X-Men – Az újrakezdés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(X-Men - Az újrakezdés szócikkből átirányítva)
X-Men – Az újrakezdés
(Wolverine and the X-Men)
Műfajakció, kaland, dráma, sci-fi

Alkotó
  • Craig Kyle
  • Greg Johnson
Író
  • Craig Kyle
  • Greg Johnson
  • Christopher Yost
  • Joshua Fine
Rendező
  • Boyd Kirkland
  • Doug Murphy
  • Steven E. Gordon
  • Nicholas Filippi
Hang
  • Steve Blum
  • Jim Ward
  • Nolan North
  • Fred Tatasciore
  • Kari Wahlgren
  • Danielle Judovits
  • Liam O'Brien
  • Kieren van den Blink
  • Susan Dalian
  • Jennifer Hale
  • Tom Kane
  • Yuri Lowenthal
  • Roger Craig Smith
FőcímzeneDean Grinsfelder
ZeneszerzőDean Grinsfelder

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Évadok1
Epizódok26 (epizódlista)
Gyártás
ProducerJason Netter
Vágó
  • Aeolan Kelly
  • George Rizkallah
  • Ralph A. Eusebio
Részenkénti játékidő22-23 perc
Forgalmazó
  • Disney–ABC Domestic Television
  • Disney+
Sugárzás
Eredeti adóUSA Nicktoons
Eredeti sugárzás2009. január 23.2009. november 29.
Első magyar adóMegamax
Magyar sugárzás2012. december 20.2013. január 14.
Státuszbefejezett
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
Kronológia
Kapcsolódó műsor
Kapcsolódó film
További információk
SablonWikidataSegítség

Az X-Men – Az újrakezdés (eredeti cím: Wolverine and the X-Men) 2009-ben futott amerikai televíziós 2D-s számítógépes animációs sorozat, amelynek alkotói Craig Kyle és Greg Johnson. A tévéfilmsorozat a BKN New Media gyártásában készült, a Disney–ABC Domestic Television forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve akciófilm-sorozat, kalandfilmsorozat, filmdráma-sorozat és sci-fi filmsorozat. Amerikában a Nicktoons vetítette, Magyarországon a Megamax sugározta.

Ismertető[szerkesztés]

Két hős, Charles Xavier professzor és Jean Grey, akik eltűnnek egy telepatikusan irányított robbanás után. Ezt nehezen éli meg az X-Men csapata. Egy évre rá a mutánsokat egy különleges osztag kezdi el begyűjteni. Logan és Bestia azon dolgoznak, hogy az X-Men-t újra egyesítsék. Jégember és Árnymacska csatlakoznak, de Vadóc inkább a gonoszok táborát erősíti. Újra épül az X birtok Angyal vagyonából, eközben a rossz erők sincsenek pihenés alatt. Xaviert, Magneto őrzi, de az X-ek hazaviszik a birtokra. Később csatlakozik Küklopsz is a csapathoz. A professzor a jövőből üzenetet küld telepatikus úton az X-Men tagoknak. Logan-t információkkal látja el, hogy vezesse a csapatot, mert Földet nagy veszély fenyegeti, ami a világukat a pusztulásba taszítja...

Szereplők[szerkesztés]

X-Men[szerkesztés]

Mutánsok Testvérisége[szerkesztés]

További szereplők[szerkesztés]

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Megamax megbízásából, a Masterfilm Digital készítette.

Magyar hangok

Epizódok[szerkesztés]

