Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2019-08-12

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szigethalom-Dunavarsány-Szigetszentmiklós határa[szerkesztés]

Emblem-question-yellow.svg Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a Taksony vezér híd, a három település közül melyike(ke)n van. A nyugati hídfő az önkorm. előtti várostérkép alapján az ún. 'Duna-sziget'-en van. (Egyébbként van más neve is a szigetnek?) A sziget északi része már Szigetszentmiklóshoz tartozik? A Soroksári-Duna hókonyai Helyi TT a szigetig/hídig tart az openstreeetmap alapján, a https://www.rdhsz.hu/doc/rsd_terkep.pdf alapján csak a Paradicsom szigetig (kb. 2 km észak), melyik az igaz?
Adalék1: http://pontterv.hu/pontterv_html/dunavarsany.htm szerint Dunavarsányi Taksonyi vezér híd a neve vagyis akkor csak Dunavarsányon van?
Adalék2: a google streetview 'Szigethalom, Taksony-híd' (északi) buszmegállónál [1] 'mutat' egy 'Viszlát Szigethalom' táblát,-a túloldalán reklám van és nem a szokásos Isten hozta vagy Üdvözöljük,-de hivatalos településvég (kezdet) tábla se itt, se a túlparton nincs vagyis nem 'láttam'. Mind a 4 közúti jelzőtábla hiányzik.
Köszönettel. - - Globetrotter19 vita 2019. augusztus 12., 18:34 (CEST)
Kérdés

Minden hídnak az a funkciója, hogy településeket kössön össze. Ezért mindkettőn fekszik: Szigethalom és Dunavarsány területén is. Mi indokolja a kérdést? Talán az, hogy melyik község a fenntartója? MZ/X vita 2019. augusztus 12., 21:30 (CEST)

A kérdés az hogy mi van Szigetszentmiklóssal? Az openstreeetmap és az önkorm. térkép is a bal hídfő északi felét (a szigetet) Szigetszentmiklóshoz is 'sorolja'. Olyan mintha a híd közepén lenne egy 'hármashatár'. Vagy nem? Az indok: az, hogy hova tegyem/kategórizáljam a hídról készült képeket a commomnsbam. Gondoltam ha mindhárom az a biztos. - - – Globetrotter19 vita 2019. augusztus 12., 23:54 (CEST)

Én előnyben részesíteném a helyi információkat az openstreetmap információjával szemben. A korrekt választ a telekkönyvi nyilvántartás adná meg, de ehhez csak a helyi lakosok juthatnak hozzá. Van egy őrült ötletem: mi lenne, ha írnál valamelyik területileg illetékes telekkönyvi hivatalnak? Ha nem válaszolnak, akkor nem hozzájuk tartozik... MZ/X vita 2019. augusztus 14., 21:01 (CEST) A Google térképen, ha a Dunasziget közepén túl nézem, akkor Szigethalomhoz rendeli hozzá. MZ/X vita 2019. augusztus 14., 21:14 (CEST)