Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-04-13

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Virágünnep az ókori Rómában[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--195.38.103.60 (vita) 2014. április 13., 20:43 (CEST)[válasz]
válasz
Mivel nincs kérdés, csak általános választ adhatok!
Az ünnep neve: Floralia, Flora istennő neve után.
A magyar Wikipédiának nincs az ünnepről szócikke, de az angolnak igen: en:Floralia. (Más nyelven írt szócikket e szócikk bal oldali menüjéből választhatsz...)
A Google is segíthet valamelyest:
vitorlavita 2014. április 13., 22:13 (CEST)[válasz]

Orosz nyelv tanulása[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mennyire lehet gyorsan és egyszerűen megtanulni az orosz nyelvet, ha tudunk valamilyen szláv nyelvet?
--Zxcvbnmmwert vita 2014. április 13., 22:48 (CEST)[válasz]
válaszféle

Embere válogatja, de más szláv nyelv ismerete mindenképp előny. Wikizoli vita 2014. április 13., 23:03 (CEST)[válasz]

Nekem minimális (még iskolai) előképzettséggel 1 hónap nyelvterület elegendő volt, egy kezelhető nyelvismerethez. Az orosz sokszor közelebb áll a magyarhoz, mint az angol, ugyanakkor a főnevek eseteinek használata nekem mindig idegen maradt

Robogos vita 2014. április 14., 10:44 (CEST)[válasz]

még egy válaszféle
Persze előbb az a kérdés, hogy mire is mondod, hogy „megtanultad”. Mindenesetre az a tapasztalatom, hogy aki egy szláv nyelvet ismer, az egy másikon szinte rögtön elboldogul – valahogy. Lényegesen gyorsabban tudod felhozni a második szláv nyelvet ugyanarra a szintre mint amit az elsőnél elértél, könnyen lehet, hogy fele annyi idő is elég. Én ezt venném alapul.
A gyorsaság azonban annyi minden mástól is függ: attól, hogy mennyi időt tudsz rászánni naponta, hogy van-e használható beszélgetőpartnered és van-e téged mélyen érdeklő hallgatni- és olvasnivalód a nyelven, de legfőképpen attól, hogy milyen fontos neked az a cél, amit el akarsz érni általa. Az is nagy szerepet játszik, hogy mennyire vagy rutinos nyelvtanuló.
--Karmela posta 2014. április 14., 11:58 (CEST)[válasz]