Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Dani95

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Dani95[szerkesztés]

Kezdeményező: Doncseczvita Időpont: 2010. július 13., 20:08 (CEST)[válasz]

Érintett felek[szerkesztés]

Igazolás, hogy valamennyi érintettet értesítettek az indítványról[szerkesztés]

Esetleges igazolás, hogy igénybe vették-e a vitarendezés más formáit[szerkesztés]

Doncsecz álláspontja[szerkesztés]

Szerkesztő:Dani95 első szerkesztései még nem mutattak semmi kivetnivalót, utóbb azonban különféle szélsőséges, egyebek között zsidóellenes megjegyzéseket is tett. Dani95 megsérti a Wikipédia:Wikikett, a Wikipédia:Ne demonstrálj! a Wikipédia:Civilizált viselkedés, valamint a Wikipédia:Kerüld a személyes támadásokat! szabályait. Számos figyelmeztetést, s különböző mértékű szankciókat kapott eddig, amelyeket folyton kijátsszott különböző IP címekről. Ezeknél gyakran odaírta a nevét, vagy pedig utalást tett rá, de amúgy a számítógépet megjelölték gyanús IP-ként.

Tudatosan folytatja a provokációt, sokszor demonstrációs jelleggel, magatartása és ténykedése konfliktusok forrása is, látszólag kedvtelésből játssza ki az irányelveket.

Dani95 sorozatos vandalizmusa, minimális készsége a megfelelő szerkesztés felé és sorozatos kihágásai miatt javaslom a végleges kizárását a Wikipédia közösségből, mivel más szerkesztőket is megbontránkoztatt, valamint belőlük is kiprovokál személyeskedést, vagy kemény hangnemet. Javulására semmi esély nem mutatkozik, ezt maga is kifejtette.

Dani95 valamennyi szerkesztése felsorolható itt. Egymagam nem tudom az összeset felsorolni, viszont megkérem a szerkesztőket, hogy aki tud, keressem bizonyítékokat ellene, mert különösképp az anonként tett szerkesztéseit nehéz összeszedni. A példák a kifogásolt viselkedésére:

  1. Szerkesztő:Szajci sértegetése nézetei, származása miatt: Mit keresel még Magyarországon????Ha már ennyire imádod a délszlávokat. Ugyanebben a vitában pedig rabszolga népnek titulálja a szlávokat, valamint fenyegetőzik is.
  2. Olyan információkkal igyekszik bővíteni a cikkeket, amelyek nem elfogadható, szélsőséges dolgok: Szálasi Ferenc megvédte a Nyugatot a szovjetektől. Mivel nem elfogadható, ezért értelemszerűen törlik, de ő sorozatosan visszaállítja.
  3. Másutt is igen valószínűtlen, nem alátámasztott állításokat közöl: Honfoglalás, Index (internetes újság)
  4. Máshol pedig zsidóellenesség mutatható ki: Szamuely Tibor magyarellenes, Linder Béla hazaáruló.
  5. A blokkok ellenére anonként is támadásokat, vandálkodást hajtott végre. Itt többek között tényként állítja, hogy a wikipédia számos szerkesztője antimagyar, illetve a zsidók cikkben is egy antiszemita vandálkodás keretében zsidónak minősíti a legtöbb szerkesztőt. A legutóbbi véleménye az volt: Szajcin és Doncseczen nincs mit csodálkozni mert szlávok (detto magyarellenesek, mivel egy kiemelt státusz megvonásáról szóló szavazáson is szóbakerült egy szlovén témájú cikk állítólagos „magyarellenessége”), de a többi szerkesztőt aképp ítéli meg, hogy bár magyarok, de magyarellenesek. Ebben a hozzászólásban azt állítja, hogy a wikin zsarnokság van: akik „szembe mernek szállni” ezzel, azokat blokkolják, a „normális szerkesztők” pedig félnek. Úgy véli mostanra sok „antimagyar” elhúzta a csíkot, de még maradtak bőven, akik a végsőkig kitartanak.
  6. Kéretlen oldalakat linkel be: Szajcinak a horvát-magyar kapcsolatokról szóló linket ad, mintha Szajcinak erről fogalma sincs, amúgy pedig az oldal jellege is kétes, szélsőséges tartalmú.
  7. Véleménye szerint a cikkekben durva hangnemben szidják a magyarokat.
  8. Olykor zavaros dolgokat tesz: Szajcinak a magyarpárti szlovákokról küld linket, holott az nem az ő területe. Egyéb zavaros műve még: 1
  9. Durva hangnem OrsolyaVirága vitalapján
  10. A zavarkeltő magatartásához talán még hozzátehető a Szlovenszka krajina cikkbe tett beírása, ahol a szerkesztési összefoglalóban Horthyt élteti, miközben Szálasi Ferencnek is „rajongója.”

