Wind River – Gyilkos nyomon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wind River – Gyilkos nyomon
(Wind River)
2018-as amerikai–brit film

A film hazai plakátja
A film hazai plakátja
RendezőTaylor Sheridan
ProducerMatthew George, Basil Iwanyk, Peter Berg, Wayne L. Rogers
Műfaj
ForgatókönyvíróTaylor Sheridan
FőszerepbenJeremy Renner
Elizabeth Olsen
Kelsey Asbille Chow
Jon Bernthal
Graham Greene
ZeneNick Cave
OperatőrBen Richardson
VágóGary D. Roach
Gyártás
GyártóAcacia Entertainment, Savvy Media Holdings, Thunder Road Pictures, Film 44, The Weinstein Company
OrszágUSA
Nyelvangol, magyar szinkronnal
Forgatási helyszínUtah
Játékidő110 perc
Költségvetés11 000 000 $
Képarány2,35:1
Forgalmazás
ForgalmazóMagyarország Vertigo Média Kft.
BemutatóMagyarország 2017. szeptember 7.[1]
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel43 980 821 $
További információk
SablonWikidataSegítség

A Wind River – Gyilkos nyomon (eredeti cím: Wind River) 2017-es amerikai neo-western bűnügyi film. A filmet Taylor Sheridan rendezte, főszereplője Jeremy Renner Cory Lambert szerepében. További szereplői Elizabeth Olsen Jane Banner, Kelsey Asbille Natalie, Jon Bernthal Matt Rayburn és James Jordan Pete Mickens szerepében. A film címe a Wind River Indiánrezervátumra utal.

Cselekmény[szerkesztés]

A téli időszak során az hivatalánál vadőrként dolgozó Cory Lambert felfedezi a 18 éves Natalie Hanson holttestét, melyen sem megfelelő téli öltözet, sem cipő nem található, ugyanakkor öltözéke vérfoltos. A Szövetségi Nyomozóiroda különleges ügynöke, Jane Banner érkezik a helyszínre az ügy kivizsgálása céljából. A következő napon Jane megtudja Natalie apjától, hogy lánya egy új fiúval randizott, de annak sem a nevét, sem a hollétét nem árulta el neki a lánya. A boncolás során megállapítják, hogy a halál beálltát a nagy hidegben kialakult tüdővérzés miatti fulladás okozta. Valamint azt, hogy a lányt halála előtt megerőszakolták. Ugyanakkor a halottkém nem igazolhatja az esetet gyilkosságként.

Cory kideríti, hogy a lány barátját Mattnek hívják és a közeli olaj fúrótoronynál biztonsági őrként dolgozik. A következő napon egy férfi holttestet találnak az erdőben, melyet a ragadozók már megcsonkítottak. Kiderül, hogy Matt Rayburn holtteste az. Cory ezt követően mesél Jane-nek arról, hogy a lánya hogyan halt meg három évvel korábban. A lányának holttestét a hóban találták meg egy házibuli után, míg ő és felesége a városban voltak. A történet annyira megrázza a fiatal Jane-t, hogy el kell vonulnia a mosdóba, hogy össze bírja szedni magát.

Jane több hivatalos személy kíséretében felkeresi az olajlelőhely személyzetének otthont adó lakókocsi parkot. Ott találkoznak a biztonsági őrök egy csoportjával, akik azt állítják, hogy napok óta nem látták Mattet. Egyszer csak elkezdik észre venni a helyi közbiztonsági szerv tagjai, hogy az olajlelőhely biztonsági szolgálata körbe veszi őket. A nagy fegyverkezésnek Jane vet véget, mert ezen a területen csak neki van joghatósága. Eközben Cory rájön az eset valódi okára és megpróbál odatelefonálni, de már késő, a lakókocsin át Jane-t meglövik. Mindenki fegyvert ránt és szitává lővi a többit. Cory lelővi a talpon maradt embereket majd Jane segítségére rohan. Hazaviszi, hogy elálítsa vérzését. Jane elkéri az adóvevőjét, hogy segítséget hívjon és ráparancsol, hogy keresse meg a gyilkost. Cory megtalálta Pete-et, aki már igen csak a végét járta, leveszi bakancsát és ráveszi, hogy színt valljon. Ezután futni hagyja, de nem jut el sokáig, mert szétrobban a tüdeje. Jane kórházba kerül ahol Cory meglátogatja és egy plüs aligátor visz neki.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep[2]
Kelsey Asbille Chow Natalie
Jeremy Renner Cory Lambert
Elizabeth Olsen Jane Banner
Graham Greene Ben
Tokala Black Elk Sam Littlefeather
Jon Bernthal Matt
James Jordan Pete Mickens
Hugh Dillon Curtis
Ian Bohen Evan
Austin R. Grant Carl
Eric Lange Dr. Whitehurst

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Wind River – Gyilkos nyomon. port.hu. (Hozzáférés: 2018. január 6.)
  2. Hurok (2016) (angol nyelven). Imdb. (Hozzáférés: 2017. február 15.)

További információk[szerkesztés]