World Series Baseball (videójáték, 1993)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(World Series Baseball (videojáték) szócikkből átirányítva)
World Series Baseball
FejlesztőBlueSky Software
KiadóSega
ProducerChris Smith, Jesse Taylor, Daniel Meade, Ken Balthaser
TervezőChuck Osieja
Dana Christianson
ZeneszerzőSam Powell
SorozatWorld Series Baseball
PlatformokGame Gear, Sega Genesis, Sega Saturn
Kiadási dátumGame GearSega GenesisSega Saturn
  • JP 1995. november 17.
  • US 1995.
  • EU 1995. október 30.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
SablonWikidataSegítség

A World Series Baseball, japán címén Nomo Hideo World Series Baseball[* 1] baseball-videójáték, az azonos című sorozat első tagja, melyet a BlueSky Software fejlesztett és a Sega jelentetett meg Game Gear, Sega Genesis és Sega Saturn videójáték-konzolokra. A játék 1993-ban jelent meg Game Gearre, a Genesis- és a Saturn-átirat a következő évben jelent meg. A játéknak egy Sega CD-átirata is fejlesztés alatt volt, azonban az végül nem jelent meg.[1] A Saturn-verzió alapját a Kanzen csúkei Pro jakjú Greatest Nine című játék adta.

A World Series Baseball nem csak a Sega, hanem összességben a baseball-videójátékok fontos sarokköve, hiszen ez volt az első olyan játék, melyben a Major League Baseball és a Major League Baseball Players Association licence is szerepel. A játék csapatkeretei az 1994-es Major League Baseball-szezont tükrözik.

A játék kommentátora Jerry Coleman San Diego Padres-közvetítő. A játék Sega Saturn-verziójának észak-amerikai borítóján Mike Piazza Los Angeles Dodgers-elkapó, míg a japánon Nomo Hideo Los Angeles Dodgers-kezdődobó szerepel.

Fogadtatás[szerkesztés]

A GamePro magazin szerkesztői kedvezően fogadták a játékot, kiemelve, hogy az „vitathatatlanul minden idők legjobb baseballkazettája." Dicsérték a valós csapatok, játékosok és stadionok használatát, a stadionok pontos grafikai újjáalkotását, az elkapó szemszögét másoló kameraállást, illetve az általánosságban kiemelkedő grafikát.[2]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a World Series Baseball (video game) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. Japánul: (野茂英雄 ワールドシリーズベースボール?)

Források[szerkesztés]

  1. (1993. augusztus 1.) „CES SHOW”. Mean Machines Sega (10), 11. o, Kiadó: EMAP.  
  2. „Sega Sports' World Series Champ!”, GamePro, IDG, 1994. május 1., 106-107. oldal