Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2022-09-19

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Szócikk blokkolása csatolt kép "jogi helyzete" ürügyén[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
a kideríthetetlen eredetű fotók (pl. családi vagy szerző nélküli, tehát "jogi értelemben nem védett" fotó) miért eredményezheti a szócikk blokkolását? A már elküldött hivatkozási címek, pl. "Nagy Bálint növényorvos" szócikk az érdeklődőknek "nem létezik". Vagy Miért került le a fotó a 10 éve felvitt "Gulyás Antal" szócikkem mellől? Nem lehetne ezt a kontrollt gyorsabbá és hatékonyabbá tenni???
Kövics György
--Kövics György vita 2022. szeptember 19., 18:02 (CEST)[válasz]
válaszok
A Nagy Bálint (növényorvos) cikket valaki ellenőrzötté kell hogy tegye, s akkor mindenki számára látható lesz. A várakozási idő több hónap. A Gulyás Antal cikket most tettem ellenőrzötté, de nem látom, milyen fotó volt valaha is benne. Vépi vita 2022. szeptember 19., 18:53 (CEST)[válasz]
nem lehetne hatékonyabbá tenni. Itt önkéntesek dolgoznak, mindannyian a szabadidőnket áldozzuk erre a projektre. Ez van. kevesen vagyunk, sok a szócikk. Xia Üzenő 2022. szeptember 19., 20:10 (CEST)[válasz]
@Kövics György: Tiszta szerencse, hogy járőreink be szoktak látogatni a Tudakozóba! És - lám! - válaszolnak is! (Ugyanis az új/módosított szócikkek ellenőrzését ők, a 'járőr'-rangúak, végzik. Akiknek tényleg hosszú cím-listájuk van ehhez a feladathoz!)
Csak arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy különböző csapatainknak vannak közösségi oldalaik (üzenőfalaik, kocsmafalaik) - a járőröknek is! Íme: Járőrök_üzenőfala. (Hamar odatalálsz, ha a baloldali menüben a 'Közösségi portál' nevű linkre kattintasz!)
Ha az üzenőfalukon teszed fel a szócikkek frissítésével kapcsolatos kérdéseidet, várhatóan hamarabb kapsz adekvát választ...
vitorlavita 2022. szeptember 20., 08:40 (CEST)[válasz]
Újra feltöltöttem Gulyás Antal portréját! Kérem, ha lehet, kapcsoljuk (vissza) a cikkhez! Eredetileg (kb. 10 éve) még azzal mutatta!
Köszi:
Kövics Gy. Kövics György vita 2022. szeptember 20., 19:21 (CEST)[válasz]