Wow! Wow! Wubbzy!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wow! Wow! Wubbzy!
(Wow! Wow! Wubbzy!)
Műfajoktató

AlkotóBob Boyle
RendezőGrey DeLisle
ZeneszerzőTed Green
Scott Greenberg
Kay Wilson Stallings

Ország Amerikai Egyesült Államok
 Kanada
Nyelvangol
Évadok1
Epizódok26
Gyártás
ProducerScott Greenberg
VágóTed Green
Részenkénti játékidő12 perc
GyártóBolder Media
Starz Media
IDT Entertainment
Film Roman
Bardel Entertainment
Nickelodeon Productions
ForgalmazóBardel Entertainment
Sugárzás
Eredeti adóNickelodeon, Noggin (USA)
Eredeti sugárzás2006. augusztus 28. – 2010. február 21.
Első magyar adóMinimax
Magyar sugárzás2007. július 28. – 2011. január 15.
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
További információk
SablonWikidataSegítség

A Wow! Wow! Wubbzy! egy amerikai, gyermekeknek készült, oktató, Flash animációs sorozat, melyet Bob Boyle készített el.[1] A sorozatot a Bardel Entertainment animálta, melyhez felhasználta a Toon Boom és az Adobe Flash szoftvereket,[2] A sorozatot a Bardel Entertainment animálta, melyhez felhasználta a Toon Boom és az Adobe Flash szoftvereket,[2] a létrehozásban pedig a Bolder Media és a Starz Media is segített, a munkát pedig a Film Roman fogta össze. Boyle eredetioleg könyv formáűjában adta be az ötlelet a Frederator Studiosnak, a Bolder Media vezető kreatív csoportjának. Miután több mint 6000 gyerekkönyviötletet átnéztek, az ő ötletét találták annyira jónak, hogy abból az iskolás korúnál fiatalabbak számára animációs rajzfilm készüljön. Bob Boyle, Susan Miller, Mark Warner és Fred Seibert coltak a végrehajtó csapat tagjai.

A sorozat 2006. augusztus 28-án indult, és két évad, 52, egyenként két szegmenst tartalmazó epizód után 2010,. február 21-én ért véget.[3] A sorozat tulajdonosa és terjesztője a Starz Media, és ő válogatta ki, melyik részek kerültek adásba a Starz Kids & Family csatornáján. A sorozat Emmy-díjat, Telly díjat, a Woob Idolért KidScreen Best TV Movie díjat kaopott, és szerepelt benne Beyoncé),[4]

Jellemzés[szerkesztés]

A sorozat egy sárga, kör alakú, futóegérre hasonlító karakterre összpontosít, akit Wubbzynak hívnak, akinek az egyik barátja egy nyúlszerű lény, Widget, aki szeret építeni. Hozzájuk tartozik még a medveszerű okos Walden, a második évadban pedig hozzájuk csatlakozik a kiskutya kinézetű, a virágokat kedvelő Daizy. Ők mindannyian Wuzzleburg kitalált városában laknak, ahol mindenféle lény él, mindenféle esemény megtörténik, leginkább Wubbzyval.


Epizódok[szerkesztés]

A sorozat legtöbb epizódjának a végén mindig olyan, az adott részhez kapcsolódó dalok vannak, melyek témája közt megtalálhatók a közösségi képességek, mint például a barátság.

Karakterek[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

  • Wubbzy (hangja az USA-ban Grey DeLisle az Egyesült Királyságban Janet James) egy gyerekes, barátságos, futóegér-alakú lény az emlősök valamelyik fajából. Kicsi és aranyos. Megszállottja a farkának. Widget, Daizy, Huggy, Buggy, Earl, Walden, Chef Fritz, Old Lady Zamboni, Sparkle, Shimmer, és Shine a barátai.
  • Widget (hangja az USA-ban Lara Jill Miller és Julie-Ann Dean au Egyesült Királyságban.) egy nyúlszerű teremtmény, mely szeret építkezni. Általában ő építő, pés mindenféle dolgot szokott építeni. Rózsaszín, és déli akcentussal beszél.
  • Walden (hangja az USA-ban Carlos Alazraqui az egyesült Királyságban pedig Wayne Forester) egy okos, medve szabású lény ausztrál akcentussal. Ő egy olyan tudós, aki szereti a természettudományokat. Ő az egyetlen olyan főszereplő, akinek férfi a szinkronhangja.
  • Daizy (hangja az USA-ban Tara Strong, az Egyesült Királyságban pedig Lynn Cleckner) egy gyeremeteg, kiskutyára hasonlító lény. Wubbzy szomszédja és Widget, Walden, valamint Wubbzy legjobb barátja, és ahogy azt a nevéből sejteni lehet, szereti a virágokat. A 2. évadban mutatták be.

