Wuya

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Wuya
Wuya boldog
Wuya boldog

Jellem boszorkány

Wuya egy szereplő a Saolin leszámolás című sorozatban. Ő egy gonosz boszorkány, akit rabul ejtett Dashi egy fadobozban, és így szellemé vált. Az összes Shen Gong Wu-ra fáj a foga. Ebben segít neki Jack Spicer, Raimundo, Chase és még sok más.

Története[szerkesztés]

Ő és Dashi Saolin leszámolást vívtak. Ő veszített, ezért Dashi egy mágikus fadobozba zárta, ahol szellemként élt 1500 évig. Jack Spicer végül kiengedte, és bár így sem volt teste, vele akart világuralomra törni – kettejük között azonban gyakran van összezördülés, mert Jack fontosabbnak tartja a robotjait a Shen Gong Wuk-nál. Wuya életre keltette Mala Mala Jongot és otthagyta Jacket, de Mala Mala Jongot legyőzte a négy Shaolin sárkány. Ekkor Wuya Raimundo-hoz fordult, aki átállt hozzá, mert elégedetlen volt, és Wuyát hús-vérré tette. Majd Raimundo ismét rabul ejtette a fadobozban, amit Omi hozott a múltból, Dashi mestertől. Katnappe, a macskanő később ismét kiengedte, de Wuya megint Jack Spicerrel szövetkezett, mert Katnappe egyáltalán nem törődött a Shen Gong Wuk-kal. Utána Chase Young mellé állt, aki ismét emberré tette, de az erejét elvette, hogy ne legyen hatalmasabb nála. Erre Wuya Babszem Hanniballal szövetkezett, hogy legyőzze Chase-t.

Támadásai[szerkesztés]

Hús-vérként[szerkesztés]

  • Kőszörnyek: Wuya életre tud kelteni kőszörnyeket, akik meteort okádnak.
  • Lézer: Wuya képes lézert lőni.
  • Fellegvár: Wuya képes fellegvárat emeli a semmiből.
  • Shen Gong Wu érzet: Feláll a haja és érzi a Shen Gong Wu-t, és azt is tudja, hogy melyik, sőt a Wu képességét is tudja, ám ez valószínűleg nem képesség, hanem a tapasztalat eredménye.

Wuya képes varázsolni.

Szellemként[szerkesztés]

  • Átmenés a falon: Wuya képes átmenni a szilárd tárgyakon, mivel nem szilárd.
  • Repülés:: Wuya tud repülni.
  • Illúzió: Illúziót is kelthet.
  • Méretváltoztatás és gondolatolvasás: Wuya egészen apróvá összezsugorodhat, így beszállhat bárki fejébe, például a fülén át. Ott bármit megtudhat, még azt is, amit az illető titokban akar tartani.
  • Shen Gong Wu érzet: Világít a szeme és érzi a Shen Gong Wu-t, és azt is tudja, hogy melyik, sőt a Wu képességét is tudja, ám ez valószínűleg nem képesség, hanem a tapasztalat eredménye.

Érdekesség[szerkesztés]

A Wuya név jelentése kínaiul: holló.