Zavargás a Lila akác közben

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Zavargás a Lila akác közben!
Született feleségek
7. évad, 10. epizód
Eredeti cím Down the Block There's a Riot
Író Dave Flebotte
Rendező Larry Shaw
Gyártási szám 710
Első sugárzás 2010. december 12. Flag of the United States.svg
2011. május 4. Flag of Hungary.svg
Kronológia
Előző Kellemes kiskirályság
Következő Merénylők

A Zavargás a Lila akác közben (Down the Block There's a Riot) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat száznegyvennegyedik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó vetítette 2010. december 12-én.

Mary Alice epizódzáró monológja[szerkesztés]

  • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"A nap még nem kelt föl a Lila akác köz fölött, de a rémült bámészkodók sikoltozása már elült, a tüntetők dühös skandálása sem hallatszott, sem a sebesültek segélykiáltásai, az utcakövön csak egy férfi léptei kopogtak, aki végre megbüntette az őt elárulókat. Majd a csöndet hirtelen megtörte valami, amire a szomszédok később azt mondták, hogy úgy hangzott, mint egy lövés, de Paul tudta jól, hogy az a bosszú hangja volt."

Az epizód cselekménye[szerkesztés]

Lynette a csapata szervezésében vesz részt, Renée és Tom megállapodnak hogy a titkutak biztonságba tartsák, de mikor megtudja Tom, hogy Susan tud róla, könyörög neki, hogy ne mondja el Lynette-nek. A tüntetéskor egy lövés hallatszik, melyet Bree pisztolya süt el, az égre nézve. Ekkor mindenki menekül, de a tüntetés vége rosszul sül el. Susant összetapossák, Leet agyonverték és Keith apját, kórházba szállítoták. Este Paul azt hiszi, hogy minden a terv alapján ment, de valaki lelövi.