Wind River – Gyilkos nyomon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Wind River – Gyilkos nyomon
(Wind River)
2018-as amerikai–brit film

Fájl:Wind River (2017 film).png
Rendező Taylor Sheridan
Producer Matthew George, Basil Iwanyk, Peter Berg, Wayne L. Rogers
Műfaj
  • thrillerfilm
  • krimi
  • western
  • rejtélyfilm
Forgatókönyvíró Taylor Sheridan
Főszerepben Jeremy Renner
Elizabeth Olsen
Kelsey Asbille Chow
Jon Bernthal
Graham Greene
Zene Nick Cave
Operatőr Ben Richardson
Vágó Gary D. Roach
Gyártás
Gyártó Acacia Entertainment, Savvy Media Holdings, Thunder Road Pictures, Film 44, The Weinstein Company
OrszágUSA
Nyelv angol, magyar szinkronnal
Forgatási helyszín Utah
Játékidő 110 perc
Költségvetés 11 000 000 amerikai dollár
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó Magyarország Vertigo Média Kft.
BemutatóMagyarország 2017. szeptember 7.[1]
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel 43 980 821 amerikai dollár
További információk

A Wind River 2017-es amerikai neo-western bűnügyi film. A filmet Taylor Sheridan rendezte, főszereplője Jeremy Renner Cory Lambert szerepében. További szereplői Elizabeth Olsen Jane Banner, Kelsey Asbille Natalie, Jon Bernthal Matt Rayburn és James Jordan Pete Mickens szerepében. A film címe a Wind River Indiánrezervátumra utal.

Cselekmény[szerkesztés]

A téli időszak során az hivatalánál vadőrként dolgozó Cory Lambert felfedezi a 18 éves Natalie Hanson holttestét, melyen sem megfelelő téli öltözet, sem cipő nem található, ugyanakkor öltözéke vérfoltos. A Szövetségi Nyomozó Iroda különleges ügynöke, Jane Banner érkezik a helyszínre az ügy kivizsgálása céljából. A következő napon Jane megtudja Natalie apjától, hogy lánya egy új fiúval randizott, de annak sem a nevét, sem a hollétét nem árulta el neki a lánya. A boncolás során megállapítják, hogy a halál beálltát a nagy hidegben kialakult tüdővérzés miatti fulladás okozta. Valamint azt, hogy a lányt halála előtt megerőszakolták. Ugyanakkor a halottkém nem igazolhatja az esetet gyilkosságként.

Cory kideríti, hogy a lány barátját Mattnek hívják és a közeli olaj fúrótoronynál biztonsági őrként dolgozik. A következő napon egy férfi holttestet találnak az erdőben, melyet a ragadozók már megcsonkítottak. Kiderül, hogy Matt Rayburn holtteste az. Cory ezt követően mesél Jane-nek arról, hogy a lánya hogyan halt meg három évvel korábban. A lányának holttestét a hóban találták meg egy házibuli után, míg ő és felesége a városban voltak. A történet annyira megrázza a fiatal Jane-t, hogy el kell vonulnia a mosdóba, hogy össze bírja szedni magát.

Jane több hivatalos személy kíséretében felkeresi az olajlelőhely személyzetének otthont adó lakókocsi parkot. Ott találkoznak a biztonsági őrök egy csoportjával, akik azt állítják, hogy napok óta nem látták Mattet. Egyszer csak elkezdik észre venni a helyi közbiztonsági szerv tagjai, hogy az olajlelőhely biztonsági szolgálata körbe vette őket. A nagy fegyverkezésnek Jane vet véget, mert ezen a területen csak neki van joghatósága. Eközben Cory rájön az eset valódo okára és megpróbálok odatelefonálni, de már késő, a lakókocsin át Jane-t meglövik. Mindenki fegyvert rántott és szitává lőtte a többit. Cory lelőtte a talpon maradt embereket majd Jane segítségére rohant. Hazavitte, hogy elálítsa vérzését. Jane elkérte az adóvevőjét, hogy segítséget hívjon és ráparancsolt, hogy keresse meg a gyilkost. Cory megtalálta Pete-et, aki már igen csak a végét járta, levette bakancsát és rávette, hogy színt valljon. Ezután hagyta őt futni, nem jutott el sokáig. Szétrobbant a tüdeje.

Jane kórházba került ahol Cory, látogatása során egy aligátor plüst vitt neki. Jane-t nagyon megrázta a lány halál esete.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep[2]
Kelsey Asbille Chow Natalie
Jeremy Renner Cory Lambert
Elizabeth Olsen Jane Banner
Graham Greene Ben
Tokala Black Elk Sam Littlefeather
Jon Bernthal Matt
James Jordan Pete Mickens
Hugh Dillon Curtis
Ian Bohen Evan
Austin R. Grant Carl
Eric Lange Dr. Whitehurst

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Wind River – Gyilkos nyomon. port.hu. (Hozzáférés: 2018. január 6.)
  2. Hurok (2016) (angol nyelven). Imdb. (Hozzáférés: 2017. február 15.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]