Szerkesztővita:Lost80

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 2 évvel ezelőtt a(z) Földeáki Torna Club témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Lost80!

Ha a cikkekben próbáltál meg valaminek utánanézni, de nem találtad, akkor a Tudakozóban teheted fel a kérdésedet.

Szerkesztési problémáidról a Kocsmafalra írhatsz kérdéseket, aki tudja a választ, ugyanott fogja megválaszolni.

Személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide.

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! --Beyond silence Üz 2008. augusztus 23., 23:32 (CEST)Válasz


Vitalap[szerkesztés]

Itt írjátok le, ha véleményetek van. Lost80 2010. március 11., 19:07 (CET)

Megjelölés[szerkesztés]

Szia! Megtisztelő a felkérés, de be kell vallanom, egyetlen Lost epizódot sem láttam, ezért nem vállalhatom a cikkek ellenőrzését. Talán kérj meg valakit a Tv-sorozatok műhelyéből. Jó szerkesztést! Csigabiitt a házam 2010. március 11., 19:12 (CET)Válasz

Kiadott lapok[szerkesztés]

Szia! Ezt hogy érted? Hogy érted azt, hogy "ki vannak adva" a lapok neked? A Wikipédia cikkeit bárki szerkesztheti, a cikkeknek nincs tulajdonosuk. Persze a vandalizálás ellen fel kell lépni, de akkor sincs olyan, hogy egy cikken vagy egy teljes témán csak egy szerkesztő dolgozhat, legfeljebb meg lehet kérni a többieket, hogy egy darabig ne szerkesszék ezeket a lapokat. – Perfectmisside írj! 2010. március 14., 08:55 (CET)Válasz

Aláírás[szerkesztés]

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • A négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • A Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak, és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak is ugyanez a hatása.
  • Ha a gombot használod, akkor kapsz egy mínuszt is az aláírásod elé.

Karmelaüzenőlap 2010. március 14., 12:58 (CET)Válasz

Fájl:2010terranova2.jpg[szerkesztés]

Szia. A leírás és forrás nélküli képeket törölnünk kell. Kérlek, pótold az információkat a kép leírólapján, máskülönben sajnos 5 nap múlva törölni fogjuk. Wikipédia:Felküldési útmutató. Megértésed köszönöm. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 6., 22:26 (CEST)Válasz

Hiányos leírólap[szerkesztés]

Regasterios vita 2014. március 25., 18:14 (CET)Válasz

Ugyanez a probléma a Fájl:Losts6x3.jpg-gel. Ezeken kívül van több kép is, amely nagy valószínűséggel nem filmkocka, hanem fénykép. Nézd át, kérlek, mindegyik általad feltöltött képet. Köszönöm. --Regasterios vita 2014. március 25., 19:12 (CET)Válasz

Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Foldeaktc2.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képfeltöltéseid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2021. május 4., 10:12 (CEST)Válasz

Ez vonatkozik a többi ma feltöltött képre is:

– Regasterios vita 2021. május 4., 10:13 (CEST)Válasz

ment az email a foldekitc.hu emailjéről. frngearpi@gmail.com szóval jó lenne visszaállítani az oldalt... Lost80 2021. május 7., 02:22 (CEST)

Kaptál választ, arra még nem reagáltál. Köszönöm. – Regasterios vita 2021. május 7., 10:52 (CEST)Válasz

Szia! A szöveg most már rendben van, mert azt te írtad, de a képek továbbra sem használhatók. Azokhoz a fényképészek, illetve az örököseik engedélyének írásos engedélye szükséges. Azokat szintén a már ismert e-mail címre kell küldeni. A korábban feltöltötteken kívül:

– Regasterios vita 2021. május 9., 19:16 (CEST)Válasz

Az lenne még a kérésem, hogy ne töltsd fel többször ugyanazt a képet különböző méretekben. A Speciális:Fájlok_listája/Lost80 oldalon találod a feltöltött képeid listáját. Köszönöm. – Regasterios vita 2021. május 9., 20:01 (CEST)Válasz

Földeáki Torna Club[szerkesztés]

Üdv! Az általad beírt szöveg (Földeáki Torna Club szócikk) a http://foldeak.hu/page/9/ címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek, fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! Regasterios vita 2021. május 4., 10:19 (CEST)Válasz

Én vagyok az eredeti oldal üzemeltető.. Állitsátok vissza az oldalt Lost80 2021. május 4., 11:00 (CEST)

Az nem elég, hogy te vagy az üzemeltető, szerzői jogtulajdonosnak kell lenned, hogy engedélyt adhass, de azt is el kell küldened a permissions-hu@wikimedia.org címre, mégpedig a honlapon megadott e-mail címek valamelyikéről. – Regasterios vita 2021. május 4., 11:42 (CEST)Válasz

