Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2009-08-08

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mi ez a nagy változás?[szerkesztés]

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Mi ez a nagy változás a szolgáltatásban? Ugyanis nincs, vagy akadozik az net szolgáltatás már harmadik hete, s senki nem tudja miért, most éppen van, de meddig és olyan gyenge a jel, de ez más kérdés. Ezt jó lenne tudnónk mint felhasználók. T. Balázs Pál Tyukod
--212.52.180.58 (vita) 2009. augusztus 8., 07:14 (CEST)[válasz]
válasz
Az internet szolgáltató céget kellene megkeresni. A szerződésükön rajta kell lennie a telefonszámuknak is, illetve a cég honlapján általában van más hibabejelentési lehetőség is. – Rodrigó 2009. augusztus 8., 23:16 (CEST)[válasz]

Varsolc címere[szerkesztés]

Tisztelt Wikipédia Tudakozó!

Már többször kerestem, és tulajdonképpen találtam is varsolcról anyagot, és benne a címerükre utaló, bemutató képet, de nem tudom eldönteni melyik kép és szin ősszeállítás az aktuális formátum. Érdeklődésem indoka, szeretném agyagból megformázni és szeretettel átadni a Település iskolájának mint tiszteletem jelét. A honlapjukon olvastam, és írogattam 2008 Karácsonyától.

Segítségüket előre is köszönöm: Tóth Istvánné Szabó Tünde

--80.99.252.251 (vita) 2009. augusztus 8., 20:43 (CEST)[válasz]

(A Te érdekedben kitöröltük az itt megadott személyes adatokat. A web-oldalunk nyilvános, bárki olvashatja: ezért nem tanácsoljuk, hogy az e-mail-címedet, címedet, telefonszámodat vagy más hasonló személyes adatodat az interneten így közzétedd. A választ kizárólag ugyanide, a kérdésed alá írjuk.)

válasz
Sajnos a Wikipédia nem tartalmaz erre vonatkozó információt. Könyvtári kutatást javaslok, illetve az illetékes önkormányzatot kellene megkeresni. A Yahoo answer- en van egy Varsolt nevű illető, őt megkérdeztem, hátha válaszol. – Rodrigó 2009. augusztus 8., 23:30 (CEST)[válasz]

Köszönöm szíves segítséged, és megszívlelem tanácsod. bizonyára nem jön előbb megoldás....:( Van két variánsom, a döntés nehéz. Már kértem helyi segítséget, a válasz késik az idő halad, és ezért nézek magam utána. Ez év szeptember végéig szeretném megalkotni az agyag címert, és szépre szeretném...:) Köszönöm mégegyszer a segítséget. Tünde


Tisztelt Wikipedia!! Kaptam segítséget a településről, de nem az a címer, mely itt a wikipedián láthtó. Ez gondot okozott volna, nem tudom ki szerkeszti az oldalt és miért van más címer a település neve mellett? Nagyon megtévesztő. Köszönöm Tünde

Ha üzenetet szeretnél hagyni azoknak, akik a Varsolc cikk szerkesztik, akkor a cikk vitalapjára írjál. A cikk eddigi szerkesztőit pedig a cikk laptörténete sorolja fel.

Karmelaüzenőlap 2009. augusztus 14., 23:11 (CEST)[válasz]

Hangos redőny[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

A fölöttem lakó panaszkodik, hogy hajnali háromkor folyton felriasztom. Ugyanis olyantájt szoktam arra felébredni, hogy alig van levegő a szobában, és fölhúzom a redőnyt.
Két dolgot nem értek: 1. Miért mindig hajnali háromkor ébredek fel? 2.Nem csapkodom a redőnyt, szerintem nem hangoskodok vele, de a feletem lakónál mégis nagy zajként jelenik meg az egész. Ez biztos, mert az is panaszkodott, aki előtte lakott ott, tehát nem csak úgy beképzeli. Dehát az hogy lehet, hogy neálam nincs nagy zaj, a afelettem lakónál meg igen, hogy lehet, hogy nála nagyobb a zaj, mint nálam, ahol keletkezi?
Köszonöm, Betta
--Bettta vita 2009. augusztus 8., 23:11 (CEST)[válasz]
válaszok
  1. Addigra fogy el a levegő a szobában, javaslom egy enyhe szellőztetés megoldását (valahol résnyire nyitva hagyni valamit). Esetleg lefekvés előtt alaposan szellőztetni kell.
  2. A falak, vagy radiátorok bizonyos esetekben nagyon jól vezetik a hangot. Ha számítunk egy zajra (ha felhúzom a redőnyt, tudom, hogy hangja lesz), akkor nem olyan zavaró, mintha arra riadunk fel. Ha lassan húzzuk, és a csúszó részeknél kicsit beolajozzuk, sokkal halkabb lesz.

Rodrigó 2009. augusztus 9., 00:05 (CEST)[válasz]