Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2013-03-22

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ausztrál labdarúgó csapatok nemzeti kötődése[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== Meglévő Wikipedia oldal: különböző ausztrál labdarúgó csapatok mely nemzetekhez kötődnek? ==
Tisztelt Tudakozó!
Egyszer egy angol nyelvű Wikipedia-oldalon jártam, melyet később is sokat kerestem, de soha nem találtam meg. Ausztrál labdarúgó csapatok listája volt, első osztályú csapatoktól kezdve az egészen alacsony ligákban szereplőkig voltak egybe gyűjtve. Éppenséggel ilyen oldalt találtam később is, de azon nem szerepelt az, ami miatt azt a bizonyos említettet keresem: a csapatok nevei mellett különböző országok nemzeti zászlajai szerepeltek. Ti. Ausztráliában a labdarúgó klubokat különböző nemzetek bevándorló fiai alapították, így aztán lettek úgymond "horvátok csapatai", "albánok csapatai", stb., azaz ezeket valóban így tartják számon ma is, és ezeket a nemzeti kötődéseket mutatták az említett zászlók. Erre lennék kíváncsi.
Figyelmüket tisztelettel köszönöm.
– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kaajee (vitalap | szerkesztései) 2013. március 22., 09:22‎

Kérdésünk és kérésünk a kérés feltevőjéhez:

Megvan-e a kérésedben említett valamelyik Wikipédia-szócikk linkje? Netán mindkettőét elmentetted? Ha beírnád ide őket, megkönnyítenéd nekünk a válaszadást!
vitorlavita 2013. március 22., 15:22 (CET)[válasz]

Talán ezt kereshetted: Association_football_players_by_nationality kategória - Orion 8 vita 2013. március 23., 03:42 (CET)[válasz]

Az Orbán-torony nyitvatartása[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== orbántorony nyitvatartása ==
Azt szeretném megtudni, hogy
--85.66.150.115 (vita) 2013. március 22., 15:04 (CET)[válasz]
válasz
A listában a Viaszfigurák Múzeuma weboldalon szerepel az Orbán-torony, a képével. Ha a két dolog azonos (vagy te annak véled), akkor az oldalon megtalálod a múzeum elérhetőségeit, és nyitvatartási idejét is! Mindenképpen érdemes első lépésként előbb kapcsolatba lépni velük!
vitorlavita 2013. március 22., 15:37 (CET)[válasz]
válasz 2
Ha hihetünk Weöres Sándor „Orbán” című versének, akkor a torony feltehetően éjjel van nyitva, amikor Orbán alszik. A vers így kezdődik:
Alva jár az Orbán,
Tornyot visz az orrán,
b_jonas 2013. március 23., 19:50 (CET)[válasz]

A Dermyc mire való?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a dermyc mire való?
--188.36.238.212 (vita) 2013. március 22., 15:48 (CET)[válasz]
válasz
A Dermyc: gyógyszer. Hogy mire való, arról néhány mondatban:
„A Dermyc a gombaellenes gyógyszerek csoportjába tartozik. Hatóanyaga a flukonazol.
A Dermyc-et gombák által okozott fertőzések kezelésére alkalmazzák, de alkalmazható Candida-fertőzések megelőzésére is. A gombafertőzések leggyakoribb okozója a Candida (kandida) nevű élesztőgomba.” Részletesen:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/dermyc_150_mg_kemeny_kapszula/13485
Részletesebben itt is olvashatsz róla:
http://belso.pointer.hu/mgyk/index.php?C=CD&CID=30056
vitorlavita 2013. március 22., 19:48 (CET)[válasz]
másik válasz
Én a Dr.Info lakossági egészségügyi információs portált ajánlom. Itt megkeresheti a gyógyszerek betegtájékoztatóját, például a Dermyc 100 mg kemény kapszuláét. – b_jonas 2013. március 23., 19:55 (CET)[válasz]

a bársonyhűvelyű kard sorsa[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--109.105.10.110 (vita) 2013. március 22., 20:29 (CET)[válasz]
válasz
A kérdés mire vonatkozik, honnan ered, azt nekünk kell kitalálnunk?! A történelem, a művészet, az irodalom rengeteg kardról tud - te melyikről kérdezel? Durendal (Roland)? Excalibur (Arthur)? "Isten Kardja" (Attila)? Kusanagi (japán császár)?
A szerencséd az, hogy emlékszem: nem te vagy az első a Wikipédia történetében, aki ezt kérdezi! Neked is azt tudom ajánlani, mint szerkesztőtársaim! Vagyis:
Ajánlani szoktuk szócikkünket is! De jobb a regényt elolvasni - nagyon olvasmányos!
Cikkünk: Egri csillagok. Itt: (A regény elektronikus kiadásban, pdf és lit formátumban) elolvashatod a könyvet is, de a „Fülszöveg”-re kattintva annak rövid ismertetőjét is. Ugyanott fel is olvastathatod magadnak. Ez a Google-féle keresési-találati lista is segíteni fog a kutatásodban: [1].
Ha sürgős a válasz, vázlatosan itt olvashatod (nem ajánlom, hogy mutasd meg a tanárnak - egy-két keresztkérdés, és rögtön kiderül, hogy nem olvastál el semmit!):
Dobó a kardot a Jumurdzsáktól megszökött Gergő gyereknek adja. Gergely a fiának, Jancsikának ajándékozza. Jumurdzsák elrabolja Jancsikát, a kardot mintegy igazolásként, hogy a gyermek nála van, bedobatja a várba.
vitorlavita 2013. március 22., 22:40 (CET)[válasz]