Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-12-06

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kihez lehet fordulni a megvont rokkant nyugdíj ügyében?[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szép napot.Szeretnék segítséget kérni olyan tapasztalt embertől aki tényleg tudna tanácsot adni nekem.

Az a problémám,hogy én eddig 2011.12.01ig Rokkant Nyugdíjas voltam(Áttétes nyirokcsomó rák és infarktusom van).De a Magyar nyugdíj Igazgatóság úgy döntött már nem leszek tovább az és minden ok nélkül megszüntette.Én írtam levelet nekik ennek már 3 hónapja de semmi reakció nem volt rá eddig. Kérdésem csupán annyi lenne kihez tudnék fordulni mert itt Magyarországon sajnos a Korrupció nagyobb Úr mint az Igazság.Minden bevételünk a Rokkant nyugdíjam volt és most azt sincs és ráadást albérletben lakom és természetesen a számlákat sem tudom ezért fizetni. Van élettársam de neki is elvették a járadékát pedig neki agyvérzése volt. Segítségüket előre is köszönöm Tisztelettel:Kovács Attila

(Áthoztam Attila01 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) szerkesztői lapjáról. E-mail is küldhető neki:[1] --Karmela posta 2011. december 6., 00:40 (CET))[válasz]

Sajnáljuk, de nem tekintjük, nem is tekinthetjük feladatunknak a jogi, orvosi, gazdasági vagy más, szakmai tanácsadást. Csak azt tudjuk ajánlani, hogy ilyen jellegű kérdéseiddel fordulj szakemberhez.

Vt6605 vita 2011. december 6., 14:00 (CET)[válasz]

A „Megválaszolva” jelzést kivettem. Lehet, hogy valaki meg tudja mondani, hogy ki az illetékes, hol és hogyan érhető el a rokkantak egy érdekvédelmi képviselete. Karmela posta 2011. december 6., 18:16 (CET)[válasz]

tanács:

Kovács Attila: rokkant. Ilyen általános célt mondó névvel érdekvédelmi szervezet nincs, csak konkrétan mozgáskorlátozottak, gyengénlátók, rákbetegek, értelmi fogyatékkal élők (stb.) szervezetei. Az ilyen szervezetek neve - már ahol van - megyénként-városonként is változik. Ezért nehéz - konkrétumok nélkül - tanácsot adni.
Kovács Attila megpróbálhatja a következőt! Illetményét (nem a „Magyar nyugdíj Igazgatóság” -ilyen intézmény nincs!-, hanem) az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vagy valamelyik megyei hivatala folyósította, illetve vonta meg. Internetcíme: http://www.onyf.hu/. Az ONYF honlapjának jobb oldalán van egy belépési pont az ún. Elektronikus Ügyintézés nevű szolgáltatáshoz. Ez adja azt az ötletemet: Kovács Attilának - dokumentumaival felszerelkezve - el kellene mennie a lakóhelyének önkormányzati hivatalába, az ottani szociális csoporthoz, szociális ügyintézőjéhez, s tőlük/tőle magyarázatot és segítséget kérni ügyük kibogozásához és rendezéséhez!
vitorlavita 2011. december 6., 23:13 (CET)[válasz]
Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--212.96.52.189 (vita) 2011. december 6., 18:45 (CET)[válasz]