Ellenőrizzed a hivatalos https://foldeakitc.hu oldalt a kapcsolatban kinn van az eredeti email: fringearpi@gmail.com - Az anyag innen való és írtam is email erről az emailről, csak semmit nem tesztek.... https://foldeakitc.hu/contact.php A saját anyagom engedélyezzem, nehogy már könyörögni kelljen. Az email ment...de jó lenne reagálni. Írok egy szöveget, akkor ennél jobban hogy bizonyítsam én vagyok a jogtulajdonos..? Lost80 2021. május 5., 09:45 (CEST)

Szia! Elég nagy összegben fogadni mernék rá, hogy a Csongrád Megyei Hírlap újságcikkeit nem te írtad annak idején. Ennél fogva kénytelen voltam visszavonni a mai szerkesztéseid nagy részét, mert nem megengedett, hogy másolgass belőlük, még akkor sem, ha minimálisan átfogalmazod a szöveget. Fogalmazd meg a szócikk szövegét a saját szavaiddal, teljesen a saját szavaiddal. Köszönöm. – Regasterios vita 2021. május 9., 20:36 (CEST)Válasz

Elnézést, de át volt írva a saját elmesélés alapján csak az események a megtörténtek, miért nem ellenőrzöd mielőtt valamit letörölsz ? Ráadásul a forrást meg se nézhetted , mert előfizetőként láthatnád. Szóval ne szórakozz, hanem tedd vissza. Lost80 2021. május 9., 21:20 (CEST)
Nekem is van előfizetésem. Láttam. – Regasterios vita 2021. május 9., 21:49 (CEST)Válasz
Ilyen formában 100% nem volt fenn, - szó sincs szóról szóra történő átemelésről, mert 100 év eseményeinek morzsáiból áll össze az oldal, ami valahogy érthetővé is kell tenni... Lost80 2021. május 9., 22:46 (CEST)
Egy, panaszt tettem rád, amiért nem jársz utána megfelelően, mit miért törölsz. Ez nem indok, hogy te úgy gondolod A Csongrád Megyei Hírlap 50 évvel ezelőtti anyagaiban mi van... Elárulom évszámok és meccseredmények.. Néhány történelem morzsa, amit 40 év anyagaiból kell megfogalmazni. Én előfizettem rá, te hozzá se férhettél az archívumhoz. 2, ahányszor törlöd annyiszor teszem megint közzé, mert tökéletesen át van dolgozva a leírás. A kép anyagok meg a földeáki TC tulajdonát képezik, amit emailen engedélyeztettem, szóval végezd rendesen a moderátori munkádat és járt utána mit lehet közzétenni. Lost80 2021. május 9., 22:35 (CEST)

Ismételten megkérlek, hogy ne tölts fel máshonnan másolt tartalmat a Wikipédiára. Amint említettem, nekem is van előfizetésem az Arcanumhoz, el tudom olvasni, amit ott írnak. Egy példa a másolásra összehasonlításul:

„A legfontosabb feladata az 1967-ben újjáválasztott sportvezetőségnek Földeákon: lehetőséget biztosítani azoknak a fiataloknak, akik azzal a céllal keresik fel az egyesületet, hogy sportolni szeretnének. Nem könnyű eleget tenni a kéréseknek, hiszen a járási bajnokságban szerepelnek a földeáki- ak. és tartalék együttesüknek sem tudnak rendszeresen partnert biztosítani. Pedig 57 igazolt játékos van Földeákon, akik előbb, vagy utóbb helyet szeretnének kapni a csapatban.

A játékosok és a vezetőségek is igyekeznek szorgalmasan dolgozni. Tudják, hogy ha első csapatuk „felsőbb osztályba léphet”, akkor a második is indulhat bajnokságban, a járásban. A tavaszi forduló összes mérkőzését megnyerték eddig, és jó gólarányuk (32:2) is igazolja, hogy komoly munka folyik Földeákon. A csapatot Kabai Lajos — aki játékos és edző is egyszemélyben — irányítja, a csapatkapitánnyal. Gilinger Józseffel együtt. Jelszavuk minden mérkőzés előtt: egy góllal többet rúgni, mint az ellenfél.”

  • A te verziód:

„A legfontosabb feladata az 1967-ben újjáválasztott sportvezetőségnek Földeákon az volt, hogy lehetőséget biztosítson azoknak a fiataloknak, akik azzal a céllal keresték fel az egyesületet, hogy sportolni szeretnének. Nem volt könnyű eleget tenni a kéréseknek, hiszen a járási bajnokságban szerepeltek a földeákiak és tartalék együttesüknek sem tudtak rendszeresen partnert biztosítani. A földeáki klubban ebben az időszakban 57 igazolt játékos volt, akik előbb, vagy utóbb helyet szerettek volna kapni a csapatban. A játékosok és a vezetőségek is igyekeztek mindent megtenni a klub fejlődéséért. Az első számú csapatuk, ha felsőbb osztályba lép, akkor a második is indulhat majd a járási bajnokságban. A tavaszi forduló összes mérkőzését megnyerték - jó gólarányuk (32:2) is igazolta, hogy komoly munka folyik Földeákon. A csapatot Kabai Lajos irányította a csapatkapitánnyal Gilinger Józseffel együtt, de Kabai játékosként is aktív volt. Jelszavuk minden mérkőzés előtt: egy góllal többet rúgni, mint az ellenfél.”

