Zendülők és falfúrók (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Zendülők és falfúrók
A szökés
1. évad, 6. epizód
Eredeti cím Riots, Drills and the Devil
Író Nick Santora
Rendező Robert Mandel
Gyártási szám 1AKJ05
Első sugárzás 2005. szeptember 26.
Első sugárzás Magyarországon 2006. szeptember 27.
Kronológia
Előző1x05
Öld meg Lincolnt!
Következő1x07
A gyanú árnyéka
Az Zendülők és falfúrók (Riots, Drills and the Devil) A szökés című sorozat első évadjának hatodik epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 1. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Michael és Sucre folytatja a szökés előkészületeit. A következő lépés az, hogy átfúrják a gázcsöveknél lévő 20 cm vastag falat, amin keresztül eljuthatnak a gyengélkedőre. Ehhez azonban két ember szükséges, ezért el kell érniük, hogy az őrök ez idő alatt ne tarthassanak létszámellenőrzést. Vagyis az A szárnyat karanténba kell zárniuk. Michael ezért áramtalanítja a légkondicionálót, így a rabok hőgutát kapnak.

Eközben Kellermanék beküldenek egy beépített ügynököt a börtönbe, azzal a feladattal, hogy likvidálja Lincolnt.

A hőség miatt a rabok összeszólalkoznak az őrökkel, akik karanténba zárják őket. Zsebes vezetésével lázadás tör ki, amihez Michael és Sucre kivételével minden rab csatlakozik. A fegyencek áttörik a kaput, és megszerzik a többi börtönkapu kulcsait. Bellick tehetetlenül figyeli a lázadást. A gyengélkedőn is kitör a zendülés, és Sarát sarokba szorítják a rabok. Ezalatt Michael és Sucre lemegy a gázvezetékekhez, ahol egy Michael által rajzolt, ördögfej alakú jel segítségével megkezdik a fúrást.

Lincoln találkozik Zsebessel, akivel harcba száll. A küzdelemben Lincoln megsebesül, és egy fiatal börtönőrt is túszul ejtenek a lázadók. A sebesült Lincolnra Westmoreland talál rá. A harc közben Zsebes rátalál a lyukra Michaelék cellájában, ám mielőtt szétkürtölné a hírt, Abruzzi megállítja...