Your Time is Gonna Come

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Led Zeppelin
Your Time is Gonna Come
Dal a Led Zeppelin albumról
Megjelent 1969. január 12.
Felvételek Olympic Studios, London
1968. október
Stílus Hard rock
Nyelv angol
Hossz 4:34
Kiadó Atlantic Records
Szerző Jones/Page
Producer Jimmy Page
A(z) Led Zeppelin album dalai
Dazed and Confused
(4)
Your Time is Gonna Come
(5)
Black Mountain Side
(6)
Hangminta

A Led Zeppelin Your Time is Gonna Come című dala az együttes első, 1969-es albumán jelent meg.

A dalban Jimmy Page egy elhangolódott, 10 húros Fender steel gitárt használt.[1] John Paul Jones orgonán játszott, a basszusgitár szólamát az orgona basszuspedáljaival játszotta.

A dal egy hűtlen lányról szól, aki egyszer megfizet álnokságáért. A „One of these days and it won't be long / You'll look for me and I'll be gone” sorok Ray Charles I Believe to My Soul című dalából származnak, ami Robert Plant R&B iránti vonzalmáról tanúskodik.

Az album megjelenése után a Rolling Stone magazin elmarasztalta az együttest, mondván, hogy a Your Time is Gonna Come túlságosan hasonlít a Traffic Dear Mr. Fantasy című dalára. Az együttes kapcsolata a lappal és más kritikusokkal mindig is feszült maradt.

A dal egyetlen ismert koncertfelvétele 1971. szeptember 24-éről, egy tokiói fellépésről származik, amikor a Whole Lotta Love egyvelegében egy kis részletét játszották el. A koncert anyaga a Light and Shade című kalózfelvételen jelent meg.

A dal első feldolgozása Sandie Shaw 1969-es Reviewing the Situation című albumán jelent meg. Az albumon Shaw olyan együttesek dalait énekelte el, akik szerinte a leginkább meghatározták az 1960-as évek zenéjét. Egyébként ez volt az első Led Zeppelin-feldolgozás.

Jimmy Page 1999-es turnéján a The Black Crowesszal játszotta a dalt. Egy koncertfelvétel az együttes Live at the Greek című albumára is felkerült.

A Dread Zeppelin feldolgozása 1990-es Un-Led-Ed című albumukon jelent meg.

Forrás[szerkesztés]

  1. Jimmy Page. Steven Rosen interjúja.. 1977. május 25. (Átirat). (Hozzáférés ideje: 2010. június 23.) (angol nyelven)

Bibliográfia[szerkesztés]