Ezek nem adatok, hanem masszív másolmány, és mint fentebb felhívtam rá a figyelmedet, ez nem megengedett a Wikipédián. Ahogy a képek írásos engedély nélkül való használata sem. A régi képek más weboldalakról és a Csongrád Megyei Hírlapból származnak, a Földeáki TC-nek nincs joga rendelkezni felettük. Az Ács Tamásról készült fotót pedig Török János készítette. Felhívom rá a figyelmedet, hogy ha ismételten jogsértő tartalmat töltesz fel és használsz a szócikkben a figyelmeztetések ellenére, a szerkesztési jogaidat felfüggesztjük. Köszönöm a figyelmedet. – Regasterios vita 2021. május 9., 23:47 (CEST)Válasz

Kifogásolt újság fotók eltávolítva, de achiválva lesznek. A kinn lévő képek mint a Földeák Torna Club tulajdona fotóalbumból digitalizálva, amihez engedélyeztem a közzétételt. A logó is saját szerkesztés. A szöveget átírtam , ha valami kifogásolni való van rajta jelezd! Vicc kategória ami ezen a wikipedia nevű valamin folyik. 50 éves újságon lovagolsz, ami már csak véletlenszerűen megtalálható. Az meg hogy egy 50 éves képet nem lehet publikálni, amint a saját klubunk tagjai láthatóak , nevetséges... ... Lost80 2021. május 9., 23:56 (CEST)

Köszönöm a fáradozásodat. Az a kérésem, hogy minden fontos állításnak add meg a forrását, úgy, ahogy a Csongrád Megyei Hírlapot is megadtad. Ami a képeket illeti, az összeset kifogásoltam, nem csak az újságfotókat. Ha a klub címerét te magad tervezted és rajzoltad, akkor is kell küldened hozzá egy engedélyt a permissions-hu@wikimedia.org címre az {{Engedélyszöveg kép}} oldalon látható szöveggel, értelemszerűen kitöltve. A régi képek közül azokat sem használhatod, amelyek a háború előtt készültek. A Fájl:1930foldeak.jpg erről a weboldalról került a klub honlapjára, és ott azt írják, hogy a makói József Attila Múzeum fotótárából származik a kép. Vedd fel velük a kapcsolatot, és derítsd ki, mit lehet tudni róla, szükség esetén kérj tőlük engedélyt. A Fájl:1940foldeak.jpg szintén a belinkelt oldalról való, és a képaláírás szerint Návay Arankától származik. Derítsd ki, hogy ő kicsoda, és kérj tőle vagy az örökösétől írásos engedélyt. A két színes csapatképhez, valamint Ács Tamás fotójához a fotósoknak kell elküldeniük az engedélyt a már ismert címre. Ha ezt intézed, kérlek, helyezd ki mindegyik képhez az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablont. Így 30 napig biztosan nem lesznek törölve, máskülönben pár napon belül igen. Arra pedig kifejezetten kérlek, hogy amíg nem érkezik engedély, és amíg az engedélyező nem kap választ arra, hogy az engedélye rendben van, ne tedd be egyik képet sem a cikkbe. Tudomásul kell venned, hogy a Wikipédián fontosnak tartjuk a szerzői jog tiszteletben tartását, nem lehet csak úgy minden további nélkül képeket feltölteni a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül, még akkor sem, ha földeákiakat ábrázol. A szerzői jog a fényképészé, és ezt semmilyen indokkal nem hagyhatod figyelmen kívül, bárkit is ábrázol az adott fotó. Köszönöm a megértésed. – Regasterios vita 2021. május 10., 10:22 (CEST)Válasz

Azt is kérem, hogy ne töltsd fel újra és újra a címerképeket. Ott van még mindig a Fájl:Foldeaktclogo.png és a Fájl:Logoregi.jpg, azokra kell hivatkozni az engedély küldésekor. Köszönöm. – Regasterios vita 2021. május 10., 10:47 (CEST)Válasz

A mai napon a lehető legtöbb forrásjelölést megadtam a Földeák Torna Club oldalnak. Lost80 2021. május 14., 12:04 (CEST)
A mai napon a Földeák Torna Club oldalnak frissült a leírása. A permissions-hu@wikimedia.org emailre, mint a clubhonlap adminja jeleztem tegyék publikussá. Lost80 2022. április 24., 13:04 (CEST)