Lemerném ezenkívül fogadni, hogy erre a kitiltási eljárása is hasonlóképp fog reagálni. Sajnos nem tudom már kikeresni, mert egy tisztítás miatt el lett távolítva néhány adat a laptörténetből, de állítom, hogy Dani95 vájkálni próbál mások személyes dolgaiban. Nálam például kikereste milyen oldalakon vagyok mint magánszemély regisztrálva és a hozzászólásaimat elemezte, majd közölte velem „micsoda szánalmas alak vagyok.”

Többször kapott figyelmeztetést és blokkot. Ezen a laptörténetből visszahívott oldalon látható, hogy többen szóltak, illetve viselkedése és szerkesztései miféle konfliktusokat eredményeztek. Január 8.-i nappal fél évre megvonták szerkesztési jogát, de akkor is különböző IP-ről folytatta a maga kisded játékait. Miután a blokk lejárt, ismételten csak kihágást követett el és akkor is figyelmeztetést kapott, de mostanra betelt a pohár.

További álláspontjaim[szerkesztés]

Dani95 „védekezései” is csak azt mutatják, hogy öntörvényű és elfogult. A magyarosítás cikkében hol található az, hogy "jogos volt a magyarok lemészárlása?" Vélt, vagy valós sérelmekről van szó. A valós sérelmek a vajdasági népirtásnál többek között az 1941-es gyilkosságok voltak, de tízszer kevesebb mint a vajdasági genocídium áldozatai. Dani95 ismételten csak félre beszél és valótlansággal akar másokat lejáratni. A második, Muraszombatos cikknél épp Dani95 nem bírja elviselni azt, hogy mi szlovének ez kimutatjuk, mert minket mélységesen sért, hogy magyarosítani akartak minket és rávették több honfitársunkat a nemzettudata elhagyására. Vajon nem ezt tették Szlovákiában a rehungarizációkor? Dani95 is csak egy a sok közül, aki némi önzéssel kijelenti, hogy csakis a magyarság az elesett nép. Nekünk szemmel láthatóan nincs jogunk a magunk sérelmét bemutatni, melyet mi igencsak igaztalannak érzünk. Ezzel sokan egyetértettek akkor, amikor a magyarosítás cikket törölni akarták. Épp ez az, hogy különféle ürüggyel próbáltak minket beolvasztani: hogy szíve joga van eldönteni ki milyen nemzetiségű, holott felülről volt diktálva az egész. Ezt senki nem akarja meghallani, különösen ő nem.

A harmadik a Szlovenszka krajina: a szentgotthárdi apátság cikkét legyetek szívesek elolvasni. Névlegesen a Magyar Királyság területén fekvő apátságnak akkora volt az önállósága, hogy állam volt az államban, de ugyanez modnható el a pornói és zirci apátságról, valamint a többi ciszterc apátságról szerte Európában. Nem történt tehát itt semmi, itt is csak az egy információ volt közölve.

Mikola Sándort már többen próbálták tisztára mosni, miközben legyalázzák George Funart, valamint Robert Ficót az okos historizmus miatt, amelyet történelemhamisításnak kiálltanak ki. Fico akkor nem tudományos céllal teszi? Számtalanszor elmondtam miből állnak Mikola elméletei, de nyilván Dani95-öt ez nem érdekli, mert a magyarok javára ment, míg Fico csak a szlovákok javára csinálja. Doncseczvita 2010. július 14., 13:56 (CEST)[válasz]

Dani95 újabb alfejezetet nyitott amely tovább rontja a helyzetét: ok nélkül sovinizmussal vádol, mintha bármi rosszat mondtam volna. Ebben az esetben még Tőkés László is romángyűlölő soviniszta. Továbbra is csak mellé beszél és valótlanságot állít Muraszombat állítólagos színmagyarságáról, hogy sehol se voltak szlovének, ami azzal egyenértékű, mintha azt mondanám: Magyarországon csak 1945 óta élnek magyarok. Ez egy újabb felháborító szlovénellenes kijelentés. Ez újabb megtoldja azzal, hogy nézzem meg az 1910-es népszámlálási adatot, holott amellé forrásokkal alátámasztva ott van, hogy a muraszombati magyarok egy részét elmagyarosodott szlovénok alkotják. Doncseczvita 2010. július 14., 15:25 (CEST)[válasz]

