fogjuk.

Üdvözlettel: Karmelaüzenőlap 2010. április 27., 12:21 (CEST)Válasz

Azt írod, hogy „a database”-en megtalálható a kért információ. Kérlek, hogy ez esetben írd be a cikkbe visszakereshető módon, pontosan, hogy milyen bárki által hozzáférhető adatbázisról van szó, és hogy milyen linkkel vagy keresőkérdéssel kérhető le ott az ellenőrzendő információ.

Azt is írod, hogy álnéven bármit lehet szerkeszteni, vagy írni. Azt valóban jól látod, hogy semmi akadálya sincs annak, hogy a Szennyai Mária cikket bárki szerkessze, hogy oda bármilyen információt beírjon - feltéve, ha forrással tudja alátámasztani. Ebből a szempontból mindegy, hogy milyen nevet választ valaki regisztráláskor. A Szennyai szerkesztői néven azonban csak akkor hozhatod létre magadról a Szerkesztő:Szennyai bemutatkozólapot, csak akkor léphetsz fel Szennyai Mária nevében, ha a permissions-hu (kukac) wikimedia.org segítségével bizonyítani tudod, hogy valóban te vagy Szennyai.

„Bármit” pedig sem így, sem úgy nem írhatsz a cikkekbe.

Karmelaüzenőlap 2010. április 27., 14:34 (CEST)Válasz


Re:Kép[szerkesztés]

Beillesztettem az általad feltöltött képet a lapodra. A kép lapján kitöltöttem az "Összegzést" és megváltoztattam a licencet is.Most ez szerepel a képeden:

A kép Itt található: Fájl:saját kép.jpg - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. április 29., 13:22 (CEST)Válasz

Szia! a Fájl:Saját kép.jpg címe nem megfelelő. A képcímeknek magyarázócímeknek kell lennie, tehát hozzá kellene írni, hogy szennyai. Utána törölni a régi képet. Ha kérdésed lenne írj a vitalapomra. Szajci reci 2010. április 29., 13:32 (CEST)Válasz

Az eredeti licencet visszaállítottam (az eredeti szándéknak megfelelően, figyelembe véve, hogy a kép jelenleg szócikkben szerepel), a képet pedig átneveztem. – CsGábormegbeszélés 2010. április 29., 13:39 (CEST)Válasz

Bold[szerkesztés]

Szia! Nem szoktuk a Wikipédia szócikkeit zsírbetűkkel telerakni, mert nem fest szépen. Én szedegettem ki (egyéb formázási hibákat is javítottam). De te tudod. Végülis öncikked. Üdv: OsvátA Palackposta 2010. április 29., 14:41 (CEST)Válasz

Szennyai mária[szerkesztés]

Törlésre jelöltem. Írtál már Szennyai Mária szócikket. Tambo vita 2010. április 29., 15:19 (CEST)Válasz


A rossz elnevezésű lapról hoztam át az alábbi szakaszt: - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. április 30., 13:49 (CEST)Válasz

sablon, átírányítás[szerkesztés]

Szia! Nem vesszük le a sablonokat, amíg a cikk nincs rendbe rakva. Itt a wikin vannak szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartani.

nem jelent meg azért, mert a mária kis betűvel volt. Az ilyet még átírányítani sem szoktuk, mert felesleges. Sennyai Mária névvel mindenki szépen megtalálja.

Válasz nekem: ha a reci szóra rámész, akkor a vitalapomra jutsz. A wikivel kapcsolatos dolgokat jobb szeretem ott megbeszélni, mint emilen keresztül. Szajci reci 2010. április 30., 13:25 (CEST)Válasz

Tábor[szerkesztés]

Kérlek ezt olvasd el. Üdv, Szasza THIS BOY IS A MONSTER 2010. május 11., 11:49 (CEST)Válasz