Wikipédia:VisualEditor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:Vizuális szerkesztő szócikkből átirányítva)
VisualEditor
A VisualEditor 2013 márciusában
A VisualEditor 2013 márciusában

Elérhetőtöbbnyelvű
Állapotbéta
Kategóriaprojektnévtérbeli lap
A VisualEditor weboldala

A VisualEditor (ejtsd: vizsuöleditör) egy Wikipédia-segédeszköz. Segítségével a különböző hibák javításait vagy bővítéseket nem a megszokott módon, a wikikódban kell létrehozni, hanem egy felhasználóbarátabb felületen. Így a Wikipédia továbbfejlesztése, javítása hasonlóvá válik egy hagyományos szövegszerkesztő használatához.

Beállítások[szerkesztés]

A magyar Wikipédián – a Wikimédia Alapítvány legtöbb wikijéhez hasonlóan – alapértelmezetten a VisualEditor jelenik meg első alkalommal a Szerkesztés fülre kattintva, de szerkesztés közben bármikor át lehet váltani a wikikódszerkesztőre, és a továbbiakban mindig a legutóbb használt szerkesztő jelenik meg. A Beállítások / Szerkesztés / Szerkesztő szakaszban ezt két beállítással lehet ezt módosítani:

  • Szerkesztési mód: ki lehet választani, hogy mindig a VisualEditor vagy mindig a wikiszöveges szerkesztő jelenjen meg a Szerkesztés fülre kattintva, függetlenül attól, hogy legutóbb melyiket használtad (a szerkesztőfelület betöltése után továbbra is át lehet váltani a másikra, csak ezt nem jegyzi meg a rendszer); illetve lehet azt is választani, hogy mindkettőnek legyen egy-egy saját füle/linkje.
  • A vizuális szerkesztő ideiglenes letiltása, amíg béta állapotban van – ez teljesen letiltja a VisualEditort. Ennek a fentebbi beállítás megjelenése óta nincs sok értelme, hiszen a Mindig a forráskódot beállítással lényegében teljesen elrejthető a VisualEditor a totális letiltás nélkül is, viszont a totális letiltás zavart okozhat egyes, jellemzően kifejezetten kezdőknek készült funkciók működésében.

Globális bevezetése[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:VisualEditor
A Wikimédia Commons tartalmaz VisualEditor témájú médiaállományokat.