Yu-Gi-Oh! (film, 1999)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Yu-Gi-Oh!
(遊☆戯☆王)
1999-es japán film
Rendező Simizu Dzsundzsi
Vezető producer Tan Takaiwa
AlapműTakahasi Kazuki Yu-Gi-Oh! mangája
Műfaj fantasy, kaland
Forgatókönyvíró Kobajasi Jaszuko
Hang
  • Ogata Megumi
  • Morikava Tosijuki
  • Kakazu Jumi
  • Okiaju Rjotaro
  • Midorikava Hikaru
  • Nogami Jukana
Gyártás
Gyártó Toei Animation
Ország Japán
Nyelv japán
Játékidő 30 perc
Forgalmazás
Bemutatójapán 1999. március 6.
Kronológia
KövetkezőYu-Gi-Oh! – A mozifilm (2005)
Kapcsolódó műsor Yu-Gi-Oh! (1998)
További információk

A Yu-Gi-Oh! (遊☆戯☆王, Yūgiō, literally Game King, magyarul Játék Király) 1999-ben bemutatott japán animációs fantasy kalandfilm, ami Takahasi Kazuki Yu-Gi-Oh! című mangája alapján készült. A rendezője Simizu Dzsundzsi volt. A film csupán 30 perces, ami alatt egy Aojama Sougo nevű félénk kisfiú egy párbaj során megnyerte a Red Eyes Black Dragont (Vörös szemű Fekete Sárkányt). Mutou Jugi próbálja meggyőzni a fiút, hogy vegyen magát bátorságot, s próbálja meg legyőzni Kaiba Szetot, de nem képes rá. Sougo számára fontos a Vörös szemű Fekete Sárkány.

Az eredeti sorozattól eltérően annyi változást kapott az egyik szereplő, Kaiba Szeto, hogy a zöld színű haja barna lett.

Történet[szerkesztés]

Egy Aojama Sougo nevű félénk kisfiú egy párbaj során megszerezte a Red Eyes Black Dragon lapot, ami olyan potenciát ad azoknak, akik bátran párbajoznak. Azelőtt sose nyert még párbajt, de büszke lehet magára. Kaiba Szeto ragaszkodik egy párbajra, amit ellene szeretne megvívni. Sougo visszautasítja a meghívást, ezért Szeto érte küldi az egyik emberét, akitől Mutou Jugi és Dzsonoucsi Kacuja véd meg. Jugi Sougoval menekül, míg Kacuja feltartja Szeto emberét, de Jugiékat elkapja egy másik, aki ellopja a sárkány kapott, valamint Jugi Ezeréves Kirakóját. Sougo bevallja, hogy sose akarta elveszíteni a lapot, így Jugi párbajozik helyette Szeto ellen. Jugi el is megy a párbajra, visszakapja a Kirakóját, s Atemre változik. Szeto holografikus Párbaj Lemezével párbajoznak. A párbaj Jugi számára nem megy egykönnyen, mert Szeto beveti ellene a Kékszemű Fehér Sárkányát. Jugi megtalálja a paklijában a Vörösszeműt, amit Kacuja rakott be, de nem akarja használni, de Sougo biztatja, s nyer is.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Japán hang
Mutou Jugi / Atem Ogata Megumi
Dzsonoucsi Kacuja Morikava Tosijuki
Mazaki Anzu Kakazu Jumi
Honda Hiroto Okiaju Rjotato
Kaiba Szeto Midorikava Hikaru
Aojama Sougo Hiszamura Eiko
Noszaka Miho Nogami Jukana

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Yu-Gi-Oh! (1999 film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.