Mellékszereplők[szerkesztés]

  • Buggy (hangja az USA-ban Grey DeLisle, az Egyesült Királyságban pedig Janet James) egy teknősszerű lény, aki Huggy és Earl legjobb barátja.
  • Huggy (hangja az USA-ban Lara Jill Miller az Egyesült Királyságban pedig Julie-Ann Dean) egy világoskék színű lakó, aki Buggy és Earl egyik legjobb barátja.
  • Earl (hangja az USA-ban Carlos Alazraqui az Egyesült Királyságban pedig Wayne Forester) egy narancssárga lakos, aki Huggy és Buggy egyik legjobb barátja.
  • Kooky Kid (hangja az USA-ban Grey DeLisle, az Egyesült Királyságban pedig Janet James) egy narancssárga teremtmény, aki mindig akkor jelenik meg, mikor valami bizarr dolog történik, és mindig tekergeti az ujját.
  • Sparkle (hangja Grey DeLisle) világoskék lakos, a Wubb Girlz tagja.
  • Shimmer (hangja Tara Strong) világoskék lakos, a Wubb Girlz tagja.
  • Shine (hangja Beyoncé) világoskék lakos, a Wubb Girlz tagja.

Visszatérő szereplők[szerkesztés]

  • Ty Ty The Tool Guy (hangja Ty Pennington) egy narancssárga lakos, aki szerepelt a Ty Ty The Tool Guy című részben.
  • Policeman (hangja Carlos Alazraqui) egy világos narancssárga lakos, aki Wuzzleburg rendőre.
  • Chef Fritz (hangja Carlos Alazraqui) egy narancssárga főnök, aki Wuzzleburg vezetője.
  • News Reporter (hangja az USA-ban Carlos Alazraqui, az Egyesült Királyságban pedig Wayne Forester) Wuzzleburg riportere, a Widget Gets The Blooey Blues és a Wubbzy Tells A Whopper részekben szerepelt.
  • Miss Bookfinder (hangja Grey DeLisle) a Wuzzleburgi Könyvtár könyvtárosa. Először az "A Little Help From Your Friends" című epizódban tűnik fel.
  • Moo Moo the Magician (hangja az USA-ban Carlos Alazraqui, az Egyesült Királyságban pedig Wayne Forester) Wuzzleburg varázslója. Először a "Magic Tricks" részben tűnik fel, ahol segít Wubbzy lakosainak megtanulni néhány varázslatot.

Sugárzása[szerkesztés]

Az első részt 2006. augusztus 28-án kezdték el vetíteni, és 2008. június 20-án ért véget. A sorozat tulajdonosa a Starz Media, és a legtöbb területen ők a terjesztők is. A Starz Kids & Family kiválasztott epizódokat adott le, és exkluzivitásuk volt az egyiok speciális rész, a Wubbzy's Big Movie! vetítésére. Az USA-ban a Nickelodeon szerezte meg a sorozat 52, normál hosszúságú epizódjának a levetítésére. Az új részek 2006. augusztus 28. és 2010 között kerültek levetítésre, de 2009-ben szünetelt a vetítés. Hétköznap reggelenként a Nick Jr. műsorblokk alatt került adásba. Az utolsó részt a Nickelodeon 2010. december 10-én adták le.[5] A sorozatot a Nick Jr. csatorna 2009. és 2014. április 14. között megismételte.[6] Ekkor jártak le a Nickelodeon jogai az Amerikai Egyesült Államokban. A Nick Jr. weboldaláról minden említést eltávolítottak. Onnantól kezdve a Starz Media az egyetlen forgalmazó világszerte.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Frederator Studios "Our Shows"
  2. a b Meet Wubbzy's Creator. (Hozzáférés: 2009. december 2.)
  3. Happy Holidays—Animated! A Worldwide Encyclopedia of Christmas, Hanukkah, Kwanzaa and New Year's Cartoons on Television and Film. McFarland & Co, 345. o. (2019. április 16.). ISBN 9781476672939 
  4. "Wubb Idol" DVD on Amazon
  5. List of airings. Nickandmore.com . „Wow! Wow! Wubbzy! last aired: Dec-20-2010”
  6. https://web.archive.org/web/20140330093357/http://tvlistings.zap2it.com/tvlistings/ZCSGrid.do?stnNum=19211&channel=82&aid=zap2it