Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2021-10-12

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Nagykáta, Kovács Magdolna utca névadója[szerkesztés]

Emblem-question-yellow.svg Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy ki után nevezték el
Adalék [1]
Köszönettel! - - Globetrotter19 vita 2021. október 12., 13:24 (CEST)[válasz]
találtam egy forrást
Nagykátai Híradó, 2012. decemberi szám, 9. oldal: 'Utcanévadó testületi ülés'
A Google - annak ellenére, hogy ez a név elég gyakori lehet hazánkban, a múltban is, a jelenben is - nagyon kevés, mindössze kilenc találatot ad! És ezek egyike sem olyan személy, akinek nevét (ma) utcanév-adáshoz javasolnék.
Mondjuk, látva a meglelt listában a többi közterület-átnevezést (ezek közimert nevek), velük szemben talán valamilyen helyi nevezetességű személy lehet Kovács Magdolna... Példa: a régi lakóhelyemen a köztiszteletben álló - már rég elhunyt - körzeti orvosunkról (akit én nem is ismerhettem; egy régi helyi család tagja volt) neveztek el egy új teret. (A fia is körzeti orvosunk volt, ő húzta ki az első fájó fogamat 7 éves koromban; az unokája pedig két évvel fölöttem járt az iskolában, ő a gyerekeink tornatanára lett. Szóval, népszerű családról van szó!)
Marad az, hogy a helyi jegyző tud erre a kérdésedre válaszolni.
Adventuress Under Sail.jpg vitorlavita 2021. október 12., 15:39 (CEST)[válasz]
Talán a nagykata.hu oldalon keresztül az önkormányzattól érdemes ezt megérdeklődni, ha helyi illetőségű személy után lett elnevezve. Ettől még nem javasolnám a felvételét az egyértelműsítő lapra... Nem tudhatjuk, hogy a Wikipédia számára nevezetes személy-e (ahhoz ugyanis források kellenének). Xia Üzenő 2021. október 12., 16:55 (CEST)[válasz]
Köszönöm a válaszokat.
Symbol opinion vote.svg megjegyzés1 Akkor vélhetően az idezett forrásban szereplő Regőczey József és Süli Sándor utcák névadója is helyi nevezetességű lehet.
Symbol opinion vote.svg megjegyzés2 Kármán László Nagykáta első díszpolgára is hiányzik a 'Híres emberek' közül. - - – Globetrotter19 vita 2021. október 12., 17:28 (CEST)[válasz]