Yakuza 6: The Song of Life

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Yakuza 6 szócikkből átirányítva)
Yakuza 6: The Song of Life
FejlesztőSega
KiadóSega
Forgalmazó
SorozatYakuza
PlatformokPlayStation 4
Kiadási dátumJP 2016. december 8.[1]
WW 2018. március 20.
MűfajAkció-kaland
JátékmódokEgyjátékos
USK-besorolásUSK 18
Adathordozódigitális terjesztés
A Yakuza 6: The Song of Life weboldala
SablonWikidataSegítség

A Yakuza 6: The Song of Life vagy ahogy Japánban ismert Rjú ga gotoku 6: Inocsi no uta (龍が如く6 命の詩。; Hepburn: Ryū ga Gotoku 6: Inochi no Uta?, ’Mint a sárkány 6: Az élet verse’)[2] 2016-ban megjelent open world akció-kaland videójáték, melyet a Sega fejlesztett és jelentett meg, kizárólag PlayStation 4 konzolra. A játék a Yakuza akció-kalandjáték sorozat hetedik főtagja.[3][4][5][6]

Játékmenet[szerkesztés]

Yakuza 6 játékmenete a korábbi Yakuza-játékokéhoz hasonló, melyekben a felfedezést árkádstílusú, túlzásokba eső harcokkal ékkelnek közbe.

Cselekmény[szerkesztés]

Kirjú Kazuma egykori jakuzavezér, Szavamura Haruka elrablása után visszatér a bűnözői alvilágba. Szavamura vissza szeretettt volna lépni az idolok életétől, hogy visszatérhessen a Hajnalka Árvaházba (アサガオ?). Kirjúnak amikor a Tódzsó-klán egyik, a ranglistán egyre feljebb lépő patriarchája lángra lobbantja a „Kis-Ázsia” negyedet és kórházba juttatja Szavamurát ismét fel kell venni a harcot, hogy megvédje az általa ismert Tódzsó-klánt, mivel a riválisai véres módon akarják megújítani azt.

Fejlesztés[szerkesztés]

A Yakuza 6-ot 2015. szeptember 15-én a Sony Tokyo Game Show játékkonferencián tartott sajtótájékoztatója alatt jelentették be, PlayStation 4-exkluzív címként „2016 őszi” megjelenési dátummal.[6] Nagosi Tosihiro Sega-producer azt is elárulta, hogy az eseményen további részleteket fognak felfedni.[6] Az ázsiai régiók számára egy hagyományos kínai nyelvű lokalizációt is bejelentettek.[7] Beat Takesi japán színész egy szereplőt alakít a játékban.[8] 2016. január 28-án a Yakuza Kiwami PlayStation 4-verziójának előrendelői számára a PlayStation Networkön keresztül elérhetővé vált a Yakuza 6 demója.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]