Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2015-03-07

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hortobágy 1999 november 30 .[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szeretném megtudni a Hortobágy 1999 november 30.-án Marrakeshben kötött világörökségi szerződés mit tartalmaz , milyen kikötési pontjai vannak .Még csak itt érdeklődtem , de többször is . Köszönöm .
--37.76.78.235 (vita) 2015. március 7., 00:49 (CET)[válasz]
válasz
Elolvastam a kérést, válaszom a következő.
Rémlik, hogy volt már ilyen kérés a Wikipédia Tudakozójában, talán nem is olyan régen. Az is rémlik, hogy valamelyik szerkesztőnk válaszolt is rá, talán többen is (de az biztos, hogy nem én voltam).
Nem olvastad el a válaszokat, akkor? Vagy 1-2 napon belül? Most már ugyan egy héten át láthatók a kérdések és a rájuk adott válaszok, de ha valaki azalatt sem nézi meg, hogy van-e válasz, az ennyi idő után ma is az archívumba süllyed, s volt-nincs: csak a rutinos olvasóink találják meg a régebbi válaszokat, az archívumban. Mi nem vagyunk fórum, ahol biztosítva van, hogy akár több hónapja tett megjegyzéseket is könnyen visszakereshetünk, ha kihasználják a hozzászólók a fórumozás adta lehetőségeket („Előzmények”-, „Válasz”-funkciók). Ez nálunk nincs, így segítséget a régi válaszok megtalálásában csak a keresőprogramok adnak.
Az én próbálkozásom a Google keresőprogramjával:
Google Keresés(Hortobágy világörökségi szerződés Marrakesh 1999) találati lista
Ez a lista - a mostani kérésen kívül - nem ad Tudakozó-találatot. Talán rossz keresőszavakat írtam be? Ezt nem gondolhatom, hiszem kérésednek minden lényeges szavát belevettem... Mit kérdeztél korábban? Ha ezt most megismételted volna, a Google az akkori választ bizonyára most is prezentálná...
Gondolom, a kérésed tartalmilag most is azonos a régebbivel, főzzünk azzal, ami a kamrában van. Lásd a fenti találati listát! Előkelő helyen áll benne a Hortobágyi Nemzeti Park című szócikkünk, de - sajnos - a legígéretesebb Világörökség – Hortobágyi Nemzeti Park című külső hivatkozásunk nem működik. De a konkrét oldalra hivatkozást lehagyva megtaláljuk a Világörökség Hivatal honlapját - a Világörökség Titkárság biztosan konkrét segítséget tud nyújtani! Vagy közvetlenül a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságához is fordulhatsz, hiszen az ő elérhetőségük is fel van sorolva.
vitorlavita 2015. március 7., 11:35 (CET)[válasz]
Kétszer szerepelt ez a kérdés:

--Vépi vita 2015. március 7., 11:50 (CET)[válasz]

honnan van édesvíz az óceáni szigetvilágban[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy honnan van édesvíz az óceánokban található sok sok ezer szigeten,hisz körös körül csak sós víz található???A szigeteken található élővilágnak jó a sós víz???Nagyon szépen köszönöm az előző időzónás választ is!Üdvözlettel Szilágyi József
--Sziljozs vita 2015. március 7., 14:24 (CET)[válasz]
Rövid válasz

Esővízből.

Óceánia domborzata olyan, mintha a mély tengerből kinyúló hegycsúcsokból állna. Emiatt még a legkisebb szigeteken is található folyóvíz. MZ/X vita 2015. március 7., 16:05 (CET)[válasz]