Zofár kormányzóság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zofár kormányzóság elhelyezkedése Ománon belül

Zofár kormányzóság (arabul محافظة ظُفار [Muḥāfaẓat Ẓufār]) az Omán kilenc tartománya közé tartozó négy kormányzóság egyike az ország délnyugati részén. Északról Szaúd-Arábia, keleten a Középső régió, délen az Arab-tenger, nyugaton pedig Jemen határolja. Székhelye Szalála városa. Területe 99 300 km², lakossága a 2010-es népszámlálás adatai szerint 249 729 fő, az összlakosság 9%-a.[1]

Közigazgatási beosztása[szerkesztés]

Zofár kormányzóság tíz körzetre (vilája) oszlik. Ezek: Dalkút, Mazjúna, Mirbát, Muksin, Rahjút, Salím és a Hallánijját-szigetek Szadah, Szalála, Szumrajt, Táka.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Liste der Regionen und Distrikte in Oman című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A 2010-es ománi népszámlálás adatai. [2011. október 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. április 13.)