Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-04-09

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Egri csillagok - Cecey Éva jellemzése[szerkesztés]

Zöld pipa.png Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogy mutatkozak be e/1. cecey évaként mert nem olvastam el és szeretném tudni 5 sorban hogy hogy mutatkozak be
--94.44.67.209 (vita) 2011. április 9., 18:50 (CEST)

Mi sem egyszerűbb. Olvasd el a művet! Klikk ide, vagy ide (a linkeken ugyanazt a művet találod, csak más formátumban jeleníti meg). Esetleg még elolvashatod a műről szóló szócikkünket: Egri csillagok. Jó olvasást! (: – Barricade breaker logo - green.png barricade breaker vita 2011. április 9., 19:10 (CEST)

Na jó, segítek elkezdeni: Cecey Éva Bornemissza Gergely felesége és közös gyermekük édesanyja. A mű elején még gyerekként, Vicuska néven ismertük meg. Később, az egri vár ostromának idején bátorságáról és anyai szeretetéről tett tanúságot. Gergellyel együtt sok kalandot éltek át... – Barricade breaker logo - green.png barricade breaker vita 2011. április 9., 19:14 (CEST)


Gratulálok a tanárnőnek, mert az egyes szám első személy miatt (mintha Cecey Éva önmaga beszélne) nem lehet közvetlenül kimásolni és kinyomtatni a szöveget a netről.
Az Irodalmi alakok szótárában van egy összefoglaló, kb. 25 perc alatt át lehet fogalmazni úgy, mintha Éva mondaná el: http://www.netlexikon.hu/yrk/Fmbgne/217 --Rodrigó 2011. április 9., 19:32 (CEST)

A Colosseumi kereszt-út[szerkesztés]

Zöld pipa.png Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== melyik pápa nyilvánította a régi amfiteátrumot a Via Crucis színhelyének ==
Azt szeretném megtudni, hogy melyik pápa nyilvánította a régi amfiteátrumot a Via Crucis színhelyének
--178.40.9.242 (vita) 2011. április 9., 20:05 (CEST)

A választ megtalálod a Magyar Katolikus Lexikonban, a keresztúti ájtatosság szócikkben. Azt írja: „VI. Pál pápa óta Rómában, a Colosseumban a nagypéntek esti keresztúti ájtatosságot a pápa vezeti.” És legközelebb kérlek egyértelműbben tedd fel a kérdést, régi amfiteátrum sok helyütt van. – Barricade breaker logo - green.png barricade breaker vita 2011. április 9., 20:41 (CEST)