Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2018-11-14

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mi lenne a helyes 'angol/commons.wikimedia-s' neve? Kisjankó Bori?
Adalék: ...kollekciót hozott létre, aminek neve: "Kissing Roses-original matyó composition by Kisjankó Bori." (wikipedia)
Köszönettel.
--Globetrotter19 vita 2018. november 14., 18:17 (CET)[válasz]

Ügyes kérdés. A hivatkozott források két különböző nevet említenek: Kis Jankó Bori, Kisjankó Bori. A Pécsi Újságból vett fenti idézet tűnik a legjobbnak, ami szerint angolul is a Kisjankó Bori művésznevet használja.

Az MTI hírarchívumában is találtam egy releváns hírt, de még nem sikerült rájönnöm, hogy ezekre hogyan kell rendesen linkelni.

Miskolc, 2011. április 8., péntek (MTI) - Száz tő rózsát ültettek a Borsod megyei Mezőkövesden, a Matyó Múzeum előtti parkba, hogy tisztelegjenek a százrózsás hímzőasszony, Kis Jankó Bori emléke előtt.
Gáspár Mártonné Molnár Borbála - ismertebb nevén Kis Jankó Bori - 1876-ban született Mezőkövesden, és ugyanott hunyt el 1954-ben.

Ez alapján a polgári neve Gáspár Mártonné Molnár Borbála, a művészneve Kis Jankó Bori és Kisjankó Bori, de nem tudom, hogy melyiket használjuk elsődlegesen.

b_jonas (üzenj) 2018. november 15., 13:08 (CET)[válasz]

A wikis cikk alapján nem a polgári nevet használjuk. Ez rendben is van. Engem az zavar hogy a van eszperanto wikis cikk is Kis Jankó Bori címen szóval nincs a szokásos 'név szórend csere' tehát ez egy művésznév. OK tehát ezen a néven kellene a commons-on kategórát készíteni, de... Személy infobox-ba Kisjankó Bori 'került'.
Szóval akkor...? Kis Jankó Bori vs. Kisjankó Bori esetleg Kis Jankó Bori (artist) vagy Kisjankó Bori (artist)? Melyik legyen?.
– Globetrotter19 vita 2018. november 15., 13:33 (CET)[válasz]
Bocs! Most vettem észre az első mondatot! Legyen akkor simán ' Kisjankó Bori'... ha nincs ellenvetés.
Köszönöm a választ! - - Globetrotter19 vita 2018. november 15., 13:36 (CET)[válasz]