Dani95 álláspontja[szerkesztés]

1,- "Most árultad el magad. Szánalmas vagy tudod. Ne röhögj rajtam, hanem magadon. Hülye vagy fiam ennyi. Többet ne írj nekem, mert nem pazarolok rád időt. Sosem hajoltunk meg. Olvasd el az asszimiláció cikket. Mindkét oldalra jellemző. A soha viszont nem látásra! Ja egyébként nem vagyok szerb, ha elolvastad volna a szerklapomat, láttad volna. És te nem hazafi, hanem fajgyűlölő vagy. Most már világosan látom. [Utolsó szavaimat hallottad." Ez Szajcitól van durva személyeskedés egyenesen le rasszistáz(ami nem igaz).Én meg kaptam a büntetést de ő nem.Hol itt az igazság?

2,Elismerem voltak durva beszólásaim de megkaptam a blokkokat érte.Doncsecz meg persze folytathatja tovább alattomos munkáját.

"A második világháborúban hazánk 1941-től vett részt, a délvidéki bevonulás során az egykori szerb telepeseket (dobrovoljácok) a magyar állam zömében kitelepítette," Nemtusom kitől származik de tippem doncsecz.Hogy lehet egy ilyen fontos cikkben ennyi sületlenséget írni.

A Szálasis beírassál nem értem mi a bajod.Nem is volt ellenérve senkinek.

3, http://istvandr.kiszely.hu/ostortenet/010.html Itt a forrása honfoglaláshoz.Amit én csinálok az mindig szemet szúr valakinek.De ha doncsecz nem ír forrást valahova megússza egy kis ejnye-benyével.És el van felejtve a dolog.Az Indexhez is ott a forrás nem értem mi a gond számtalan youtubos forrás van már az oldalon.

4,Szamuely, Linder hol itt a zsidó ellenesség megmutatnád?Ellenben neked ezt szabad:"Az elméletet hangoztatók között viszonylag kevés a képzett kutató, sőt ezek többnyire nem is beszélnek egy szláv nyelvet sem, így akik más nem délszláv nyelvekkel akarják rokonítani a vendet, azok többnyire ismeretek hiányában képtelenek hasonlóságot kimutatni pl. a nyugati szláv nyelvek és a vend között. A bizonyítékaik is rendszerint nem elég meggyőző érvek, mert vagy elavultak (sokan például 18.-19. századi forrásokat használnak, amikor még a modern nyelvészet nem is létezett), vagy hamisítottak (pl. Mikola Sándor elméletei). A kiejelentéseiket is általában revízió-pártiság, szlovén-ellenesség, délszláv-ellenesség, jugoszláv-ellenesség, vagy nacionalizmus hatja át. Sokan kommunista-elleneség (Tito-gyűlölet) elve végett hangoztatják a vend-szlovén összeegyeztethetetlenséget, így a magyarországi szlovén önkormányzati vezetőket is titoistáknak kiálltják ki." a vend és szlovén azonosság hirdetői szerinte rasszisták vagy hamisítványokat mutattak be.A magyarokat szabad rasszistának beállítani mint ahogy doncsecz tette de én meg sem említhetem a magyarellenességet ugye?

5,Ez nincs bizonyítva mert attól még hogy megjelöltétek a gépemet más is lehetett.Ezt a vádat nem tudjátok bizonyítani.Én is tudnék mutogatni pusztán sejtésen alapuló dolgokat.Én csak azt mondtam hogy szlávok vagytok ha neked ez azt jelenti hogy magyarellenesek vagytok hát legyen büszke lehetsz magadra.Ha már itt tartunk engem ők már illettek délszlávellenesnek,szlovénellenesnek,antiszemitának.Mi lesz a következő a szobám falán egy Sztálin poszter található ugye?

6,Ez nem kéretlen.Mi ebbe a rossz?Szélsőséges mi persze én meg Adolf Hitler vagyok.

