Wikipédia:Wikipédia az oktatásban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Együttműködés gyakorlata[szerkesztés]

Itt gyűjtjük (egyelőre, aztán majd remélhetőleg szervezzük is) azokat a kurzusokat, amik keretében a hallgatók Wikipédia-szócikkeket írhatnak.

A 2015-ös Shakespeare-szerkesztőmaraton résztevői. 2015. 11. 13., Károlyi-palota, Budapest
monitor képe adminisztrációs felülettel
Egyetemi kurzus nyilvántartó kiegészítő modul képernyőképe (továbbfejlesztett, így lezárt projektből, 2015)
Tanulók egy iskolában jegyzetelnek egy újságot figyelve
Tamil iskolások Wikipédia cikkhez hivatkozásokat gyűjtenek egy újságból (2016)

Hasznos lapok[szerkesztés]

Értekezések a témában[szerkesztés]

Részletes wikipédiás oktatási segédletek angolul[szerkesztés]

Szabad tudástár bővítése oktatási célból - különböző wikipédiához kapcsolódó felületeken és formákban található angol anyagok. Az angol nyelvű Wikipédia közösség dolgozta ki legrészletesebben ezt a témát, így ebből található itt egy áttekintés.

Kiegészítések, jegyzetek[szerkesztés]

  1. A Wikipédia üzenőfalai olyan helyek, ahol a szerkesztők kérdéseket tehetnek fel és segítséget kérhetnek olyan személyektől, akik ismerik az egyes fórumok által érintett irányelveket és útmutatókat.
  2. A WikiProjekt vagy magyar változatban Wikipédia-műhely olyan közreműködők csoportja, akik csapatként akarnak együtt dolgozni a Wikipédia fejlesztésén. Ezek a csoportok rendszerint egy adott témakörre koncentrálnak.
  3. Wikimedia Meta-Wiki (gyakran rövidítve Meta-Wiki vagy egyszerűen Meta), a Wikimedia projektek közötti koordinációra szolgáló wiki.
  4. A Commons adatbázisa Wikimédia Alapítvány projektjeinek közös médiatárolójaként is szolgál, ami közkincs és szabad licencű, ismeretterjesztő célú médiafájlokat (képeket, hang- és videófájlokat) tesz elérhetővé