# Eredeti cím Magyar cím Rendezte Írta Eredeti premier Magyar premier
1. Hindsight Part 1 Mutánsvadászat 1. rész Boyd Kirkland Greg Johnson és Craig Kyle 2009. január 23. 2012. december 20.
Farkas visszaemlékezésében láthatjuk X professzor intézetét, a csapatot, majd azt, hogy Charles és Jean a fejüket fájlalják, majd egy robbanás után mindketten eltűnnek. (Valószínűleg ez Jean Főnixé alakulására utal). Ezek után a többiek szétszóródtak. 1 évvel később Farkas egy égő házból kiment egy kislányt, majd a család befogadja. Később katonák rabolják el őket, így Logan-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa őket.
2. Hindsight Part 2 Mutánsvadászat 2. rész Steven E. Gordon Greg Johnson és Craig Kyle 2009. január 23. 2012. december 21.
Logan újraszervezné a régi csapatot, de nem mindenki csatlakozna. A Mutánsok Testvérisége megtámadja Kelly szenátort és úgy szervezik, hogy az X-Menekre terelődjön a gyanú.
3. Hindsight Part 3 Mutánsvadászat 3. rész Nick Filippi Greg Johnson és Craig Kyle 2009. január 30. 2012. december 22.
A csapathoz csatlakozik egy telepata aki megtalálja a professzort. Magneto vitte el rejtekhelyére és ott ápolta. Később hazaviszik, majd hirtelen Charles jelentkezik a jövőből és elmondja a csúfos kilátásokat: Az Őrszemek elfogják és elpusztítják a mutánsokat. A csapaton múlik a jövő megmentése.
4. Overflow Áradat Doug Murphy Greg Johnson és Craig Kyle 2009. február 6. 2012. december 23.
Egy mutáns átveszi Ciklon elméjének irányítását és Afrika elpusztítására kényszeríti. Az X-Meneké a feladat, hogy megakadályozzák ezt.
5. Thieves' Gambit Mestertolvaj Steven E. Gordon Greg Johnson és Craig Kyle 2009. február 13. 2012. december 24.
A csapat egyik tagja, Forge kifejlesztett egy szerkezetet, ami gátolja a mutánsképességet. Kelly rá akarja tenni a kezét és felhasználni a mutánsok ellen.
6. X-Calibre Rabszolgavadászok Nick Filippi Greg Johnson és Craig Kyle 2009. február 20. 2012. december 25.
A mutánsokat pénzért szállítóhajóval viszik Genosha-ra (Magneto által vezetett biztonságos hely mutánsoknak). Egy hajó titokzatos módon eltűnik. Kurt fellopakodik a hajóra és kideríti, hogy más mutánsok rabolják el a hajón lévőket.
7. Wolverine vs. the Hulk Új ellenfél Doug Murphy Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. február 27. 2012. december 26.
Egy katonai egységet megtámad valami. A jelek arra utalnak, hogy Hulk az. Nick Fury Logan segítségét kéri a megállítására.
8. Time Bomb Elfojtás Steve Gordon Greg Johnson és Craig Kyle 2009. március 6. 2012. december 27.
Egy új, nagy és bizonytalan erejű mutáns tűnik fel a színen. X professzor a jövőből felveszi a kapcsolatot Logan-nal és olyanra kéri ami ellentmond elveinek.
9. Future X A jövő szökevénye Nick Filippi Greg Johnson és Craig Kyle 2009. május 22. 2012. december 28.
Xaviert a jövőben elfogják az Őrszemek, majd egy erődbe viszik a Cerebro-val együtt. A prof kideríti, hogy az Őrők másolni akarják a mutánsok képességeit. Charles a mutánsbörtön lakóival összefogva a szökésre készülnek.
10. Greetings from Genosha Genosha titkai Doug Murphy Greg Johnson és Craig Kyle 2009. május 29. 2012. december 29.
Egy korábbi részben Kurt megmentette mutánstársait és most Genosha felé hajóznak. Magneto mutáns édenkertje viszont csak látszólagos...
11. Past Discretions A múlt árnyai Steven E. Gordon Greg Johnson és Craig Kyle 2009. június 5. 2012. december 30.
Loganban a múlt emlékei lassacskán a felszínre törnek és ez mások figyelmét is felkelti.
12. eXcessive Force Küklopsz döntése Nicholas Filippi Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. június 12. 2012. december 31.
Küklopsz mindent megtesz, hogy megtalálja Jean-t, még a várost is lerombolná...
13. Battle Lines Frontvonalak Nicholas Filippi Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. június 19. 2013. január 1.