7,Ez az igazság sajnos.Itt az a gond hogy felhívom a figyelmet a a magyarok szidása ellen?Cáfolod önmagad.Egyszer azt mondod semmi bajod a magyarokkal most meg fáj hogy a magyarok szidásáról beszélek.

8, Ez csak egy link.Mióta jár belinkelésért örök blokk?Vagy csak azért raktad ide hogy minél több vád legyen ellenem?

9,Ez csak egy beszólására adott válaszom volt.Itt van a beszólás:Hidd el, el lesz intézve hogy egy jó darabig sehova se fogj tudni itt írni!

Mellesleg nincs jobb dolgod annál, mint hogy itt szórakozz? Get a life!!! – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2010. február 2., 15:21 (CET)

10,Hol van itt Szálasi?Eddig is sejtettem hogy paranoiád van.De nem gondoltam volna hogy ilyen súlyos.

Igazad van doncsecz ez csak egy elterelés hogy megtervezzek ellened egy világméretű bankrablást ez a végső célom.(Természetesen ez csak egy vicc volt).Tudod nekem is elegem van ebből.Az egész kivételezésből személyes okból.Természetesen azokat a cikkeket ahol magyarokat lehet gyalázni szorgosan fejlesztik.Ezeket bővebben nem részletezném.Kár hogy nem lehet semleges nézőpontból vizsgálni az ügyet.Én is hozhattam volna fel vádakat doncsecz ellen de minek úgyse érdekelne senki.Nem véletlenül a keménymag vádol engem.– Dani95 vita 2010. július 14., 12:43 (CEST)[válasz]

Nos akkor Tomeczek kérésére. "A front keresztülhaladása után a korábbi államszervezet felbomlott, az ország szovjet befolyási övezetbe került, a háború elvesztette. A környező országok ezért az ottani magyar lakosságon torolták meg vélt vagy valós sérelmeiket, így került sor Erdélyben a Maniou-gárdák, a Vajdaságban Titó partizánjai által elkövetett rémséges tömeggyilkosságokra."

Ez innen való:http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyaros%C3%ADt%C3%A1s.Felháborítónak tartom hogy szerkesztő (részben)jogosnak tartja ártatlan magyarok lemészárlását.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Muraszombat "1910-ben 2748 lakosából 1305 magyar és 122 német volt. A népességet illetően meg kell jegyezni, hogy a kimutatott magyarok voltaképp nem is voltak mind igazi magyarok." Úgy gondolom hogy mindenki szíve joga eldönteni hogy saját maga milyen nemzetiségű doncsecz meg nem bírja elviselni a számára szomorú igazságot.Egyfajta istenként próbál ítélkezni.Saját véleményét tartsa meg magának.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szlovenszka_krajina" III. Béla Szentgotthárdot a cisztereknek adományozza (Idősebb Dorfmeister István freskója). A szentgotthárdi apátság volt az „első állam” a Vendvidék földjén. A ciszter apátságok akkora kiváltságokkal bírtak, hogy az szinte már a teljes önállósággal volt egyenértékű." Itt meg célzásokat próbál adni a tudatlan olvasónak hogy jogos követelés Magyarországból kitépett föld.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Mikola_S%C3%A1ndor A vendkérdés résznél egy híres tudóst próbál lejáratni és ítélkezik elméletéről.Egyenesen megvádolja hogy csak területi célok miatt kutat.

Röviden ennyit sikerült találnom de biztos vagyok benne hogy még van belőlük jó néhány.– Dani95 vita 2010. július 14., 13:40 (CEST)[válasz]

Korábban volt vitája Carlos71-el és Tobival itt van de jó lenne ha bővebben át néznétek a vitalapját. http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Szerkeszt%C5%91vita:Doncsecz&diff=7413200&oldid=7412460 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Dani95 (vitalap | szerkesztései)

További álláspontjaim[szerkesztés]

Senki se kérte hogy vázold fel a szlovén(vend) nép sanyarú sorsát.Sovinizmusod vezérel abban hogy meggyalázd Mikola Sándor emlékét.Már megint magadat cáfolod éppen te voltál felháborodva hogy kivettem egy részletet a Muraszombat cikkből.Kit akartak magyarosítani 1910-ben egy szlovén se volt a városban.Egy honfitársadat se kellet rávenni semmire maguktól voltak irredenták vagy magyarok.Ez a hungarus tudat amit képtelen vagy felfogni tudod te is jól hogy hogy ha 8.évszázada itt éltek akkor nem véletlenül maradtak itt őseid jól megvoltunk.Őseid ha annyira utáltak itt élni akkor mért maradtak itt?

