Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2018-04-02

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Szerkesztési probléma[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet kipróbálni a szerkesztésemet? Korábban ez könnyen ment, mert alul volt egy ilyen lehetőség.Most hol van?
üdv.O
--Overlord1 vita 2018. április 2., 05:48 (CEST)[válasz]
visszakérdezés
Mit jelent az: „kipróbálni a szerkesztésemet”?
Mit jelent az: „alul”?
Talán azt, hogy „Előnézet megtekintése”?
No, de hogyan sikerült ennek a Tudakozó-beli kérdésfeltevésednek a szerkesztése (ha az előző feladaté meg nem)? „Most hol van?” Nem ugyanott, mint a „szerkesztésed”-nél?
Nézz utána mégegyszer, hogy nincs különbség e két szerkesztés - a „szerkesztésed” (ezt nyilván egy szócikkben tetted) és itt, a Tudakozóban feltett kérdésed szerkesztésének - lebonyolítása között! A Wikipédia szerkesztőprogramjának az mindegy, hogy mit szerkesztesz éppen!
vitorlavita 2018. április 2., 08:47 (CEST)[válasz]

Mikor lehet a száraz ágakat égetni?[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mikor lehet a száraz szemetet el égetni
--2001:4C4C:20A0:A00:C8AD:5969:3F6D:A617 (vita) 2018. április 2., 09:58 (CEST)[válasz]
válasz
Nincs erre precíz törvény - a helység önkormányzata az illetékes ezt megszabni. Ahol erre engedélyt adnak, ott a csukott ablakos időszakot szokás engedélyezni, akkor is nagyon rigorózus szabályokkal (mit égethet, melyik héten, a hét melyik napján, melyik napszakban stb.). Leginkább ősz végén, és tél végén. Legegyszerűbb - tanakodás helyett - megkérdezni a helyi önkormányzatot, a közterület helyi felügyelőit stb.
vitorlavita 2018. április 2., 14:43 (CEST)[válasz]