Mystique szabadjára enged egy nagy erejű mutánst. Kiderül, hogy Magneto lepaktált Kelly szenátorral, de végül ellene fordul. Válaszul a szenátor elindítja az Őrszem projektet.
14. Stolen Lives Személyes ügyek Steve Gordon Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. június 31. 2013. január 2.
Korábban Logan emlékfoszlányaival küzdött és most szembesülnie kell velük.
15. Hunting Grounds Vadászterület Nick Filippi Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. augusztus 7. 2013. január 3.
Kurt-öt és a Skarlát boszorkányt elrabolják és harcra kényszerítik őket. Később Farkas is csatlakozik, de ellenfélként.
16. Badlands Pusztaság Doug Murphy Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. augusztus 14. 2013. január 4.
Logan bejut a bázisra, ahol az Őrszemeket gyártják, de elfogják majd képességét (öngyógyítás) és a fémkarmokat lemásolják és beültetik a robotokba. A jövőben Charles és a többiek tovább menekülnek a mutánsbörtönből való szökés után.
17. Code of Conduct A párbaj Boyd Kirkland Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. augusztus 21. 2013. január 5.
Az X-men-eket elrabolják, így kényszeríti Farkast párbajra egy régi ellenfele.
18. Backlash Felmentősereg Steve Gordon Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. augusztus 28. 2013. január 6.
Az X-men-ek az Őrszemeket irányító számítógép elpusztítására indulnak. Eközben az intézetet is támadás éri. A csatában nem várt helyről jön a segítség.
19. Guardian Angel Arkangyal Nick Filippi Greg Johnson, Craig Kyle és Christopher Yost 2009. szeptember 4. 2013. január 7.
Angyal magányos megmentőként rója a várost, mígnem egyik mentőakciója balul sül el és elveszti szárnyait. Sininster segítséget ajánl neki, amit el is fogad és visszakapja szárnyait, de a beavatkozás után már a gonosz irányítja elméjét.
20. Breakdown Emlékezetszilánkok Doug Murphy Greg Johnson, Craig Kyle és Joshua Fine 2009. szeptember 11. 2013. január 8.
Scott Jean emlékével küzd. Emma Frost, a telepata segítségével visszamennek a kezdetekhez és kiderítik mi is történt valójában, amikor a robbanásban eltűnt Jean és a professzor.
21. Rover Áldozat Steve Gordon Greg Johnson és Craig Kyle és Joshua Fine 2009. szeptember 18. 2013. január 9.
A szökevények búvóhelyet találnak, de nem sokáig örülhetnek a nyugalomnak. Később megtámadnak egy Őrszemeket gyártó telepet.
22. Aces and Eights Hamiskártyás Nick Filippi Greg Johnson és Craig Kyle és Joshua Fine 2009. szeptember 25. 2013. január 10.
Gambit titkos küldetésre indul Genosha-ra. Kiderül, hogy Magneto újra szövetkezett Kelly szenátorral.
23. Shades of Grey Ájulás Doug Murphy Greg Johnson és Craig Kyle 2009. november 20. 2013. január 11.
Jean újra feltűnik a színen és ez nem csak barátinak figyelmét kelti fel. Sinister az átváltoztatott Angyalt küldi elfogására.
24. Foresight Part 1 A főnix akció 1. rész Steve Gordon Greg Johnson, Craig Kyle és Joshua Fine 2009. november 29. 2013. január 12.
Xavier és a szökevények árulás áldozatai lesznek, és az Őrszemek elkapják Charles-t. Képességét felhasználva Cerberus (az Őrszemek irányítója) az összes mutáns megsemmisítését kísérli meg.
25. Foresight Part 2 A főnix akció 2. rész Nick Filippi Greg Johnson, Craig Kyle és Joshua Fine 2009. november 29. 2013. január 13.
Az Őrszemek megtámadják Genosha-t. Magneto átprogramozva a gépeket az emberek ellen fordítja.
26. Foresight Part 3 A főnix akció 3. rész Boyd Kirkland Greg Johnson, Craig Kyle és Joshua Fine 2009. november 29. 2013. január 14.
Jean elrablói szabadjára engedik a Főnix erőt. Charles és a jövőbeli csapata végső kétségbe esett támadást indítanak a Cerberus ellen. A jelenbe Magneto csatája elbukik és Charles-ék is kudarcot vallanak. A pusztulás elkerülhetetlennek látszik, de Emma Frost feláldozza magát és egyesíti magát a Főnix-szel, majd elpusztítja azt. Charles a jövőből jelentkezve elmeséli, hogy nem lett háború, de újabb veszélyt sejt: Apokalipszis korát.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]