Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2020-08-05

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Adomány küldhető?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogyan vehetem fel Veletek a kapcsolatot? Nyugdíjas vagyok, támogatni szeretnélek Benneteket - na nem nagy összeggel, mert arra nem jut -, mekkora az az összeg, amelyre nem pirul az arcom a szégyentől? Semmilyen csekkem, átutalásom stb. nincs, a nejem intéz mindent, az ilyesmihez én lusta vagyok.
Ismételten: kapcs.felvétel Veletek, valamilyen adó- v. egyéb szám, átutalás, csekk, ezt meg a kislányom intézi.
Kérlek, ne gondoljatok emiatt h...-ének! :)
A nevem, lakcímem, tel.számom: [név, lakcím és telefonszám].
(A Te érdekedben kitöröltük az itt megadott személyes adatokat. A web-oldalunk nyilvános, bárki olvashatja: ezért nem tanácsoljuk, hogy az e-mail-címedet, címedet, telefonszámodat vagy más hasonló személyes adatodat az interneten így közzétedd. A választ kizárólag ugyanide, a kérdésed alá írjuk.)
Bp., 2020. 08. 05., 10:51
Tisztelettel: -94.44.102.187 (vita) 2020. augusztus 5., 10:52 (CEST)[válasz]
válasz
Kedves tisztelőnk!
Örülünk a lelkesedésednek, és előre köszönjük a támogatásodat!
Tudjuk, hogy nem mindenki szeret elektronikus úton pénzügyeket intézni - mert nem szokott hozzá! (Tudod, erre azt szoktam mondani, hogy aki sosem viseli a hallókészülékét, csak a vasárnapi misén, az sosem tanulja meg a hallókészülék használatát! Szóval, nemcsak ehhez kell fokozatosan szoktatni magadat, hanem mindenhez, mint pl. a matematikához is: kezdeni mindenkinek az 1+1-gyel kell kezdeni! - Meg ne sértődj, 74 éves nyugdíjas vagyok, több mint négy évtizede viselek hallókészüléket...! És három évtizede van lakossági folyószámlám is...)
Írod, családodban az elektronikus pénzügyekben a lányod segíthet! Ez első lépésedként nagyon jó!
Ugyanis készpénzt nem fogadunk el, mert nincs pénztárunk, postai csekkünk sincs, csak banki átutalás és hasonló tranzakciók jöhetnek szóba!
Mutasd meg lányodnak a bal felső sarokban lévő Wikipédia-embléma alatti - függőlegesen sorakozó - menüpontok között az Adományok menüpontot, s kattintsatok rá! Az új oldalon - a bekeretezett részen - lehet választani, hogy egyszeri adományra gondolsz, vagy havi rendszerességűre. És választhatsz az átutalandó összeg nagyságában is! Háromféle bankkártya közül választhattok...
Ha ez nem megfelelő, akkor van még egyéb lehetőség is: ennek az adomány-oldalnak a legalján van egy 'Az adományozás más módjai' című hivatkozás - ha erre kattintotok, tudomást szerezhettek egyéb lehetőségről is...
Van még egy harmadik lehetőség is, a Wikipediának van magyar csoportja (ezt hívjuk 'é'-vel Wikipédiának). Tudtommal támogatást nekik is lehet küldeni - sajnos, az ő elérhetőségüket én nem ismerem - talán szerkesztőtársaim kisegítenek! (Lehet, hogy erre a segítségre néhány napot várni kell...)
Üdvözlettel vitorlavita 2020. augusztus 5., 15:17 (CEST)[válasz]
A magyar Wikimédia Magyarország Egyesületet itt lehet elérni: https://wikimedia.hu/wiki/Adom%C3%A1nyoz%C3%A1si_inform%C3%A1ci%C3%B3k banki átutalással és paypallel is lehet támogatni az egyesületet, akármilyen kicsi összeggel. Köszönjük a szerkesztők nevében is :) Xia Üzenő 2020. augusztus 5., 15:32 (CEST)[válasz]

vannak-e megyeri családnevek?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--87.97.56.71 (vita) 2020. augusztus 5., 20:17 (CEST)[válasz]
válasz
A Családnevek enciklopédiája segíthet. Xia Üzenő 2020. augusztus 5., 20:55 (CEST)[válasz]
Én személyesen is ismerek Megyeri családnevű embert. - vitorlavita 2020. augusztus 5., 21:33 (CEST)[válasz]
Eredetét tekintve a honfoglalók egyik törzse volt a Megyer (törzs); ez a név eredeti forrása MZ/X vita 2020. augusztus 6., 12:23 (CEST)[válasz]