Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-06-27

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A 404-es hiba[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent az,ha a számítógép azt írja ki,hogy 404-es számú hiba. Mit lehet ez ellen tenni?

Köszönöm a választ

--188.36.198.178 (vita) 2011. június 27., 08:48 (CEST)[válasz]
404-es hiba. A böngésző címsorában megadott URL címen nincs semmi

Kérlek olvasd el a Wikipédia 404-es hiba című szócikkét. Üdv. Dencey vita 2011. június 27., 09:15 (CEST)[válasz]

(Szerkesztési ütközés után)

A böngésződ ilyenkor azt jelenti neked, hogy az általad beadott címen nincs semmi. Az oka lehet átmeneti is, mondjuk karbantartás folyik éppen a megadott címhez tartozó szerveren, és ilyenkor újra próbálkozva több-kevesebb idő után már célhoz jutsz, de az is lehet, hogy tényleg teljesen megszűnt már lap, vagy esetleg csak átnevezték.
Én ilyenkor egymás után el szoktam hagyogatni az utolsó „/” jel utáni részeket, és megnézem, hogy úgy találok-e valami nyomravezetőt.
Ha ismerek a tartalomból valamit, akkor azt beadom egy keresőnek (pl. google), és úgy próbálom meg újra fellelni a tartalmat valamilyen más néven. Még az is lehet, hogy a google felajánlja a „cache”-t, a lap általa legutoljára látott változatának másolatát. Ez különösen akkor szokott így lenni, ha a cím csak rövid ideje nem elérhető.
Létezik egy internet archívum is, a www.archive.org/ címen, egy rövid cikkecskénk nekünk is van róla, angol nyelven pedig hosszabbat is találsz. Ha szerencséd van, akkor valaki idejekorán gondoskodott már arról, hogy a neked szükséges lapot felvétesse az archívum már 150 billió lapot tartalmazó anyagába, tehát ott is érdemes keresni.
 Karmela posta 2011. június 27., 09:33 (CEST)[válasz]

szálláskeresés[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== szallaskereses ==
Azt szeretném megtudni, hogy szallas ugyben milyen lehetosegek vannak.
--89.251.46.60 (vita) 2011. június 27., 09:55 (CEST)[válasz]

felelet:

...mégpedig azért, mert nem értem a problémádat! Vagy nem ismered pl. a Google 'kereső' szolgáltatását? Vagy ékezetes betűid nincsenek és így ezt a szolgáltatást nem tudod hatékonyan használni? Ha ez az akadály, akkor kattints erre a linkre: Google Keresés(szállás) találati lista - és válogass, ízlésed, célod, szokásaid, pénztárcád stb. szerint...
(Megjegyzem: ha azt írod be a kereső ablakába, hogy szallas, akkor is jól működik a dolog! Íme! Vedd fel a Kedvencek-listádba a „magyar” Google-t: http://www.google.hu)
vitorlavita 2011. június 27., 10:48 (CEST)[válasz]

dohány - nagy tételben[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy helyileg hol kapható dohány nagy tételben
--89.223.184.138 (vita) 2011. június 27., 17:32 (CEST)[válasz]


Talán ez a címlista segít: eutudakozo.hu . Üdv Dencey vita 2011. június 27., 17:44 (CEST)[válasz]

Mega katasztrofák[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől: Mi a kérdés? Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra kattintasz. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ezekbe általában mega cunamik;meteorit becsapodások;metángáz robbanás;stb.tartozik bele. Ponpejben a vezuv kitőrése útán mintha megáltvolna az idő.A rekonstuálások alapján álmukban érte őket a kimulás.Városoka;falvakt rombólnak le.Ezek be is kővetkezhetnek és vajon ki éli túl ezeket a katasztrófákat. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Sán Attila (vitalap | szerkesztései) 2011. június 27., 22:28