A felvidéken soha se volt magyarosítás.Ezt te is tudod csak nem vagy képes elhinni.Ennyire elvetemült összehasonlítást még tőled se vártam volna.– Dani95 vita 2010. július 14., 15:06 (CEST)[válasz]

Ostoba hasonlatokkal nem mész sokra.Ajánlom figyelmedbe Muraszombat szócikket a Wikipédián ott tisztán és világosan le van írva Muraszombat 1910-es nemzetiségi helyzete.

Szajci álláspontja[szerkesztés]

Sajnálom, hogy el kellett indítani ezt az indítványt, de Dani95 nem érti meg a wiki lényegét és sorozatosan vandalizálja a lapokat. Fentebb Ákos a többit elmondta. Szajci pošta 2010. július 14., 10:13 (CEST)[válasz]

A testület állásfoglalása arról, kivizsgálják-e az ügyet[szerkesztés]

A Wikitanács nevében – Tomeczek Słucham! 2010. július 14., 14:37 (CEST)[válasz]

A testület döntése[szerkesztés]

A jelen indítvány kapcsán a Wikipédia:Wikitanács szükségesnek érzi általánosságban is felhívni a figyelmet a civilizált viselkedésről szóló irányelv figyelembevételének fontosságára – különös tekintettel arra, hogy az ügyben érintett felek nem egy alkalommal áthágták annak előírásait, ami szükségszerűen magával hozta a nézeteltérések elmélyülését.

Ennek előrebocsátásával a Wikitanács az alábbi határozatot hozza:

  1. Dani95 egyes témák szerkesztése során rendkívül komoly elfogultságot tanúsított, egyszersmind számos esetben hágta át a Wikipédia irányelveit, és bocsátkozott sok esetben súlyos személyeskedésekbe torkolló vitákba – mindezek miatt több esetben blokkolással sújtották az adminisztrátorok. Ugyanakkor főként első szerkesztéseiből egyértelműen kiolvasható, hogy van benne hajlam az értelmes, az enciklopédia érdekeit szolgáló munkára is, ezt azonban indulatai egyelőre túlságosan gyakran szorítják háttérbe. Mindezek figyelembevételével a Wikipédia szerkesztésétől való egyéves eltiltását tartjuk indokoltnak, abban a reményben, hogy ez esélyt ad majd arra, hogy a jövőben a szerkesztői közösség alkotó tagjává válhasson. A blokk kijátszására tett kísérlet az eltiltás időtartamának duplázását vonja maga után. Abban az esetben, ha az eltiltás lejártát követően visszatérve a szerkesztéshez ismételten áthágná a Wikipédia irányelveit, végleges kitiltását tartjuk indokoltnak.
  2. Doncsecz rendkívül hasznos szerkesztői munkássággal rendelkezik a Wikipédián, ugyanakkor a Dani95-tel kapcsolatos konfliktus során számos esetben ő is áthágta az irányelvek szabta kereteket, ami szankcionálásához is vezetett. Ezért nyomatékosan felhívjuk figyelmét, hogy a vitapartnerekkel szemben mindenkire nézve kötelező a kulturált viselkedés megőrzése. Egyszersmind ha valaki a Wikitanácsnál panaszt nyújt be egy szerkesztő elfogadhatatlannak vélt magatartása miatt, az köteles különösképpen ügyelni arra, hogy saját viselkedése ne lépje át a közösség által elfogadott korlátokat.
    Emellett felhívjuk figyelmét az enciklopédia szerkesztése során a forrásokhoz való ragaszkodás fontosságára, illetve arra, hogy a szerkesztők kötelesek gondoskodni arról, hogy az egyes kérdések iránti esetleges szimpátiájuk vagy antipátiájuk semmilyen módon ne befolyásolja a Wikipédia szócikkeinek semlegességét.
  3. A harmadik érintett fél, Szajci, a beadvány benyújtását követően kivonta magát a további vitából. Erre való tekintettel a Wikitanács nem tartotta szükségesnek vele kapcsolatban intézkedés meghozatalát.
A Wikitanács nevében – Tomeczek Słucham! 2010. július 18., 11:29 (CEST)[válasz]


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!