Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-08-13

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Grazból eljutni a Barenschützklamm szurdokba[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy az ausztriai Mixniztben lévő Barenschützklamm nevű szurdokba hogy a legkönnyebb tömegközlekedéssel eljutni Grazból és onnan mekkora távolságra van?
--81.183.164.9 (vita) 2010. augusztus 13., 11:11 (CEST)[válasz]

(ez még nem) válasz:

Sajnos, az osztrák tömegközlekedésről nincs semmilyen ismeretem, még a közlekedési társaságok nevét sem tudom. Amit felleltem - és turistaként használható - információt, az két web-oldalon is olvasható, ugyanattól a szerzőtől.
Íme, a linkek: Ausztria Bärenschützklamm és Ausztria - Barenschützklamm Gyalogtúra Mixnitz - minibusz.lapunk.hu.
És egy harmadik: „tovább olvasom” - Holdfény Liget – Az Alpokalja kalandkertje
Sajnos, egyik sem említi a tömegközlekedést...
A távolság Graztól: 34 km.
vitorlavita 2010. augusztus 14., 08:53 (CEST)[válasz]

Itt a film: https://www.youtube.com/watch?v=ZwbFxJ3gwl0

Анютина дорога / Anjutas Weg (1967) фильм

1918 год. По дороге из голодающей Москвы в деревню на одной из станций маленькая Анюта отстает от матери. Попав на хутор белорусского кулака, девочка становится невольным участником классовой борьбы в деревне.

Мы знаем, как получить от видео максимальный доход. Подключайтесь к партнерской программе RVISION на YouTube https://rvision.tv Вступайте в нашу группу в ВКонтакте: https://vk.com/rvision Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook: https://www.facebook.com/rvisionchannel/ Подписывайтесь на канал http://www.youtube.com/user/belarusfi... Оставляйте ваши отзывы о работе сети RVISION: https://www.facebook.com/rvisionchann...

Анютина дорога / Anjutas Weg (1967)

Жанр: драма, приключения, детский Производство: Беларусьфильм Год выпуска: 1967 Продолжительность: 01:22:25

Режиссёр: Лев Голуб Сценарий: Кастусь (Константин) Губаревич Операторы: Виталий Николаев, Юрий Цветков Художник: Юрий Булычев Композиторы: Дмитрий Каминский, Ричард Бутвиловский

В ролях: Света Коростелина, Наталья Чемодурова, Геннадий Юхтин, Фёдор Шмаков, Владимир Емельянов, Анатолий Солоницын, Анатолий Обухов, Евгений Полосин, Оля Коршун, Слава Дыриков, Юра Фомин, Саша Солодуха, Анна Дубровина, Валентина Ушакова, Яков Ленц, Валентина Кравченко, Эдуард Дашкевич, Константин Сенкевич

Награды: специальный диплом «За плодотворную работу в области детского кино» (Лев Голуб) на Кинофестивале республик Прибалтики, Белоруссии и Молдавии (1968).

anjuta útja című szovjet filmet keresem[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--89.132.160.126 (vita) 2010. augusztus 13., 12:05 (CEST)[válasz]
További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ilyen című filmet nem ismer (Anyuta útja címűt sem) a (magyar) internet. Ez a pontos címe? Eredeti címe nincs meg?
Segítene a keresésben, ha volnának még információk róla! Pl. mikori a film, ki rendezte, ki játszott benne stb.
Az orosz Wikipédiának van egy szócikke: ru:Анюта_(фильм,_1982) - ez egy 1982-ben készült balettfilmről szól, amely film Csehov „Анна на шее” (magyar címe: „Anna a férje nyakán”) című elbeszélése nyomán készült. Rendezői: А. Belinszkij és V. Vasziljev, főszereplői: Jekatyerina Makszimova, Vlagyimir Vasziljev és Gali Abajdulov, zeneszerzője: Valerij Gavrilin, koreográfusa: Vlagyimir Vasziljev.
E szócikknek van egy nagyon rövid francia wikipédiás verziója is: fr:Aniouta_(film,_1982).
A film az IMDb-n is megtalálható!
Erről van szó?
vitorlavita 2010. augusztus 13., 21:32 (CEST)[válasz]

Ehető-e a tavi kagyló?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Sziasztok!
Ezt a kérdést már 2008-ban feltették de nem válaszolt rá senki, ezért gondoltam megkérdezem még egyszer:
A tavi kagyló ehető? ha igen akkor milyen formátumban, pl nyersen is és főzve is, vagy csak főzve, vagy egyáltalán nem, vagy csak speciális esetekben pl nem érzékeny valaki a tavi kagyló valamilyére de akkor is főzve stb. Eddig annyit sikerült megtudnom hogy talán mérgező is lehet, de ezt csak egy fórumban olvastam, aki válaszolt nem biztos benne hogy tényleg mérgező mert ő is csak hallotta. Egy másik fórumban azt olvastam hogy valaki már evett de nem ízlett neki.
Köszi a választ!
--Deneverember vita 2010. augusztus 13., 20:17 (CEST)[válasz]

válasz:

A következő web-oldalt ajánlom a figyelmedbe: Brehm: Az állatok világa / HARMADIK REND: Lemezkopoltyúsok (Eulamellibranchiata). Ha kiismered magad a rengeteg tudományos fajnév között, akkor - talán - megtudhatod, hogy Brehm szerint ehető-e a tavi kagyló...
vitorlavita 2010. augusztus 14., 08:42 (CEST)[válasz]

Lagzi Lajcsi elerhetosege -telefonszam vagy e-mail cim[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy melyik cimen hivhatom fel vagy irhatok nekiemailt arrol hogy tudok egy tehetseges 3 tagu mulatos zenekarrol-akinek a vezetoje 10 evig muzsikalt a Rakjko zeekarban ez a zenekar csodat tudna tenni a daridoban.:
Eddig meg sehol sem kerestem ezt a cimet.Varom a segitseget!!!!!!!!!!!!!!!-– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.223.194.136 (vitalap | szerkesztései) 2010. augusztus 13., 22:41

válasz:

Mi nem rendelkezünk hírességek elérhetőségével.
Az interneten nem található Galambos Lajos (zenész) elérhetősége.
Tekintettel arra, hogy augusztus 12-én Galambos Lajos az RTL Klub tévécsatorna Reggeli című műsorának vendége volt, megkísérelheti, hogy írjon az ő e-mail-címükre: rtlklub@rtlklub.hu - talán eljuttatják... Erre az esély: kicsi.
vitorlavita 2010. augusztus 14., 00:51 (CEST)[válasz]